התעללות בעבודה

התעללות בעבודה

האם לאיים על עובד, כל שני וחמישי, בפיטורין, ולקינו, היו, בשיחה השבועית, לשאלתו מי המרiאין לענות "במקומך"( !) , ואחר כך להגיד " צחקתי" האם זה חוקי

התעללות במקום עבודה נוסח מתוקן

חייבת לברר היכן עובר הגבול להתעללות במקום עבודה. לחבר קרוב שלי יש בוסית בעבודה שפשוט מתעללת בו. כל יומיים בערך היא צורחת עליו משהו בסגנון "זהו, אתה מפוטר, אני לא יכולה יותר!" על דברים מינוריים או לא קיימים (מצגת שהכותרת לא מצאה חן בעיניה זו דוגמה הולמת.) וכל יומיים לאחר מכן שוכחת מזה. היום, בשיחה עמו, כשהוא בירר בעדינות לגבי מרואיין שבא להתראיין היא ענתה לו "כן, הוא בא להתראיין במקומך!" כשחיוך סדיסטי מרוח על פניה. האיש, בעל משפחה, חש שהאדמה רעדה. לא צריכה לתאר לכן איך הרגיש. אבל השתדל להמשיך את השיחה כאילו כרגיל. בסוף, לפני שיצא, אמרה לו משהו בסגנון :"סתםאם עבדתי עליך". מתי ניתן לשים גבול להתעללות כזו? מה החוק אומר? האיש נמצא בלחץ תמידי, זה משפיע על בריאותו! הוא טוען שהוא במבוי סתום כי אין לו לאן ללכת (הבוסית בכירה והוא חדש באירגון) ויעדיפו את המילה שלה באירגון על המילה שלו. הוא כבר ניסה פעם לכת לכוח אדם, להתלונן בעדינות, השיחה דלפה,למרות שאשת משאבי האנוש נשבעה לדיסקרטיות.ולא השתנה כלום. מה ניתן לעשות?

שלום../images/Emo140.gif

טוב קודם כל זה מזעזע ובכלל לא קרוב ללהיות מצחיק כשהמנהלת אומרת כשמישהו בא לראיון שהוא בא במקומך זה כבר רוע לב... 1)השאלה הנשאלת היא האם החבר קרוב עשה דברים קטנים שמעצבנים או שהוא עשה משהו שממש עצבן ושגרם למנהלת להתנהג ככה ? 2) אם הוא עשה משהו ויש סיבה למנהלת (למרות שאני חושבת ששום סיבה לא צריכה לתת לגיטימציה להתנהגות שכזאת.) להתנהג ככה שידבר איתה ויסדר את המצב . 3) אם אין סיבה וסתם היא מתנקלת אליו שיפנה לגורמים הגבוהים יותר אני לא מאמינה שיעברו על זה בשתיקה אולי לא יפטרו אותה (אחרי היא בכירה .) אבל אני בטוחה שיבקשו ממנה לא לחזור על זה שוב . מה שלא יהיה הכי חשוב זה לא לוותר כל כך מהר על מקום העבודה (אם זאת עבודה איכותית כמובן :) כי בכל מקום יהיה את המישהו הזה שחושב שמותר לו להתנהג איך שהוא רוצה ... ערב טוב , דורית .

למעלה