התסכול, ואפילו עוד לא מועמדת.

• פותח הנושא aou
  • פורסם בתאריך

aou

New member
התסכול, ואפילו עוד לא מועמדת.

הגעתי לפורום הזה אחרי שכבר חשבתי שאין ספק שאני אתקבל לרפואה שנה הבאה, יש לי סכם שמספיק לראיונות, וסך הכל 4 מקומות, לאחד מהם אני חייבת להתקבל, אפילו אם יהיה לי ראיונות ממוצעים סך הכל, ואני יודעת שלא יהיו לי ראיונות "מעולים" כי אני מודעת לזה שאני לא בדיוק הדמות שחושבים עליה כשמדמיינים רופא, אבל לא אכפת לי, כי זה מה שאני רוצה לעצמי. סה"כ חשיבה די אופטימית. חשבתי שעם סכם של 794 בבאר שבע, 722 בת"א, 94.46 בטכניון (ואין לי מושג מה הולך בירושלים) אני נמצאת במקום די בטוח. כל זה כמובן עד שהגעתי לפה. פתאום הסכמים האלה נראים אפשריים רק אם אני אקבל 250 במו"ר. אנשים פה המליצו לשפר בגרויות, היה לי קשה למצוא מאיפה, אז חשבתי שאני אעשה פיסיקה/כימיה, או אולי אפשר להרחיב ספרות ל5 יחידות? כבר ממש בדקתי את זה. ואז גיליתי שיש את כל המקצועות האלה רק במועד קיץ, שזה כבר עמוק באמצע תהליך המיון... אז איך אפשר לשפר בגרות כבר באמצע התהליך? אולי בכל זאת כדאי לי לגשת כמו שאני ולקוות לטוב? ויש בחלק מהמקומות רק פעמיים לנסות... סליחה על האורך, אבל הצלחתם להדאיג אותי. אני בכלל שמעתי שמועות שרוצים להרחיב את הפקולטה בת"א ואז הסכם ירד... בכל מקרה, כבר מצאתי חוזק נפשי לשפר את הבגרויות, אבל עכשיו אני לא רואה איך...

kontsy

New member
לא להישבר, תמיד יש סיכוי

נכון, בגרויות בחירה ניתן לעשות רק בקיץ אבל אם תתני עוד פרטים יכול להיות שיש עוד דברים שאפשר לעשות. אולי לשפר מתמטיקה או אנגלית 5 יחידות אם יש לאן? מה עם הפסיכומטרי? לפי דעתי רק בב"ש ניתן לנסות פעמיים, בכל האחרים לא שמעתי על מגבלה, לכן לפי דעתי אין שום מניעה שתנסי להתקבל בשנה הקרובה. בב"ש יש לך סיכוי בערך כמו לכל אחד שמגיע לראיון ותמיד אפשר לקוות :) בת"א צריך ציון מו"ר גבוה, אבל בכל מקרה הייתי מציעה לך לנסות. יחד עם זאת להיות מוכנה לעשות את הבגרויות קיץ תוך כדי כדי שלשנה אחרי יהיה לך כבר סיכוי ממש טוב. כמובן שזה לא פשוט לא מנטלית ולא כלכלית (להירשם לאוניברסיטאות, מבחני מו"ר וכו' מגיע לאלפי שקלים) אבל תהי אופטימית, אולי הסכם ירד, אולי תתקבלי לאב"ג, או שתפציצי במו"ר. בהצלחה!

אני לגמרי איתך

בשאננות דומה אך עם ציונים נמוכים במעט נרשמתי לשנה זו ללימודי רפואה. כשכמעט התייאשתי התקבלתי בסוף לטכניון. לא מזיק לנסות. אם את מרגישה שתוכלי לשפר גשי במהלך השנה (יש לך אפילו 2 מועדים) לעוד פסיכומטרי. אני לא מבינה למה את "לא הדמות" שמדמיינים. אבל באמת שאם זה מה שאת רוצה אל תחשבי אפילו על להתייאש והסתערי על טפסי ההרשמה. מבחני האישיות אולי לא עוזרים לכולם אבל הם בהחלט יכולים (לי הם העלו את הסכם בת"א בכמעט 12 נקודות, זה עדין לא עזר אבל לטכניון זה כן). אל תשכחי שלימודי רפואה והקבלה אליהם הם אך ורק אמצעי להגשמת ה"חלום". המון בהצלחה

1המתנה

New member
לא כדי לבאס

אלא כדי שלא יהיו אשליות: ת"א ודאי לא מתכוונת להגדיל את הפקולטה - נאמר לנו מפורשות שהגדילו את הפקולטה לגודל המקסימלי, ונראה לי שיש אפילו דיבורים על הקטנת הפקולטה..

יהיה בסדר

מורחבים כדאי לעשות על כל מקרה שלא יהיה. יש את זה רק פעם בשנה וחבל לפספס. מעבר לזה, תשקיעי בפסיכומטרי ותנסי למצוא מקצוע חובה שיעלה לך את ממוצע הבגרות עוד קצת (עם דגש על אנגלית ומתמטיקה). בנוסף לכל זה, תתכונני טוב למיונים ויהיה בסדר.

aou

New member
מה שכרגע החלטתי

הוא לא לשפר כלום. יש לי פסיכומטרי 749, ואין לי את הכוחות הנפשיים ללמוד שוב לפסיכומטרי כדי להוציא יותר, מה שגם נראה לי די אבסורד. עשיתי את המקסימום שיכולתי בפסיכומטרי הזה ובאמת לא נראה לי שאוכל לשפר. המקצוע המורחב היחיד שלי שהוא נמוך מ95 הוא אנגלית, שקיבלתי בו 88, שאין לי טעם לשפר, כי פשוט אין לי את זה באנגלית והציון הזה היה לאחר מאמצים קשים, והכי הרבה שאני יכולה לשפר בו אלו נקודות בודדות שלא יעזרו לי בממוצע הכללי. השנה לא נראה לי שיהיה לי את הזמן לעשות עוד מקצועות (כמו פיסיקה וכימיה), אבל גם אם היה לי, נראה לי קשה ללמוד לבגרויות שאת יודעת שגם ככה לא יעזרו לך השנה, ואם היה מועד חורף, הייתי עושה אותן, גם למועד חורף יש לי יותר זמן. סה"כ לקראת המיונים אני אשקול לקחת איזה קורסון הכנה למבחני מיון כמו שהמליצו פה, ואקווה לטוב. אם אני לא אתקבל, שנה הבאה אני כבר אראה מה לעשות... נניח שאני מקבלת ציון טוב במו"ר, אבל למרות זאת לא מתקבלת בגלל סכם התחלתי נמוך, אני יכולה לשפר שנה אחרי ולהשתמש באותו מו"ר או שאני צריכה לעשות אותו מחדש?

אין דבר כזה לא יכולה לשפר

גם בפסיכומטרי וגם באנגלית. אני מאוד ממליצה לך לשקול שוב לשפר בינתיים לפחות את אנגלית. זה מקצוע של 5 יחידות וכל נקודה בו שווה הרבה, ולך יש 12 נקודות לשיפור, זה המון. תקראי ספרים באנגלית ולקראת הבגרות קחי כמה שיעורים פרטיים ותראי שתצליחי לשפר. בקשר לפסיכומטרי, גם שם עד 800 תמיד אפשר לשפר. היה איתי מישהו במכינה שקיבל 750 פעמיים רצוף, אבל הוא עשה שוב ושיפר ל778, מה שהכניס אותו לרפואה בירושלים. בקשר למו"ר, כן, הוא נשמר ואת יכולה לבחור אם לעשות שוב או לא.

morancho1

New member
אני ממש מבינה אותך..

שנה שעברה הייתי מאוד שאננה, הגעתי לסכם של ב"ש וחשבתי שזהו ה"מלחמה" תמה..אבל איפה..הסכם קפץ ואני נשארתי לשפר עוד שנה..אז נכון. כל העסק הזה לא פשוט בכלל. אבל תתנחמי בעובדה שיש לך סכמים ממש גבוהים..צריך מעט לשפר ואת שם. אני מבינה שאין לך כוח..אבל תחשבי האם את רוצה להגיע כל כך קרוב ובסוף לא להתקבל בגלל נקודה אחת..בכל מקרה מה שתלמדי לא יהיה סתם, כל מקצוע שלומדים מעשיר את הידע ובסופו של דבר לא היה לחינם. גם את תבחרי ללמוד כימיה (לא יודעת אם זה יעלה לך את צריכה לבדוק..כשיש בגרות כל כך גבוהה גם ציונים גבוהים לא נחשבים בממוצע!), זה ישמש אותך הלאה בלימודי הרפואה..אולי תפסידי מעט כסף וזמן זה הכל. וכמו שאושרית אמרה, אין דבר כזה "לא יכולה לשפר"..אנשים פה שיפרו ציונים בלתי אפשריים לכאורה. אם את באמת רוצה את התחום הזה, תעשי מה שצריך. ובכל מקרה אם את רוצה ללמוד שנה הבאה קחי בחשבון שהסכם עולה כל שנה, ואי אפשר לדעת בכמה כי כולם משפרים.. ולסיום: אמרת שאת לא בדיוק הטיפוס של רופא..תאמיני לי שאין לי מושג מה זה בדיוק אומר. טיפוס של רופא..זה לא באמת קיים. כן מומלץ שיהיה לך ניסיון בתחום ויכולת לתקשר וכולי..אבל אין אופי אחד ויחיד שמתקבל. הכרתי אנשים מאוד שונים ומוזרים:) שהתקבלו לפקולטות שונות..זה לא מדע מדוייק, אני מאמינה שאם תעבדי קשה ותבואי לראיון כפי שאת, ותצליחי להציג את היכולות שבך שיעשו אותך רופאה טובה, אז יש לך סיכוי טוב.. שיהיה בהצלחה, ואל תתייאשי, רבים מהאנשים שהיו במצבך פעם (וזה לא מצב רע בכלל!) היו והתקבלו..:)

למעלה