התעללות בב"עח לפני שחיטה

crazykitty

New member
התעללות בב"עח לפני שחיטה

שלום! מאז ומעולם הטרידו אותי העובדות שפעמים רבות מתעללים בבע"ח לפני שהורגים אותם לשם אכילה- זו אחת הסיבות לכך שנהפכתי לצמחונית. מפטמים אווזים, מתעללים בפרות לפני שחיטה וכ"ו. רציתי לדעת אם יש או אם ניתן להקים ועדה שתפקח על הדברים האלה, שתפעל בצורה יותר אקטיבית למעןהבע"ח, הייתי רוצה שבעתיד, כפי שהדתיים פוסלים חנויות שאינן כרות, נוכל לפסול חנויות, חברות וכ"ו שידוע שהתעללו בחיות, ושנוכל להעניש אותם (אני בכלל הייתי שוחטת את האנשים שמפטמים את האווזים המסכנים- שרובם מתים בסוף בזמן תהליך הפיטום!!!). אסור לוותר ולשתוק למעשים אכזריים אלו! צריך להציע או להקים ועדה שתשגיח על דברים אלו, אם אנחנו לא נהייה הומניים ונדאג לחיות, אז מי כן???

crazykitty

New member
../images/Emo108.gif בקשר להתבטאות מסויימת- סליחה

רציתי להתנצל בקשר להתבטאות המגעילה על האנשים המפטמים...אסור להרוג אף אחד ואני מתנגדת לכל אלימות כלפי כל יצור חי, אם הוא אדם ואם הוא חיה-כולנו שווים. פשוט, קשה לי מאוד עם הידע שמתעללים בבע"ח, ואני שונאת אנשים שעושים זאת.

חוק וסבל

כל בעה"ח במשקים סובלים במהלך חייהם ובעת שחיטתם, אולם הסבל הרב ביותר, לדעתי, הוא בתעשיית פיטום האווזים, עגלי-החלב וכלובי הסוללה של מטילות. לגבי פיטום אווזים, הצעת חוק האוסרת פיטום לא עברה בכנסת, אולם הארגונים למען בע"ח הגישו עתירה לבג"צ בעניין ולאחר מספר דיונים צפויה כעת להתקבל החלטת בג"צ. אם יוחלט להוציא פיטום מהחוק - סחתיין, אך אם לאו, נעלה מחדש הצעת חוק (ביוזמת ח"כ יוסי שריד, כהבטחתו) ונעשה כל שביכולתנו שהיא תעבור (למרות שהפעם יהיה קשה יותר מאי-פעם לאור החלטת בג"צ). בעניין עגלי-חלב, לפני כחצי שנה מינה משרד החקלאות ועדה מיוחדת לבדיקת הנושא. הוועדה הגישה מסקנותיה (החד משמעיות). כשתקום הממשלה החדשה (אולי סופסוף יהיה לנו שר חקלאות הגון ורחום?) תתקבל החלטה. אני די אופטימית לגבי זה מאחר ומדובר רק בשלושה משקים שמתפרנסים מהתעשייה האכזרית הזו (לעומת פיטום אווזים, שממנו מתפרנסים עשרות משקים). לגבי כלובי סוללה, לדעתי, הפתרון יהיה מעבר לצריכת ביצי-חופש (המנעות מאכילת ביצים היא סופר-אוטופית, לצערי). עמותת "חי משק" פועלת בכיוון, אם כי לאט מדי, לדעתי. לא מזמן עלתה הצעת חוק (ע"י ח"כ אברהם פורז) להסדרת הכשר למשקים "הומאניים", דהיינו משקים שיספקו תנאים טובים יותר לבעה"ח יקבלו הכרה ע"י גוף מסויים שיפקח עליהם ומוצריהם יימכרו במחירים מעט יותר גבוהים מהשאר. הצעת החוק הזו נפלה. אמרתי כבר שאולי סופסוף יהיה לנו שר חקלאות...

crazykitty

New member
תקווה לעתיד טוב יותר../images/Emo108.gif

טוב, תודה תודה תודה רבה על התשובה , אני בהחןלט מקווה לעתיד טוב יותר מהבחינות האלו, וגם לשר חקלאות טוב יותר....ובקשר ליוסי שריד- אחלה גבר, הח"כ הכי הומאני שראיתי עד עכשיו, סחתיין, פועל למען זכויות אדם והחיות...!

למעלה