התעללות חיות בחיות

יכנאית

New member
התעללות חיות בחיות

2 שאלות לי, 1 האם כשאדם רואה התעללות חיות בחיות כמו לדוגמה חתול ועכבר וכו, הוא צריך להתערב לטובת הנתקף או שלא? 2 לידע כללי אלו חיות מתעללות בטרפן לפני שהם אוכלים אותו? תודה לעונים!

1. לא

2. אף חיה לא מתעללת בטרף. ישנם בעלי חיים שמשחקים עם הטרף שלהן לפני ההריגה. זו לא התעללות אלא התנהגות טבעית.

Amalthea

New member
ובכן...

טלית, בעיקרון אני מסכימה איתך אבל זה לא מונע ממני לדפוק ספרינט מבוהל אחרי חתולי החצר שלי בתקווה להציל ציפור שהם שהם בדיוק רודפים אחריה. ויכנאית, זו שאלה די מסובכת לדעתי. כמובן שאם החיה הנתקפת יקרה לליבך את יכולה לנסות להציל אותה בלי לפגוע בשום אופן בחיה הטורפת שלא עשתה שום דבר רע. צריך להבין את ההתנהגות הזו, שהיא טבעית והגיונית, או שריד להתנהגות טבעית והגיונית בכ"א. כמובן שאני לא אכעס על חתול שאכל ציפור, אבל אני בהחלט עלולה להיות מאוד עצובה בגלל זה. זו הרי התנהגות נפוצה בקרב חלק מחתולי הבית השבעים, הביתיים והמתפנקים ביותר. מצד שני, יש אנשים שמאכילים את חתוליהם וכלביהם במזון צמחוני, ולכן אני מניחה שיש מי שיחלוק על הדעה הזו. (מיותר לציין שכלבים שרודפים אחרי חתולים זו התנהגות איומה ונרכשת שניתן להכחיד וכו', נכון?)

dani666

New member
רדיפת חתול ע'י כלב-התנהגות נרכשת ?

לא שידוע לי. מעולם לא אימנתי את הכלבים שלי לרדוף אחרי חתולים. להפך. התשדלתי להבהיר להם שזו לא התנהגות מקובלת. אבל מה, פרט לאחד, כולם אהבו לרדוף חתולים (אם כי לא ברור לי אם היה להם מושג מה לעשות עם החתול במקרה התיאורטי שיצליחו לתפוס אותו). אז מה נרכש כאן ?

למעלה