התעללות רגשית

• פותח הנושא SCBT
  • פורסם בתאריך

SCBT

New member
התעללות רגשית

שלום, אני עובדת במקום בו ילדים רבים מגיעים עם הורים לפעילות מסויימת לשעות הפנאי. יצא לי להיות נוכחת בשיחה של אחד הילדים, בן 5, עם אביו, שכללה קללות, איומים (אני אזרוק אותך במזבלה, חכה תראה מה אני אעשה לך, יא בן זונה וכו'). הסגנון היה גס ואלים מאוד בייחוד כאשר מדובר בילד בן 5 בלבד! מיותר לציין אולי שהילד נראה מבוהל אך רגיל לכך, הגיב בבכי היסטרי. השאלה שלי היא - האם קיים בכלל מושג המדבר על התעללות רגשית/נפשית בילדים? מה קורה כאשר מדובר ברמה הזאת בלבד ולא באלימות פיזית, האם יש את מי לערב, יש מה לעשות? אשמח להכוונה. תודה.

התעללות רגשית בילדים

מעריכה מאד את רגישותך. לשאלתך - כן, קיימת , לצערנו, תופעה של התעללות בילדים - פיזית, נפשית/רגשית, כלכלית והזנחה. כיוון שקיימות התופעות, קיימות גם ההגדרות המתאימות. התעללות/אלימות רגשית/נפשית עלולה להיות קשה ולהשאיר צלקות בנפש לא פחות, ולעיתים גם יותר, מצורות אחרות של התעללות/אלימות.האלימות שאת מתארת נשמעת קשה. אני לא יודעת אם היא לא יותר קשה כאשר אין צופים בסיבה ואם, לא קיימת גם אלימות פיזית החוק במדינת ישראל מחייב כל אזרח לדווח על התעללות/חשד להתעללות בקטין/חסר ישע. הדבר יכול להעשות בעילום שם, אך מחייבת מסירת פרטים מלאים על הילד - שם וכתובת. קיימות שתי כתובות לדיווח: משטרה או מחלקת הרווחה ברשות המקומית.לחלופין, נתן גם להתקשר לקו החירום 1-800-220-000 תפקידו של הקו להעביר דיווח לעו"ס המטפלת בילדים בסיכון במחלקת הרווחה ולוודא שהעניין בטיפול. אני מציעה לך לא להסס ולדווח. מעבר לכך שאת מחוייבת ע"פ חוק, הדבר עשוי לעזור לילד ולמשפחתו. (המטרה הראשונית של הטיפול היא לבחון האם יש דרך לעבוד עם המשפחה כדי להיטיב את המצב ולא להוציא את הילד מהבית, כפי שהרבה אנשים חושבים בטעות)

למעלה