התעוררי התעוררי כי בא אורך קומי עורי ,עורי

התעוררי התעוררי כי בא אורך קומי עורי ,עורי

עורי לפחות שיר דברי, לאן נעלמו כולם עוד לא הגענו ליולי אוגוסט ??וגם אין פוליטיקה , אז בבקשה מצ'עמם לבד בלי כל החברים. אבל אים באמת כבר התחלנו את החופשות אז בבקשה רשמים וחוויות ובעיקר תמונות , והעיקר הנאות בריאות וחיים טובים.

faridi

New member
אמש...

תל אביב חגגה את חג המוסיקה הבינ"ל. בשד' רוטשילד היו להקות שונות בכל כמה מטרים. מרינה טושיץ' ואני הופענו עם עוד שני נגנים תחת השם "ברקאת". היא הדהימה את האנשים כשניגנה בחליל פאן מס' יצירות. היתה התקהלות טובה והשמחה היתה גדולה.

אני בטוחה שאלה שנסעו לחו"ל ../images/Emo160.gif

|יחזרו עם המון חוויות !!!! אנחנו נדרוש כאן תאור מפורט של המסלול !!!!!
ואתה פרידי , נשמח להמשיך לקבל דיווחים מתי והיכן אתה שר
אני בטוחה, שבסוף לא תהיה לי מחויבות אחרת ואגיע לראות את יצירתך !!! אני מאוד סקרנית .... שבת שלום ! מירי

faridi

New member
hvala

ובאותה הזדמנות, אעדכנכם שמרינה ואני מכינים בימים אלו דיסק בתוכן "סליחות" של יהודי הבלקן. אם אחד מחברי הפורום עוסק בשכפול דיסקים, מוזמן לשתף איתי פעולה. ובלבד שזה יצא יפה מאד. שבת שלום!

bensha1

New member
מירי, אם אפשר מטיולים קודמים אז הינה

ב ARANDJELOVAC בית קפה ALEKSANDER מוקדש כולו, אבל ממש כולו למלך אלכסנדר. בית הקפה מהווה מאין מוזאון או הקדש למלך, עם תמונות מקוריות, חרבות, סמלים מלוכניים ומה לא? בית הקפה קיים כבר הרבה זמן. בביקור האחרון של המלך הגולה, הנוכחי (נדמה לי הנכד של אלכסנדר) הוא ביקר בבית הקפה וגם ב ARANDJELOVAC שהיא קרובה מאוד למקום שנקרא אבלה AVALA או משהו כזה ושם יש כנסיה ששם היו ממליכים את המלכים של יוגוסלביה.

bensha1

New member
יש לי שם משפחה ענפה

מידי פעם, אבל כשאני מבקר אז אני דואג לטייל. בד"כ כשמבקרים ויש משפחה ענפה הזמן מתבזבז בין המשפחה אבל אני דואג שישאר טיול אחד או שנים.

אני הייתי סה"כ פעמיים בסרביה

ומה שעניין אותי זה (בנתיים) רק שורשים .....ההרגשה שאני מסתובבת במקום שדרכו הסבים והסבתות (לדורותיהם )שלי , ראו (כמעט ) אותם מראות ובקרו באותם מקומות, עדיין מרגשת אותי ! אבל, בפעם הבאה, נעשה גם טיולים .... בכל אופן, אשמח לקבל ממך רעיונות לטיולים . מירי

bensha11

New member
מאיזה אזור בסרביה את?

נולדת שם או כאן? איזה שנת יצור? מתי היית בסרביה? לפני חורבנה האחרון? ד"א עכשיו יאט טסה ישירות לבלגרד בכ 3 שעות ממש קרוב לבית.

אני ילידת הארץ ../images/Emo104.gif, אבל תוצרת זרנינין ....

בפעם הראשונה בחיי ביקרתי בסרביה בשנת 2001 . שנתיים מאוחר יותר עשיתי גיחה קצרה בדרך מטיול שורשים באושוויץ ...... למרות שאני ילידת הארץ, אני דוברת השפה ומאוד אוהבת לדבר בסרבו - קרואטית ..... עם הורי סרבתי לדבר עברית ועד היום שיחותי עם אימי מתנהלות בסרבית !(וכנ"ל עם כמה חברים מאותה תפוצה .... ) הורי נולדו ב -Novi - Sad וב - Ruma ..... אגב, נהננו מ א ו ד מהטיול בסרביה, מצאנו שם אנשים חמים וכל אחד מאלה שפגשנו ,היה מוכן לעזור מעבר לנימוסי ארוח !!! היה טיול מדהים, אפשר לאמר שהרגשתי בבית ! (אבל "כאן נולדתי, כאן נולדו לי ילדי, כאן בניתי את ביתי" ....ואת שורשי !!!!! ) מירי

bensha1

New member
שנינו מאותו אזור - וויוודינה

אמא שלך גרה באזור המרכז?

bensha1

New member
ארנדז'לובץ היא עיר נחמדה

ארנדז'לובץ נמצאת כ80 ק"מ דרום מזרחית לבלגרד בדרך לקרגויבץ. חוץ מקרבת העיר למקום הכתרתם של מלכי יוגוסלביה יש שם גם מעיין של מים חמוצים KISELA VODA שהם מלאים בכל מיני מינרלים בריאים. בימי הזוהר של יוגוסלביה ארנדז'לובץ משכה הרבה תיירים, ביחוד מגרמניה. היה שם אזור נופש פעיל. הכל אבל הכל נהרס בסדרת המלחמות האחרונות שסרביה היתה מעורבת. לא נהרס פיסית אלא התמוטט כלכלית ואז פשוט נהרס פיזית!! ד"א קצת דרומית לארנדז'לובץ נמצאת קרגויבץ שלשם, נדמה לי, גם היום גרמנים, תיירים וכו' לא מעיזים להגיע כי תושבי העיר נדרו פעם שכל גרמני שיגיע לשם "דמו בראשו", אני לא יודע אם זה עדיין תקף, אבל שזה היה תקף, נגיד לפני כ 15 שנה, אני יודע בודאות.

ארנדז'לובץ אחי אתה מעלה בי געגועים.

מקום מדהים שהגענו אליו באחד מביקורנו ביגוסלביה ביקשנו ממארחנו בבלגרד לצאת לנופש מחוץ לעיר הגענו לסוכנות שעוסקת בהזמנת מקומות בבתי מלון התענינו וביקשנו להזמין מקומות הבעלים בנימוס ובאדיבות הראה לנו פרוספקטים של בתי מלון והפנה אותנו לפקידה להמשך הטיפול והפקידה נערה בשנות העשרים מביטה ימינה ושמאלה ולוחשת לנו בחצי חיוך מבוייש התמונות בפרוספקטים צולמו והם עדכניים ליום בניית בתי המלון סעו לשם אין דבר טוב יותר ממראה עיניים אני בטוחה שתהנו שם ותשיגו לכם צימרים מדהימים במחירים מצחיקים מצויידים בהמלצתה נסענו ואכן לא התאכזבנו אכן בתי המלון הם לא כפי שהופיעו בפרוספקטים רחוקים מכך אך צימרים ומקומות בילוי לא חסרו וזאת הייתה הפעם הראשונה שיכולנו לאכל בשר צלי שאינו חזיר. בתי קפה ומסעדות בחצרות פנימיות שמנוהלות על ידי בני משפחה בהמשך אצרף תמונות בקיצור מומלץ ושווה.

bensha11

New member
הכל בסרביה נהרס בגלל המלחמות והכלכלה

בפעם הראשונה שביקרתי ביוגוסלביה בשנת 1955 הייתי בן 9 (עכשיו גיליתי את גילי). ארנדג'לובץ פרחה כאתר תיירות. המלון הגדול הממוקם במרכז הפארק הענק עם העצים הירוקים והדשא היה בשיא פריחתו ולא כמו היום בשיא נבילתו. ד"א הפארק הגדול הירוק והיפה משמש מזה שנים כבמה לאומנים פסלים. ארנדג'לובץ ידועה בשיש הטמון שם באדמה ולכן כל שנה בערך הרשות מציבה גושי שיש בפארק ואנים פסלים מכל העולם באים לפסל. דברי האומנות הנבחרים ממשיכים להיות מוצגים וממוקמים בפארק. הכל קיים עד היום, חוץ מהיופי והאפיל החיצוני של העיירה שנשחק ונהרס כמו כל שאר הדברים. ד"א הנסיעה ליוגוסלביה בשנת 1955 הייתה חוויה בפני עצמה,לא טסנו במטוס, למי היה כסף בשביל זה? נסענו בגיגית שנקראה אוניה עד יוון ומאתונה ברכבת לבלגרד, אתם יכולים תאר לעצמכם (או למען היושרה ממש לא יכולים) איזה נסיעה זו!!!

למעלה