התנתקות מהמשאבה.

davidof64

New member
התנתקות מהמשאבה.

שלום לכולם.
לאחר כמעט שנתיים של שימוש במשאבה החלטתי לחזור להזרקות של לנטוס ונובורפיד.
זה אולי נראה ונשמע כמו משהו לא תקין ולא טוב לעשותו מכיוון שלמשאבה יש מוניטין מהולל,אך גם למשאבה יש את המינוס שלה.
תוצאת בדיקת ה A1c נשארה זהה לפני ואחרי המשאבה- כך שאינני מוצא יותר מדי דברים חיוביים במשאבה,
קרה לי לא מעט פעמים שהצינורית נתפסה במשהו מבלי שהרגשתי, כשהתרוממתי או זזתי קדימה הפרפרית נתלשה לי מהבטן תוך כדי גרימת כאב,נשארתי כל היום בחוץ רחוק מהבית ללא אינסולין.
היו גם פעמים שהחולצה לא הצליחה להסתיר את המשאבה וגרמה לסובבים אותי ללטוש עיניים,הרגשתי רע עם זה.
מקלחות או אפילו קצת מים שהתיזו עלי הילדים בגינה עם הצינור, גרמו למדבקה להתחיל להשתחרר שלא לדבר על חשש
שתיפגע המשאבה עצמה מזרם המים,הבטן שלי נראית כאילו נעקצתי עיי' נחיל צרעות בגלל כל סימני הדקירות-והסרת המדבקה מעל שיער הבטן היא תענוג אמיתי, ממש אורגזמה לכל גבר עם קצת שיער על הבטן,באמת תענוג שגורם לכל השכנים לשמוע קללות חדשות שהם עדיין לא שמעו.
במקרה שלי למשאבה יש יותר חסרונות מיתרונות ובמיוחד לאור העובדה שלא היה שיפור עם המעבר למשאבה,אני מאוד מעוניין לדעת האם יש עוד סוכרתיים שהיו מחוברים למשאבה והחליטו לוותר עליה ולחזור להזרקות,אני אשמח לקרוא תגובות בעניין של בעד וגם נגד המהלך שביצעתי.
המשאבה שהשתמשתי בה היא פארדיים VEO
תודה לכולם.

IrisPeleg

New member
משאבה או הזרקות

לא צריך להרגיש רע אם מחליטים לחזור להזרקות.

כמו בכל דבר יש יתרונות וחסרונות לכל דבר.

גם אני מזריקה ולא משתמשת במשאבה ואוהבת את תחושת החופש. עדיף לי מכל היתרונות האחרים. כן, הם בהחלט גדולים.

הפעם היחידה שדאגתי מאצטון היתה כשניסיתי משאבה.
עד אז, אפילו לא חשבתי בכיוון.

בהצלחה

Assaf Feldman

New member
גם אני "מהמזריקים"

ולדעתי אין שום פסול בזה, לפעמים אפילו יש גם יתרונות בהזרקה על משאבה.

כדי להיות מאוזן לדעתי זה פחות עניין של משאבה או לא, אלא יותר עניין שתלוי בתזונה. אני שומע לאחרונה על הרבה סוכרתיים עם משאבות שרחוקים מאיזון ואף סובלים מכל ההתעסקות שסביב המשאבה.

בכל מקרה אני בעד ושיהיה בהצלחה!

d e m o sthenes

New member
לצערני הקופות שמות עלינו @!@ כי אחרת פרט

ללאומית יתר הקופות היו נותנות לבחור את משאבת האומני פוד שהיא ללא צינורית. אבל מה אכפת לקופות? תמיד אפשר להמשיך להזריק,הרי זאת "רק" משאבה, ועוד חלילה ללא צינורית, זאת הרי סתם "מותרות" מוגזמת.

חבל, באמת חבל.

תומרונתם

New member
מנהל
נשמע שאצלך החסרונות עולים על היתרונות...

אין לך מה להרגיש רע עם זה - זו הבחירה שלך.

קח בחשבון שעם החזרה תהיה לך תקופה קצרה של "הסתגלות" למינונים שהם קצת שונים כשמדובר בשילוב של אינסולין ארוך וקצר לעומת השימוש בקצר בלבד במשאבה.

בהצלחה!

davidof64

New member
אני רוצה לומר תודה לכל אלו שהשיבו.

אני שמח לקרוא שיש עוד כמה סוכרתיים שאינם חושבים שהמשאבה היא האחראית לאיזון האולטימטיבי.
לא היה לי קל איתה בכלל,לפעמים הייתי מאחר בהחלפת הפרפרית וכשהורדתי אותה לבסוף-נבהלתי מהנפיחות שראיתי
שם,גם שכיבה ממושכת על הבטן לא עשתה טוב כאשר הפרפרית נלחצת בכוח,זה לא היה חודש או חודשיים אלא קצת יותר מ 20 חודשים עד שהבנתי שאינני רוצה בה יותר.
תודה מיוחדת לאיריס ולאסף שבאמת עוזרים לסוכרתיים מכל הלב עם כל הידע שלהם,אסף,אתה בכלל עילוי עם ההתנהלות שלך,השליטה בסוכרת מתחילה ונגמרת במה שאנחנו מכניסים לפה ולמערכת העיכול,כשאני שומע על סוכרתיים שמצליחים להגיע ל A1c של מתחת ל 6 אני נפעם ומצדיע להם,אף פעם לא הצלחתי לרדת מתחת ל 7,כשאני עובר ליד קונדיטוריות או דוכני שווארמה או פלאפל ואני קצת רעב זה בשבילי עינויי שאול,אני סותם את האף באצבעותיי ומביט לעבר השני של הרחוב כדי לא לראות,ולא אני לא סובל מעודף משקל,אני פשוט אוהב לאכול או אולי לפנק את עצמי באוכל, מאוד קשה לי ההתנזרות מכל מה שטעים

תודה לכולכם.

IrisPeleg

New member
גם אני הפסקתי לקנות יוגורט פירות

אומנם אינני אוכלת בשיטה של אסף אך הוא בהחלט משפיע.
הושטתי יד למדף לקחת את היוגורט וחשבתי על אסף.
היד חזרה למקום...

תודה אסף

maya833

New member
davido

אני חייבת לאמר לך שאני הכי לא בן אדם שימנע מעצמו אוכל שבא לו....מעולם לא הצלחתי בזה.אני עם משאבה מאז ההריון ואני מבינה לחלוטין את הצורך שלך להוריד את המשאבה ולחזור לזריקות...באמת יש יותר חופש ויש יתרונות.אני מאלו שאתה כנראה מצדיע להם עם A1C מתחת ל-6 ועדיין אם הייתי עוברת ליד דוכן פלאפל ובא לי...הייתי קונה ואוכלת...הכל פשוט עניין של לדעת לתת נכון כמות אינסולין....לא שאני שולטת בזה לגמרי...אני עדיין לומדת...

davidof64

New member
זה מה שהפחיד אותי כל הזמן,לדעת שיש כיסוי

של אינסולין לכל מה שתכניס לפה שלך,זה לא יקח הרבה זמן עד שאתחיל לצבור שומנים ולהעלות משקל.
היתה ויש עדיין נחמה קטנה בכך שאי אפשר או לא נעים להזריק ברחוב, אז מתאפקים עם השווארמה עד שמגיעים הביתה ומנסים לאכול בצורה מסודרת,ההזרקה הידנית מאלצת איפוק וזה עבורי היה טוב.
היו לי לא מעט פעמים שסמכתי על הנוחות של המשאבה -וחיסלתי יותר מ 300 גרם של בורקס בתוך שקית תוך כדי הליכה.
מסעדת חומוס פול טובה עושה לי את מה שבריז'יט בארדו לא הצליחה בימיה הטובים
,אני מסוגל להוריד 3 פיתות ומנת צ'יפס וגם קערת סלט ביחד עם החומוס והביצה ,לכסות כמות כזאת של פחמימות אני אזדקק למינימום של 17- 15 יח' אינסולין ואף יותר אם לא אבצע פעילות גופנית שעה או שעתיים לאחר הארוחה.
יתרון המשאבה הפך אצלי לחרב פיפיות לעיתים די מזומנות,דוכני המזון בשווקים ומסעדות הבית הקטנות- שמסתתרות באזורי תעשיה הפכו להיות לאבן נגף במשעול חיי המסוכרר
.

maya833

New member
אני מבינה את הפחד שלך מהשמנה

אז אם זריקות יעזרו לך להתגבר על הבעיה הזאת..מעולה!
אני האמת תמיד הייתי רזה..ולכן זה פחות העסיק אותי.
העיקר שתהיה מאוזן!

בהצלחה!

davidof64

New member
בואי אספר לך משהו מאיה.

כל מרבית חיי הייתי רזה,ניסיתי להעלות משקל בכל כוחי ואכלתי כאריה רעב כל דבר שזז מולי,המקרר הפך לחבר הטוב ביותר שלי אך זה לא עזר,לעיתים סחו לי חברי הקרובים שהם בטוחים שיש לי דרקון בבטן- אחרת הם אינם יכולים להסביר את כמויות המזון שצרכתי,בכדי לתת לך אידיקציה קטנה אני יכול לספר לך שנהגתי לאכול 2 לאפות עם שווארמה אחת אחרי השניה,הרבה פעמים אלו שישבו איתי בשולחן כמעט התעלפו כשצפו בי כיוון שאינני אדם גדל גוף.
אבל מה,השנים חלפו להם ובסביבות גיל ה 39-40 חלה נסיגה מהותית בחילוף החומרים אצלי,ירידה בטסטוסטרון ועוד כמה תופעות נלוות,פתאום התחלתי לעלות במסת השומן באזור הבטן והמותניים,קפצה זקנה פתאום שר ארצי ואני געגועיי ללאפות גורמים לי לייסורים

באיזשהו שלב זה פוקד את כולנו כמעט וגם הרזים ביותר פתאום מתחילים לגדל פה ושם כל מיני תוספות,אני מאמין שבעתיד את תתני יותר את דעתך על אפקט התוספות

maya833

New member
אוההה...עתיד בהחלט לא ורוד ...

מלחיץ!אולי יעזור לך קצת להעלות חזרה את חילוף החומרים ע"י ספורט?זו ברורה לי יותר התמונה,ובאמת בעיה אין ברירה ,צריך לאכול פחות ממה שהיית רגיל פעם.

מבינה את ההחלטה

אבל נשמע כאילו הבעיות הן די מינוריות.
הצינורית נמשכה? תדאג לדחוף את כל הצינורית לתוך המכנס כך שזה לא יקרה. קרה? כמה קשה זה תמיד לסחוב איתך בתיק חיבור אקסטרה?
אנשים מסתכלים? שיקפצו.
הבטן מלאה סימני חיבור? מה עם הירכיים, המותניים, הידיים?

בקיצור, בתור מעריצה נלהבת של המשאבה נראה לי שאתה מוותר בקלות מידי אבח אני יכולה להבין שלא כולם נלהבים כמוני.

davidof64

New member
תודה לך על תגובתך אבל קשה לי לומר

שלאחר כמעט שנתיים של שימוש זה לוותר בקלות.
האמיני לי שניסיתי הרבה שיטות עיגון לצינורית אבל זה לא זה,לקחת ערכה החוצה ליום עבודה זה כמו לקחת
עט הזרקה,מה הרעיון? לשם מה עברתי למשאבה? זה לא היה בגלל הדקירות של המחט הזעירה של העט.
אצלי הבעיות עם המשאבה לא מוגדרות כמינוריות,טוב לך עם המשאבה? אני שמח בשבילך.
תודה לך.

mrkorr

New member
יכול להבין אותך

אני עם משאבה של אנימס קצת פחות משנה.
הספונטניות נפגעת - אין ספק בכך.
לפני פעילות גופנית כמו כדורגל או שחייה צריך לנתק את המשאבה וכך גם במקלחות או סתם השתוללות בחוץ עם הילדים.
אבל, היתרון שהיא מספקת לי עולה על כל החסרונות (כרגע).
לפני המשאבה היה לי עט וביום יום פיתחתי סוג של אדישות אליו.
אחרי האוכל - אני אזריק אח"כ
אחרי פרי - אני אזריק אח"כ
אחרי קפה ועוגייה - אני אזריק אח"כ
ולא אזכיר לאיזה מקומות מוזרים נכנסתי כדי להזריק עם העט.

עם המשאבה הכל זמין ומיידי.
רק מכניס משהו לפה וישיר מכניס את זה למחשב הפחמימות או לבולוס מיידי.
לא צריך ללכת לחפש מקום להזריק ולא צריך לחשוב מתי.

חורים בגוף היו לי גם מהמזרק וכנ"ל נפיחויות.
מבוכה - להזריק באוטו תוך כדי התכופפות היה מביך פי אלף בשבילי מאשר לענות לחבר לעבודה על שאלות בנוגע ל"ביפר".
מקלחות לא פוגעות לי במדבקה וההחלפה גם ככה כל שלושה ימים אז אין לי בעייה עם זה.
כן קרה שנתלשה המדבקה באופן לא מתוכנן - אבל זה אף פעם לא כאב.

המעבר למשאבה היה כדי להניע תהליך של התעוררות והורדת ה-A1C וזה עזר לי בגדול.
אם החלטת שלא מתאים לך זה לא אומר שהאיזון צריך להיפגע - פשוט צריך להמשיך למדוד ולא לשכוח להזריק.
לא משנה אם המזרק הוא ידני או מופעל בסוללה - השאלה היא איך אתה מטפל בעצמך.

בהצלחה!

IrisPeleg

New member
בעית הזמינות

לא סתם יש שטוענים שמשאבה גורמת לעליה במשקל.

מספר ההזרקות לא מפחיד אותי. אני אפילו עושה עם המשאבה בולוס מושהה לאחר אכילת שוקולד.

המחקרים מראים שהזמינות היא בכל זאת בעיתית וגורמת להשמנה.

כל היתרונות האחרים ידועים ואי אפשר להתווכח איתם.

זה אישי. כל אחד והרגשתו.

Black Balloon

New member
יכולה להבין אותך.

הייתי מחוברת למשאבה, והתנתקתי ממנה לפני קצת יותר משנתיים. למרות שאצלי זה קצת שונה, כי בגדול היה לי נוח עם המשאבה (מאוד שיפרה לי את האיזון בהתחלה, אח"כ כבר פחות...), אבל בחודשים האחרונים שהייתי מחוברת אליה היא עשתה לי המון בעיות, במיוחד הצינוריות שנחסמו לי כמעט כל הזמן (ובגלל זה הגעתי פעמיים לאשפוז). אז נמאס לי והחלטתי להתנק.

עכשיו אני מזריקה בעט לנטוס ונובורפיד, אבל האמת שברגע שיתאפשר לי אני אשמח לחזור למשאבה. משאבה אחרת מן הסתם, כי הקודמת גם הייתה משאבה לא פופולרית במיוחד (קוזמו)...
וכבר קרו לי מקרים עם הזרקות שפשוט שכחתי אם הזרקתי או לא.

אבל מה זה משנה מה אומרים, העיקר שיהיה לך נוח ותשמור על איזון.

גם אני מזריק, אבל חושב על שילוב

בין משאבה והזרקה בעתיד, כאשר משאבות התלאי יהיו נגישות.
על משאבה עם צינורית אין בכלל מה לדבר - נפסל על הסף.
כאשר משאבות תלאי הקטנות והנתיקות יהיו נחלת הכלל, אני אשלב בינהן ולנטוס.
זה עניין של עוד כמה שנים.

למעלה