התעוררויות בלילה וכמות מזון

התעוררויות בלילה וכמות מזון

ראשית אני שמחה לגלות שקיים פורום זה . בני בן שלושה וחצי חודשים והוא מתעורר לעיתים קרובות בלילה כ- 6-7 פעמים שמתוכן 2 לארוחה , בין הארוחות הוא בוכה ומיבב ורק לאחר שאני מרימה או8תו ומרגיעה רק אז הוא נרדם ושוב לאחיר שעה הוא מתעוראר וחוזר חלילה . אני מאוד מותשת מהקימות הרבות בלילה , אשמח לשמוע עצות מדוע זה קורה בתדירות כה רבה והאם זה נורמלי ? דבר נוסף , מהי כמות המזון שבני אמור לאכןל אם הוא שוקל מעל 6.500 כ- 6 ארוחות ביום? שאלה נוספת - בני מושך את שערותיו ושורט ופוצע את עצמו - למה זה קורה ? תודה מראש

מספר תשובות

1. מתעורר הרבה פעמים בלילה. לפי משקלו הנוכחי, ניראה שהוא עולה יפה במשקל וכמות המזון היא מספקת. אפשר אולי לנסות להשביע אותו יותר לארוחות הלילה ע"י הוספת דיסה, אך זה לא הכרחי. אני חושבת שאין הרבה מה לעשות , אלא לתת לזמן לעשות את שלו. 2. לגבי משיכת השער, אם הוא גם תולש אותו וזה יהפוך להרגל קבוע, יש מקום להתיעץ עם פסיכולוג ילדים. בכלל תחשבי על כל הסביבה בה גדל הילד, האם את המטפלת הקבועה, האם חל שינוי לאחרונה בצוות האנשים שמקורבים אליו? או שינוי במסגרת או באוירה הביתית שיכולה להסביר שינוי בהתנהגות ? האם ייתכן שמסיבה כלשהי הילד שלך מחפש תשומת לב? דר' מילה ברק

../images/Emo41.gifתודה על תגובתך ותשובה לשאלות

מיום לידתו אני מטפלת בו ומקדישה לו את מירב תשומת הלב , אין שינוי בסביבת המגורים . מה שכן אני יכולה לחשוב עליו זה שאני מפצלת את שערותיי האם ייתכן והוא מחקה אותי ??? תופעה זו התחילה מזמן ועד אז הוא לא שלט בידיו כמו היום . אני גם מלטפת את ראשו בכל פעם שאני משכיבה אותו לישון וסתם מתוך אהבה - האם הוא מנסה לחקות פעולה זו ? את עדיין חושבת שבגיל זה עליי להפנות אותו לפסיכולוג ?

למעלה