התעוררות כל שעה בלילה

triniti_b

New member
התעוררות כל שעה בלילה ../images/Emo5.gif

פ. בן 5 חודשים ועד הימים האחרונים ישן היטב עם 1-3 התעוררויות בלילה. עד לפני שבוע הנקתי אותו בכל התעוררות, ומזה כשבוע בהתעוררויות הראשונות אבא שלו קם אליו ונותן לו בקבוק מים (אנחנו מניחים שהוא אינו רעב, כי הוא אוכל 250 דיסה לפני השינה). כל זה טוב ויפה, אבל אתמול הוא פשוט התעורר כל 1-1.5 שעה, לגם כמה שלוקים של מים וחזר לישון. לא נראה שמדובר בצמיחת שיניים או בהתעוררות מסיוט, כי הוא בוכה בכי "מתון" למדי בכל התעוררות. היום שקדם לאותו לילה היה רגיל לגמרי והוא בילה אותו איתי ועם אבא שלו, כך שגם האופציה של "השלמת זמן איכות עם ההורים" נראית לי לא סבירה. למחרת (היום) במשך היום התנהגותו הייתה רגילה לגמרי, כך שאני גם מבטלת את אופציית המחלה. הצילו. האם המצב מוכר לכם?

לצערי כן..

אנחנו עברנו מלילות שלמים לקימות כל שלוש שעות (בערך בגיל 9 חודשים או שבעה, לא זוכרת) ואח"כ להתעוררויות של כל שעה שרק לאחרונה משתפרות (טפו טפו. בר היתה בת שנה החודש). הרופא בזמנו אמר לי לגבי הבכי שאולי זה בגלל שהיא התחילה ללכת למטפלת או משהו דומה אחר שיכול להוביל לפחד נטישה (לא, היא צמודה לאמא ולציצי עד היום, ופחד הנטישה התחיל בגיל 9 חודשים ודי מתפוגג לו כבר די הרבה זמן) תמיד כדאי להתייעץ עם רופא אבל לא תמיד יש להם תשובות. אם אין סיבה רפואית אני הייתי מחכה קצת ורואה לאן זה מתקדם. זה מאוד מאוד לא נוח (במיוחד אחרי שרגילים לקצת זמן לבד בלילה) אבל אם את יכולה להשלים עם המצב ו"לזרום" עם הילד זה עדיף. אישית לא חשבתי שאחזיק מעמד ולא ראיתי שום סיבה לשיפור אבל הוא אכן השתפר. תחזיקי מעמד

רותי ע

New member
מכל מה שאת מתארת ממש לא נראה

לי שיש בעיה. כדאי להתרגל שעם תינוקות וילדים קטנים לילה שלם ללא קימה הוא ברכה וצריך לצפות להרבה לילות לבנים-גם ללא סיבה כביכול. פעם זה אולי שיניים, פעם אולי חלומות רעים, פעם... אם ההתנהגות שלו במשך היום רגילה כנראה שהוא בסדר. לי יש ילד בן שנתיים וחצי ואמנם הלילות הלבנים מועטים ממה שהיו בגיל כמה חודשים אבל עדיין יש לילות שהם "חגיגה"..

שירי ל

New member
לא יודעת אם זה יעזור לך...

אבל בכל זאת- צרת רבים חצי נחמה... אופיר מתעוררת בממוצע כל שעה (ואני לא מגזימה!) בלילה. אני בודקת לפי השעון.

אמנם צרת רבים נחמת טפשים, אבל...

גם אצלנו זה היה ככה הרבה הרבה זמן (מיכל בת שנה עוד שבוע). מיכל ינקה עד לפני שלושה שבועות וחוסר השינה שלי גרם לכך שאני פשוט לא תפקדתי במשך היום (ככה זה כשמונעים שנת חלום...). מכיון שהבנות שלי מטופלות ברפואה סינית, הפתרון שלנו היה פורמולה מרגיעה ואכן מיכל התחילה להתעורר אחת לארבע וחצי חמש שעות בערך, היא אוכלת וחוזרת לישון בלי בעיות.

למעלה