התנתקות מול הבטחותיו של שרון

zahalul

New member
התנתקות מול הבטחותיו של שרון

השמאל תומך באופן נלהב בהתנתקות. אולם אני תמה כיצד השמאל שמעמיד את הדמוקרטיה כערך עליון לא קם כנגד העובדה שההתנתקות סותרת את הבטחותיו של שרון לפני הבחירות. רוב מוחלט של הציבור שבחר בשרון (ובליכוד) מתנגד להתנתקות. ציבור זה תמך בשרון על סמך הבטחותיו כי לא יועברו שטחים נוספים לשליטת הפלסטינים. לולא היה שרון מודיע על תוכנית ההתנתקות לפני הבחירות, לא בטוח שהליכוד היה זוכה ב- 40 מנדטים. ההתנתקות עברה אומנם ברוב גדול בממשלה ובכנסת. אך האם אין טעם לפגם בכך שהתוכנית עומדת בסתירה מוחלטת למצע הליכוד והעומד בראשו כפי שהוצהר לפני הבחירות ? מה דעתכם ? אני אגב תומך בהתנתקות. אך הסוגיה הנ"ל מטרידה אותי.

LooLa2

New member
כנראה שהשמאלנים יודעים

לעשות רעש כשהם לא מקבלים מה הם רוצים.

deandean

New member
כמו שהימנים...

שופכים חומצה על חיילים, דוקרים חיילת ומשתמשים בשואה, כשהם לא מקבלים את רצונם.

NAS00

New member
כמו שהשמאלנים....

זורקים אבנים על חיילים. מוציאים עין לאחד וגורמים למותו של אחר. רק כדי שגדר ההפרדה לא תפגע בפלסטינים

deandean

New member
מדובר בשתי מקרים שבהם נפגעו חיילים

אחד פושע, שהוציא עין לחייל, ומקרה אחר בו חייל מת כתוצאה מהתייבשות, אחרי שרדף אחרי פושע נוסף- שניהם בכלא. בכל מקרה לא מדובר באותו היקף, של מה שעשו "אחיך" בזמן האחרון.

NAS00

New member
אמנם מדובר בשני מקרים

שנפגעו חיילים. אבל ההפגנות האלה נערכות לעיתים קרובות מאוד ורק במזל אין עוד נפגעים.

OMER G17

New member
יחי ההבדל הקטן...

אני בתור שמאלני מגנה בכל תוקף את אותם תוקפי חיילים אנטישמיים..אני בעד הגדר ובעד ישראל..אני מרגיש קירבה יותר גדולה למתנחלים מאשר אליהם..למרות שאחרי מה שרואים בשבועיים האחרונים אני בעצם לא בטוח..אבל בימין מדובר בציבור הרבה יותר גדול...וגם מי שלא עושדה את הפעולות עצמן..הוא תומך בהן..וזה גם חמור

השמאל תומך בדמוקרטיה רק כשנוח לו

לראות את הגירוש מבלי יכולת לעשות שום דבר כדי לעצור את הגזירה הזו. צה"ל חזק מאד, אה?

hornyman73

New member
למה תוקפים את ה"שמאל"

תחשבו טוב למה ה"ימנים" תוקפים את ה"שמאלנים". הרי האויב לפי ה"ימין" אמורים להיות הערבים.

OMER G17

New member
אני מחיתי איפה שאני יכול (באינטרנט)

אם הייתה הפגנה..ואני הצעתי גם איפה שאני יכול (באינטרנט) שהייתה מאחדת כחולים וכתומים בדרישה למשאל עם אני הייתי בא..חבל שהוא לא עשה את זה... אתה יודע למה הבלגתי? כי אני חושב שהיציאה מעזה כ"כ חשובה שלמרות כל החסרונות אי אפשר שלא לתמוך בה

bios

New member
יש טעם לפגם, אבל:

א. מאז בגין, כמעט כל ראשי הממשלה פעלו בניגוד למצע שהוצהר לפני הבחירות: בגין בנסיגה מסיני, שמיר במו"מ עם אנשי אש"ף (גם אם הוגדרו אחרת) - מה שגרם לפרישת התחייה מהקואליציה, רבין במו"מ על הגולן, ביבי במסירת חברון בעקבות אירועי המנהרה, ברק במו"מ על חלוקת ירושלים. המציאות במזרח התיכון משתנה מאוד מהר, ומעמדת ראש הממשלה מקבלים פרספקטיבה חדשה על המציאות. לכן, לראשי הממשלה צריכה להיות גמישות מסוימת בתחום המדיני, גם ביחס למצע של המפלגה שלהם. למרות זאת, לדעתי אם מדובר בהחלטה הרת גורל שמנוגדת באופן מובהק להבטחות לפני הבחירות, נכון להביא את הנושא לבחירות או למשאל עם לפני הביצוע, גם אם החוק לא מחייב את זה. ב. כבר לפני הבחירות האחרונות שרון דיבר על הקמת מדינה פלסטינית ועל פינוי ישובים בהסכם, אם כי הוא אכן שלל פינוי חד-צדדי, כך שהתפנית היא לא של 180 מעלות אלא של פחות. ג. גם מפעל הקמת ההתנחלויות לא מתנהל בדיוק בהתאם לחוק ולכללי הדמוקרטיה (ראה דו"ח המאחזים). זאת למרות שההחלטה על הקמת כל מאחז משמעותה הגנה של צה"ל על התושבים, אספקת שירותים מהמדינה ופיצויים ומשאבים רבים במקרה של פינוי בעתיד. זה לא ממש הוסיף למוטיבציה של השמאל להילחם למען ההליך הדמוקרטי בפינוי ההתנחלויות. ג. הסקרים מראים בעקביות על רוב בציבור שתומך בהתנתקות. גם כשהתמיכה ירדה לקצת פחות מ-50%, עדיין היה פער משמעותי בין התומכים למתנגדים (לטובת המתנגדים). לסיכום, בדיעבד, כאשר רואים את גודל השבר בציבור המפונים, אני חושב שנכון יותר היה לקיים בחירות חדשות לפני הביצוע, ולו רק בשביל לתת לגיטימציה רבה יותר להחלטה ולהקטין את הקרע בעם. זה עדיין לא משנה את העובדה שזה צעד חשוב בכיוון הנכון למדינת ישראל מבחינה אסטרטגית.

bios

New member
ועוד משהו

ד. בשיטת הבחירות הנהוגה בישראל, הפרלמנטרית היחסית, האזרחים בוחרים כל 4 שנים את חברי הכנסת, שאמור לשמש מיקרוקוסמוס של העם. הח"כים של הליכוד, למשל, נבחרו ע"י מרכז הליכוד, שסבר שהם מתאימים לקבל את ההכרעות החשובות במדינה שלנו בקדנציה הזאת, גם בתנאים משתנים. רשימה זו קיבלה אמון גדול של הציבור (לי אישית לא ברור למה, אבל עובדה). העובדה היא ששרון הצליח להשיג רוב מוצק למהלך שלו בקרב כלל הח"כים בכנסת. מבחינת שיטת הממשל הקיימת, זה אמור להספיק, בטח כשזה עבר גם מבחן של בג"צ.

למעלה