התעבות מים...

• פותח הנושא obb
  • פורסם בתאריך

obb

New member
התעבות מים...

חברה יש לי בעיה.בגלל שהחדר קר ובטרריום חם על זכוכית הטרריום בצד הפנימי מתעבים אדי מים שנובעים מכערת המים שבטרריום (בצד הקר). יש מה לעשות? יש הרבה חורי אוורור בצידי הטרריום בחלק העליון וממש קצת על "גג" הטרריום.

naja

New member
אתה בטוח שזה בגלל שינויי הטמפרטורה?

בד"כ שיש מים על הדפנות זה מצביע על כך שהמצע של הטרריום רטוב. באיזה מצע אתה משתמש? אפשרות נוספת היא שכלי המים גדול מאוד והמים היו הרבה יותר קרים מטמפרטורת הטרריום ולכן היה אידוי. מה שצריך לעשות זה להוציא את כל מה שיש בטרריום, ליבש טוב(עם נייר) את דפנות הטרריום ואת כל האביזרים הרטובים ולהחליף את המצע למצע יבש אם יש צורך. אח"כ מסדרים הכל בחזרה וצריך לשים לב שכלי המים לא יושב על גוף החימום. אני משער שזה יפתור לך את בעיית הרטיבות. אם לא אז כנראה אתה צריך כלי מים קטן יותר או שהטרריום שלך אינו מאווורר מספיק.

obb

New member
תכנס בבקשה

המצע יבש.החלפתי אתמול,אני משתמש בניר סופג רק מבד שניתן לסחוט ולא מנייר שמתפורר במגע אם מים. כל הדברים בטרריום יבשים,המים שהתעבו נמצאים רק בחלק התחתון של האק' (12 ס"מ התחתונים בערך) .המים נמצאים בחלק הקר (24 מעלות) . נפח המים בכלי הוא 2*1*0.8=1.6 ליטר. זאת אומרת ליטר וחצי מים אם שטח פנים ממוצע,הטרריום מאוורר ע"י נקבים של 4 מ"מ בחלקו העליון ומספר קטן של נקבים ב "גג" בטוח שזה קורה כי הזכוכית קרה אבל זה ממש מעצבן.

naja

New member
זה יעלם תוך כמה ימים.

אם המצע יבש, אז פשוט תנגב את הטיפות בכל פעם שתראה אותן והתופעה הזו תיפסק בתוך כמה ימים.

gaichuk

New member
לגבי כלי המים...

לא כ"כ הבנתי את המידות אבל 1.6 ליטר מים לנחש קטן (ואפילו אם הוא נחש מים) זה יותר מדי בשביל טרריום של 30X30X60. כלי פלסטיק שלא יכול להתהפך בנפח של 200-300 סמ"ק זה די והותר. תחליף את כלי המים והעיבוי יעלם תוך שעה...

obb

New member
תודה אחי,שאלתי את סטלה..

היא אמרה לי לשים כלי קטן יותר.חוץ מזה הנחש ממש סבבה ורציתי לשאול משהו. אם יש לי 30 מעלות באזור המחומם (קצת יותר מחצי) ו 23-24 מעלות בקר זה בסדר?

naja

New member
הטמפרטורה בסדר אבל....

עדיף שהאזור החם לא יהיה יותר מחצי אלא יותר לכיוון השליש ואם אפשר אז לשים מקום מיסתור קטן בכל אחד מהצדדים כדי שהנחש יבחר להיות איפה שהוא רוצה.

obb

New member
כנס בבקשה.

הנחש אתמול אכל,עכשיו הוא נמצא רוב הגוף בחלק החם וקצת בקר.הוא יושב בין הניר הסופג לזכוכית. יעני מסתתר.זה בסדר? חוץ מזה הטרריום הזה ענק עליו ולכן הוא מסתתר,זה אק' 70 ליטר ונחש של 40 ס"מ.

naja

New member
זה בסדר שהנחש מסתתר.

זה מה שהם עושים ברוב שעות היום ובנוסף הוא גם אכל ולכן הוא צריך מקום שקט לשבת ולעכל. לגבי בטרריום-אתה יכול לתת מידות בסנטימטר? זה הרבה יותר פשוט מאחר וליטרים זה נפח ונפח הרבה פחות חשוב לנחש מאשר שטח הקרקע ולכן אם לא נדע את מידות הטרריום יהיה קשה לתת לך תשובה חד משמעית.

obb

New member
שלום..

המידות הן 60 על 30 על 30.. כנראה שהוא גמר אתמול לעכל והתרגל כבר לטרריום כי היום הוא דיי ערני.. זז ממקום למקום,מבלגן את הטרריום קצת
ואני מבסוט ממנו.הוא ממש יפה. החלפתי כלי מים לקטן יותר של חצי ליטר ואין הרבה מים על הדפנות. סה"כ הוא נראה מצויין ומבסוט. האכלה הבאה יום ראשון,ויהיו תמונות.

למעלה