התעוררתי עם כאבי בטן נוראיים....

limi m

New member
התעוררתי עם כאבי בטן נוראיים....../images/Emo5.gif

אתמול בערב הייתי באירוע. לא אכלתי כ"כ, בעיקר לחם עם כל מיני ממרחים. כשהגעתי הביתה, כמובן שהקאתי כרגיל (להזכירכן, אני בשבוע ה-14). אני מתחילה לדאוג ולפחד מסוכרת הריונית, רעלת הריון ומה לא. ואולי קיבלתי הרעלת קיבה? מה עוד שכל הלילה אני קמה לשתות ובכלל שותה הרבה. תרגיעו אותי בבקשה. הייתי אצל הרופא רק לפני שבוע והוא אמר שהכל בסדר (וגם שמענו את הדופק של העוברצ´יק) ובכל זאת אני לא רגועה. ושאלה לי אליכן: בד"כ בלילה, אבל אתמול גם אחרה"צ, אני מרגישה גוש של בחילה תקוע לי בגרון. במרבית המקרים אני לא מצליחה להקיא ובכל זאת, התחושה היא שאני אמורה להקיא, אז אני דוחפת אצבע ומקיאה. זה נשמע נורא, אני יודעת. הרופא שלי לא הגיב כששאלתי אותו על זה, אבל מה לדעתכן? זה מסוכן? זה מזיק לי/לעובר? אני חייבת לציין שזה לא בקטע אנורקטי, אני עושה את זה כי יש לי תחושה של בחילה וחנק ושאני חייבת להפטר מזה.

לימי יקרה

בקשר לשתייה - תשתי, ותשתי הרבה. עכשיו אנחנו גם נכנסים לימים חמים (השרבים שלפני הקיץ...), ואי-שתייה יכולה לגרום לצירים מוקדמים. את ודאי לא רוצה אישפוז בביה"ח עם אינפוזיה - נכון? אני הייתי הולכת לישון עם בקבוק מים של ליטר וחצי לידי, ושותה אותו במשך הלילה. אז נכון, גם קמתי 5000 פעם לפחות לעשות פיפי - אבל לא היה אכפת לי. היתה לי תחושת צמא כפי שלא היתה לי מעולם. בקשר לבחילה ולהקאות... אני אמרתי תודה לאל שאני יכולה "לדחוף אצבע" ולהקיא. ההרגשה הנוראית הזו של הגוש שתקוע בגרון
... הרגשתי כזו הקלה אחרי שהייתי מוציאה. רק תשתדלי לא לעשות זאת לעיתים קרובות כי אז זה יכול להזיק לקיבה ולושט. שאלתי את הרופא של אם ההקאות האלה יכולות להזיק לעובר - והוא טען שלא. תראי, אני ודאי לא אעודד אותך אם אספר לך שאצלי נמשכו הבחיות וההקאות לסרוגין במהלך כל ההריון וגם בחדר לידה. אין מה לעשות, אלא רק לתת לזמן לעשות את שלו - תאמיני לי, עוד לא ראיתי הריון שלא הסתיים.

limi m

New member
אני רוצה כבר להתחיל להנות מההריון..

אבל, תודה. טוב לדעת שאני לא היחידה שמוציאה ככה את "הגוש". אני נורא חששתי שזה לא נורמלי.

אלה מרגישה יותר טוב

אני סבלתי כל רגע מההריון... אבל ידעתי שזה עבור מטרה נעלה... לא הבנתי את האמירות האלה שנשים בהריון מרגישות סקסיות, והן פורחות, וזו התקופה הכי מקסימה בחיים... הרגשתי נורא, היו לי גלי חום מזעזעים (הכתי עם קצר כל החורף), הייתי עצבנית ועייפה ומגעילה לכולם, היו לי כאבי ראש, התנפחתי למימדי ענק, היתה לי בצקת בכל הגוף... אבל שנייה אחרי הכל עובר.

ט ל ט ל י

New member
לימוש, אחותי ! מרגישה כמוך לצערי...

כאבי הבטן האלה הורגים אותי, אני ישנה רצוף13 שעות ועדיין עייפה, והבחילות....אוף שיגמרו כבר! בקשר לכאבי הבטן - הם ממש מתחילים מלמטה לכיוון הבטן התחתונה-רוצה לדעת ולהיות בטוחה שזה נורמלי- גם לך זה ככה או שרק אצלי? טל

limi m

New member
טלולה, יש לי כאבים כמו שלך...../images/Emo7.gif

וגם בבטן העליונה יותר, מלווים בבחילות ובחוסר תיאבון. אני חיה כרגע בפרדוקס: מצד אחד אין לי תיאבון ואני ממש צריכה להכריח את עצמי לאכול ומצד שני, כשאני אוכלת, אני א-ו-כ-ל-ת, לדעתי המון. אני מאבדת את שפיותי!!! מה קורה פה? חוץ מזה, כמה שנראה לי שאני אוכלת המון, בתפריט שנתנו לי בקופ"ח ומיועד לנשים בהריון כתוב כמויות הרבה הרבה יותר גדולות. זה נראה לי מוגזם. דוגמא לארוחת צהריים לפי התפריט הזה: 150 גר´ עוף או דג, 1כוס אורז מבושל או פתיתים או תפו"א, מרק ירקות או ירקות מבושלים, סלט ירקות+כפית שמן זית, 2-3 כוסות מים!

ט ל ט ל י

New member
לימוש, גם אצלי חוסר התאבון חוגג

בגלל הבחילות כמובן, יש לי חשק לדברים טעימים, אבל רק אוכל תפל אני יכולה לאכול- כדי שיהיו פחות בחילות... ואם הייתי אוכלת כזו ארוחת צהריים לפי התפריט הזה- היה מתהווה לי בבטני לונה פארק שלם!!! חוץ מזה שאם אני אוכלת יותר מפרוסת לחם- זה ישר מפיל אותי למיטה (2 פרוסות=אוכל כבד מדי לבטנונת שלי...) מחכה שיעבור ושיהיה בבריאות טל

פישון

New member
בעניין כמויות אוכל - ../images/Emo78.gif../images/Emo21.gif../images/Emo71.gif

בפעם הקודמת הייתי מושא לצחוק של כל המכרים שלי. הרגשתי מצויין, לא היתה לי בטן והיה לי בולמוס אכילה כזה: לא עברה שעה בלי שהכנסתי משהו לפה, או שהיתה מקרקרת לי הבטן. הייתי חולמת כל הזמן על אוכל, וזה הגיע למצב שעידו היה מעיר אותי לפני שהוא היה הולך לישון כדי להאכיל אותי עוד פרוסה או שתיים וזה לא תמיד עזר. לפחות הוא התאמן לפני שהנחת שלנו הגיעה... הייתי אוכלת כל יום פעמיים או שלוש צהריים, כמעט לא ממתקים. אני מדברת על אורז, עוף, ירקות מבושלים. אבל הרבה. עמדו לי על הלשון טעמים מהילדות, ולא הייתי יכולה להרדם אם לא הייתי מתקשרת לדודים רחוקים להשיג את המתכונים. נהייתי גרופי של כל תכניות הבישול. ונראיתי כמו כדור. אבל ממש. אני בקושי מטר ששים ועליתי 17 ק"ג עד שילדתי חודש לפני הזמן. לא יכולתי לנסוע באוטובוס בלי שהבטן תקרקר לי כך שאנשים הסתכלו! אפילו סבתא שלי כבר אמרה משהו (והיא תמיד בעד אוכל). עכשיו אני גם כן בלי תאבון, עם הרבה בחילות ועם הרגשה ששום דבר לא טעים לי. כשאני כבר אוכלת, זה באמת תקוע לי בגרון... ובעניין להנות מההריון: לי הפריע שדווקא אחרי הלידה, שהיתה לפני הזמן ובתקופה שהיו לי עוד מליון מבחנים לסיום התואר והרגשתי בעיקר כעס וחוסר אונים, כולם אמרו לי שאני צריכה להיות בעננים. ובאמת הייתי - אחרי שלושה שבועות ובעיקר בבוקר ולא בלילה. אנשים זוכרים בדיעבד רק את הטוב, ואני מאחלת לך שלא יהיו לך משפטים פולניים לילדים, כי יהיו לך רק זכרונות טובים!

ט ל ט ל י

New member
הלוואי ויהיו רק זכרונות טובים...

אבל בקשר ל-3 ארוחות צהריים ביום- רק לחשוב על זה נהיה לי רע.... ויש טוב בכל דבר- לפחות הבחילות לא גורמות לי לאכול הרבה... מצד שני אני כבר בחודש רביעי ועוד לא עליתי אפילו ק"ג אחד, אבל כפי שכבר כתבתי- לפני ההריון עליתי לא מעט במשקל... הרבה נחת ובריאות טל

limi m

New member
אני עליתי עד עכשיו בסביבות ה-4 קילו

ובשבילי זה ממש לא הרבה, כי אני נורא אוהבת לאכול. ציפיתי שאהיה יותר דובה. אולי זה טוב... בשבוע הבא אני מצטרפת לחוג יוגה שמיועד לנשים בהריון, אולי זה יזיז קצת דברים בחילוף החומרים ויעודד אותי לאכול כמו שצריך... אגב, ההרגשה שלי היא שאני אוכלת המון אבל בעצם זה לא כך. אני לא אוכלת בין הארוחות והאוכל יושב אצלי הרבה זמן, עד הארוחה הבא. מוזר לי שלא הגעתי למצב כמו שתואר של לאכול כמה ארוחות צהריים ולהסתובב עם בטן מקרקרת, כי כפי שכתבתי, אני בהחלט נהנית לאכול בד"כ.

limi m

New member
טלולה, גם לי יש כאבי בטן כמו שלך...

וגם יותר למעלה, מלווים בבחילות ובהרגשת כבדות. חוץ מזה, אין לי תיאבון. אני צריכה להכריח את עצמי לאכול ואז אני אוכלת המון. אתמול היתה לי תאוה לשווארמה ושילמתי על זה בכאבי בטן וובחילות... אבל, יכול להיות שזה גם בגלל שזה סוג אוכל שלא הייתי רגילה אליו לפני ההריון...ביום שבת חברים שלנו הביאו לנו עוגת שוקולד עם קצפת וגם אותה הקאתי. מה הכיף בלהיות בהריון אם אי אפשר לאכול דברים משמינים לשם שינוי? אני כבר מתה להגיע לשלב האגדי שאוכלים בו מה שבא, גם דברים "משמינים" יחסית, שלא הרשיתי לעצמי לפני כן... ומה שהכי הורס אותי שכששואלים אותי איך אני מרגישה ואני אומרת את האמת (חרא, כמובן) אומרים לי "מה, את לא נהנת מההריון?!

ט ל ט ל י

New member
היי! אחותי גם לי לא מזמן היתה תאווה

לשווארמה-ומה שזה עשה לי.....ותאמיני לי שלא אכלתי הרבה! בעלי צחק עלי כי לקח לי מלא זמן לתבל ולהכין ובסוף אכלתי שתי חתיכות קטנטנות....וגם אני לא התלהבתי מהאוכל הזה לפני ההריון.... מקווה שעוד נהנה מההריון רק שהפיצפונ/ת י/תהיה בריא/ה זה מה שחשוב טל שכאבי הבטן משגעים ומדאיגים אותה בטירוף

limi m

New member
אחרי זה נוכל להשתמש בזה....../images/Emo8.gif

כשהגוזלים יגדלו ויעשו לנו בעיות: "אוי, מה שאני נאלצתי לעבור בשבילך..." בנימה פולנית, כמובן....

ט ל ט ל י

New member
נכון!!! עלי זה תמיד פעל כשאמא שלי

סיפרה לי מה עבר עליה בהריונות שלנו, ואני- הקיסרית שנולדה בקיסרי......נו נו נו לי.... טל

limi m

New member
דוקא אמא שלי סיפרה שהיא נורא נהנתה../images/Emo3.gif

בהריון ובלידה שלי ושל אחי... תמיד זה היה נראה לי קצת בקטע מזוכיסטי: מה זאת אומרת נהנתה בלידה? תמיד דמיינתי שהיא ילדה תוך כדי צחוק ובחיוכים ענקיים... המעניין הוא שמאז שאני בהריון, פתאום היא נזכרת שבעצם ההריון שלה איתי היה נורא:ההקאות, התעלפויות. מעניין...

טילי2

New member
לימי יקירתי, את יודעת שאני לא מביעה

דעה בנושאים שאני לא מבינה, אין לי ניסיון, או לא יכולה למצא מידע. מאחלת לך שהתקופה תעבור. זה הדבר הכי טוב עם דברים שהם בעיתיים לזמן קצוב הם עוברים.

limi m

New member
תודה. אני יודעת שזה יעבור, אבל...

שמעתי כאלה סיפורים על הריונות כיפיים שמבעס לגלות שזה לא תמד כך. חוץ מזה, ההשקעה שווה את התוצאה...

למעלה