התעוררות משינה בבכי

anima2

New member
התעוררות משינה בבכי ../images/Emo7.gif

אני אמא לילד בן 4 חודשים שמתעורר תמיד בבכי. זה קורה גם בשעות היום וגם בלילה. גם אחרי שינה של 5 שעות (שאולי הוא קם רעב) וגם אחרי מנוחה קצרה של 20 דקות אחרי ארוחה. גם אם הוא ישן במיטה שלו או במיטה שלנו כשאנחנו ישנים לידו. אני מנסה לקחת על הידיים, לחבק, ללטף, לדבר ולא עוזר לי שום דבר - הוא ממשיך לבכות לעוד מס´ דקות, או עד שהוא מקבל ציצי (הוא רק יונק). היינו בביקורת אצל הרופאה שלו ומבחינה גופנית הוא בסדר גמור ומתפתח יפה. האם משהו מציק לו באופן קבוע? מפחיד? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להקל עליו? תודה

למיטב זכרוני (הקצת עייף)

גם בר בגיל הזה היתה תמיד מתעוררת בבכי ותמיד הייתי שואלת אותה למה... ועכשיו בגיל 10 חודשים זה מזמן כבר עבר לה, ולמעט מקרים בודדים היא מתעוררת כולה חיוכים, אם היא במיטה שלה (בכל שעה של היום או הלילה) היא מתיישבת או נעמדת, לפעמים משחקת, לפעמים קוראת לי (בצעקות מצחיקות) ולפעמים בוכה - מרעב, כי אמא "נעלמה" או כי אמא לא באה מספיק מהר (2 שניות זה הזמן שהיא בדר"כ מחכה.. אני שומעת אותה מתהפכת ומציצה). יש לזה כל מיני הסברים פסיכולוגיים שאני לא יודעת כמה אפשר להוכיח - כמו הפחד להרדם כי אולי היא תפסיד משהו או כי אולי לא נהיה כשהיא תקום, אבל מנסיוני זה עובר. 4 חודשים נראה לי כל כך רחוק אני ממש לא זוכרת.. התחלנו רק להתהפך, לא?... אגב, אני בעד שיטת הדיבור בכל מקרה, מבינה או לא (היום אני בטוחה שהיא מבינה הכל, וגם מגיל אפס די חשבתי ככה...) ואני תמיד מסבירה לה ש"הכל בסדר", אמא בחדר לידך וכו. ועוד אגב, גם בר יונקת ועדיין ישנה איתנו במיטה לידנו..

רותי&ע

New member
אצלנו זה קרה בגיל יותר מאוחר

שנה+ כאליו הוא קם תמיד על צד שמאל. ורק עכשיו אני חושבת שזה עבר לו בחודשים האחרונים. נראה לי שאת עושה מה שאפשר לעשות-להרגיע ולתת לו את ההרגשה שאמא שם בשבילו..

יונית ש

New member
גם אצלינו יש פעמים שהיא קמה בבכי

גם בשינה של היום וגם של הלילה. בדרך כלל אני ממשיכה לה את השינה או בנדנוד או בהכנסת מוצץ לפה. ובדרך כלל היא ממשיכה לישון ואחר כך מתעוררת יותר שמחה ועם חיוך. לפי דעתי הם חולמים משהו וכתוצאה מזה בוכים ומתעוררים. שמתי לב שזה קורה די הרבה. אבל אין מה לדאוג. מכיוון שאת מניקה ההנקה פשוט מרגיעה אותו והוא ממשיך לישון או מתעורר. אם תנסי דברים אחרים שגם ירגיעו אותו תראי אם הוא חוזר לישון ואולי קם עם יותר מצב רוח. לא תמיד צריכים להרגיע עם אוכל. במיוחד אם את יודעת שאין סיכוי שהוא רעב. אני יודעת שזה לא פשוט לעשות וקל לומר. במיוחד אם את מניקה זה קל מיד לשלוף ציץ (הלוואי עליי). אבל אולי להרגעה ללא אוכל יש את הצד החיובי שלה. למשל גם האבא יכול להרגיע...

לאה_מ

New member
יש גם מבוגרים שמתעוררים תמיד

"הפוכים" משינה. יש לי חברה, שלא משנה כמה זמן היא ישנה ומתי, תמיד אסור לדבר איתה כשהיא מתעוררת. צריך לתת לה 10-15 דקות לחזור למצב קומוניקטיבי. אז אולי גם הילד שלך כך. חוץ מזה, כשאורי היה ממש קטן, לפעמים כשהוא בכה חשבתי שהוא בוכה כי קשה לו להסתגל לעולם. כי היה לו כל כך נעים ברחם, כל כך חמים, ורטוב, ומוגן, וחשוך, ועמום, ופתאום כל הצבעים האלה, והריחות, וההבזקים, והאור, והרעש, והקור, והחום... ובנוסף אורי נולד בניתוח קיסרי (חרום), מה שנראה לי עוד יותר מלחיץ (אתה נזרק לעולם בפתאומיות, בלי שתהיה לך הכנה לכך שמשהו כל כך דרמטי עומד לקרות) וגם לא נותנים אותך לאמא... אז חשבתי שאולי הוא בוכה כי קשה לו. אז פשוט הייתי מחבקת אותו, מחזיקה אותו על הידיים, מניקה אותו, עד שהוא נרגע, ועוד. עכשיו הוא כבר לא בוכה באופן בלתי מוסבר. אולי פשוט למדתי לקרוא את כל הצרכים שלו... ואולי הוא פשוט התרגל...

גם לנו היתה תקופה כזו...

לדעתי הוא התחיל לחלום... הרבה חיבוקים..נשיקות קטנות ושיר.."רוח,רוח,רוח,רוח למה לא תשכב לנוח"... לזוז מצד לצד... וחוזר לישון
לילה טוב

anima2

New member
אני יודעת שתינוקות בוכים

ושזו הדרך היחידה שלהם לתקשר, אבל תמיד תמיד??? כל פעם שהוא מתעורר? ולא משנה ליטופים ומזמוזים ומלמולים וחיבוקים של אמא?

_גלית_

New member
גם

תומר (בן חמישה וחצי חודשים) מתעורר לפעמים משינה בבכי גדול למרות שהוא רוב הזמן תינוק חייכני ורגוע, ולפעמים עוברות כמה דקות עד שהוא מפסיק. לא נראה לי שזה מעיד על מצוקה כלשהי. אני חושבת שאם רוב הזמן הוא נראה מרוצה, אין לך סיבה לדאוג. יש גם מבוגרים שמתעוררים "קרעכצ"
למרות שהם אנשים רגועים בד"כ. מאז שתומר נולד גם אני מתעוררת מידי פעם ורוצה מיד להתחיל לבכות
כשאני נזכרת שאני לא יכולה להמשיך להתפנק במיטה כמו שאני נורא אוהבת לעשות... (למזלנו, זה עובר לי מיד כשאני מקבלת חיוך ענק מהגמד
)

גם לנו היתה תקופה כזו

אני לא זוכרת מתי היא התחילה ומתי נפסקה. כיום יש מצבים בהם יותם (10 חודשים) מתעורר בבכי ויש מצבים שמתעורר ומקשקש עם עצמו במיטה עד שנמאס ואז קורא לנו. כשהוא מתעורר בבכי זה לרב בגלל שלא ישן מספיק וזקוק להמשך שינה, חלום רע או רעב.

למעלה