התעללות במקום עבודה

התעללות במקום עבודה

חייבת לברר היכן עובר הגבול להתעללות במקום עבודה. לחבר קרוב שלי יש בוסית בעבודה שפשוט מתעללת בו. כל יומיים בערך היא צורחת עליו משהו בסגנון "זהו, אתה מפוטר, אני לא יכולה יותר!" על דברים מינוריים או לא קיימים (מצגת שהכותרת לא מצאה חן בעיניה זו דוגמה הולמת.) וכל יומיים לאחר מכן שוכחת מזה. היום, בשיחה עמו, כשהוא בירר בעדינות לגבי מרואיין שבא להתראיין היא ענתה לו "כן, הוא בא להתראיין במקומך!" כשחיוך סדיסטי מרוח על פניה. האיש, בעל משפחה, חש שהאדמה רעדה. לא צריכה לתאר לכן איך הרגיש. אבל השתדל להמשיך את השיחה כאילו כרגיל. בסוף, לפני שיצא, אמרה לו משהו בסגנון :"סתםאם עבדתי עליך". מתי ניתן לשים גבול להתעללות כזו? מה החוק אומר? האיש נמצא בלחץ תמידי, זה משפיע על בריאותו! הוא טוען שהוא במבוי סתום כי אין לו לאן ללכת (הבוסית בכירה והוא חדש באירגון) ויעדיפו את המילה שלה באירגון על המילה שלו. הוא כבר ניסה פעם לכת לכוח אדם, להתלונן בעדינות, השיחה דלפה,למרות שאשת משאבי האנוש נשבעה לדיסקרטיות.ולא השתנה כלום. מה ניתן לעשות?

טורפים ונטרפים

הסיטואציה שאת מתארת נשמעת כמו מפגש של שני אנשים עם חולשות שיושבות אחת על השנייה, מנהלת חסרת ביטחון שמרגיעה את עצמה דרך מניפולציות של כוח ואיש שחוסר ביטחון ופחד יושבים עמוק ומנהלים אותו. השאלה היא רק איך לעזור לחבר ולא מהם גבולות תיאורטיים של התעללות במקום עבודה. הכי טוב שאת יכולה זה לעזור לאיש למצוא יעוץ / טיפול / אימון שיעזרו לו לחזק את הביטחון ולהכיר במה טוב יש לו להציע לעולם ומשם להמשיך ולהתפתח ולהתחזק. מנהלים ושאר אנשים בעלי חולשה שמחפשים להרגיע את הרעב הפנימי שלהם דרך תחושת כוח תמיד ימצאו את טרפם. בהצלחה

ran018

New member
היה לי ניסיון דומה

עבדתי במקום עבודה שהבוסית שלי היתה בעלת העסק. היא היתה וורקאולית (חולת עבודה) ופרפקציוניסטית - שילוב קטלני שיכול לגמור עובד שלה. החיים תחתיה היו בלתי נסבלים. הייתי עובד כל יום עד 19:00 ושם שעון ב 3 בלילה בשביל להספיק את העבודה. היתה לי תקופה רעה ביותר, שנכנסתי בה ל DOWN רציני , מה שגרם בשלב יותר מאוחר לגירושים שלי. שום דבר לא שווה את זה וההמלצה החד משמעית שלי היא לחפש מקום אחר.

למעלה