התעללו בי במשך כל תהליך היתנדבות לצה"ל

התעללו בי במשך כל תהליך היתנדבות לצה"ל

אם אתם מזהים איתי בנושא
שמי אורן
אני מבקש עזרה בנוגע לגיוס לצה"ל
אני בעבר לא התגייסתי עכב דיכאון
ולאחר כמה שנים הבראתי והתחלתי
לעבוד וללמוד
בגיל 24 פניתי לצבא שאני מעונין להתגייס
והם שלחו לי מכתב צו לבוא לתל השומר
באתי ואמרתי שאני רוצה לשרת והם אמרו לי בשמחה
הפקידה אמרה שהיא שמחה שאני רוצה לתרום בגיל כזה
רציתי שירות מקוצר בגלל הגיל אבל זה לא היה אפשר
אז בחרתי בהיתנדבות בגלל שעושים שנה .
ואז היא שלחה אותי לצו ראשון עשיתי הכל וסיימתי ואז התחיל
לעבור זמן והתקשרתי הרבה והם אמרו שהתיק בטיפול אחרי כמה זמן
שלחו אותי לווינגייט לבסיס והם שם נתנו לי תפקיד עובד רס'ר
ואז המשכתי לחכות כרגיל התחלתי לראות שהם מנסים לעכב אותי
ושחכתי לציין שהבאתי אישור מהעבודה וגם אישור מהפסיכיאטר בעבר
שאישרה אותי שאני כשיר ובריא להתגייס ואז התיק הגיע לקצין בריאות נפשית
שזימן אותי אליו והוא הסתכל על התיק ובדק ואמר שהוא מאשר תגיוס ובהצלחה
ואז כרגיל חיכתי וחיכתי עד שהתיק נשלח לוועדה הריפואית שם הרופאה שבדקה אותי ביקשה כל מיני בדיקות דם וכדומה. ושלחה אותי הבייתה ואז עשיתי את כל הבדיקות מה שהרופאה ביקשה וכולל אישור מהרופא המשפחה שהכל תקין והכל כשיר וכמובן הבדיקות הכל תקין. ושלחתי לתל השומר. אחרי שבוע אמרו לי הכל מה ששלחתי הגיע והתיק בטיפול ואז אחרי 4 חודשים אומרים לי שלא הגיע וצריך לשלוח מחדש אתם מבינים הם משחקים איתי מהתחלה ואז כרגיל שהכל הגיע כך אמרו פתאום חסר משהו וביקשו שאשלח עוד משהו וכמובן שלחתי מה שביקשו והכל תקין
בסוף אחרי כ2 וחצי שנים הרופאה סוף סוף אישרה אני מדגיש אישרה כמו הקבן-קצין בריאות הנפש. ואז אמרו לי שהייתי אצלה בפעם השנייה שהתיק עובר לתא המתנדבים לאישור . אני מחכה איזה חודשים פתאום אומרים שהוועדה הריפואית הסופית שבודקת את התיק אמרה שהרופאה ששכחה לחתום על משהו ושלחו את זה אליה שוב ואז אחרי חודשים נוספים התיק חזר אליהם לאחר שהרופאה אישרה שוב והם הכשיו בודקים תתיק וכרגיל הזמן התחיל לרוץ 4 חודשים בלי תשובה כמה שהתקשרתי ותמיד התיק בטיפול כבר התייאשתי וסגרתי תתיק כי ראיתי שזה לא זז לאף מקום אבל הורי שיכנעו אותי לפתוח תתיק מחדש כמו שאני ידגיש גם הפקידה אמרה חבל אז פתחתי את התיק שוב . והתיק נמשך באותו מקום שעצר
עבר עוד חודשים וכלום ואז פניתי לרופא המשפחה טאמרתי לא מה עושים הוא אמר שהוא שולח בעצמו לוועדה הריפואית את כל מה שצריך ואחרי 4 חושדים נוספים
תאמינו או לא הוועדה הריפואית הסופית אישרה שאני כשיר לגיוס את מבינה הוועדה אישרה ואז אמרו שהכשיו צריך רק להתקשר אליי לגיוס . ואז אחרי חודשיים
התקשר אלי ואמרו שיש בעיה כרגיל וכבר הייתי מיואש כי הם משחקים בי כל כדור
והפקידה אמרה שיש בעיה בגיל חחחח רק הכשיו הם נזכרו שאני בן כמעט 27 ושהקצינה של תא המתנדבים מאיה צריכה לחתום ואחרי 4 חודשים של יאוש היא קראה לי לבסיס הקצינה מאיה ואמרה שהם עשו לי עוול והם עיכבו אותי בכוונה והיתק לא היה צריך להימשלך כל כך הרבה זמן ושהיא מצוערת ויותר זה לא יקרה והיא אישרה את הגיוס בוועדת המתנדבים ואמרה שסיימתי את כל התהליך אז אתם מבינים אושרתי מכל הרופאים רופא המשפחה הפסיכיאטר שלי הקצין ביאות הנפש הרופאה מוועדת המתנדבים והוועדה הריפואית הסופית וביוק שהיא אמרה אתה מתגייס פתאום אמרה שיש בעיה נוספת המקום שלי בווינגייט כבר לא רלוונטי וצריך למצוא מקום חדש ואני כבר התייאשתי מהם ואמרתי אולי אחרי שהיא הודתה בפני שעשו לי עוול אולי הכשיו יהיה בסדר והמשחק שלהם המשיך ולא חיפשו לי מקום בכלל לאחר חושדים וחצי שלחו אותי לחיל הים בקריה ושם קיבלו אותי בסוף אמרו לי שיש בעיה עם התיק ונחזור אלי והייתי אומר להתגייס עוד חצי חודש ככה אמרה לי מאיה התאריך 26.6 בוטל וגם 1.9 בגלל שלחיל הים לא רצה אותי ואז חיכתי וחיכתי עוד כמה חודשים ולא מצאו לי מקום איך זה יתכן שלא מוצאים לי מקום אמרתי להם לא איכפת כבר איזה בסיס העיקר תימצאו ושוב בסוף הפסתדי עוד תאריך 11.3 ואז לאחר שבוע וחצי מצאו לי מקום לא הם אלא דודי שעובד שם והוא הכיר מישהו בחיל הלוגיסטיקה ואז הקצינה החדשה נעמה שלחה אותי לשם והוא להפתעתי קיבל אותי ושלח תתיק לקצינה והכשיו אמור להיות גיוס ואמרו לי שרק מוצאים מקום יש גיוס וככה לא היה פתאום הקצינה צריכה לחתום עוד לחתום ואחרי שהיא חתמה פה המוקש היא שלחה תתיק שוב לרופא קצין בריאות הנפש ובשביל מה רק בשביל לפסול אותי בכוונה שלא היה צורך לשלוח לאחר שקצין הראון אישר באותו מקום מישהו אחר והוועדה הסופית אישרה למה הוא צריך לקבל תתיק ואמרו לי שהוא יחתום אני מתגייס ולאחר 3 חודשים שאני מחכה הוא זימן אותי אליו ושאלתי אותו בדקת תתיק הוא אמר עוד לא אתם מבינים לא נגע בתיק בכלל 3 חודשים והיבאתי לא אישור מהרופא המשפחה אישור שאני כשיר מעודכן והוא לא רצה לקחת את זה הוא זילזל בי בדיבור שלו ואמר בשביל מה אתה צריך את זה ואמרתי מה בשביל מה עשיתי דרך ארוכה בשביל לוותר הכשיו אמרתי אני רוצה לשרת ולתרום והוא אמר שהוא יבדוק תתיק ואז יחזור אלי ולאחר שבוע וחצי הפתעה הוא חתם על התיק וגם עוד שני רואים כך נמסר לי מהפקידות של קלודין הקצינה החדשה שם בתא המתנדבים ואיך הייתי שמח ונרגש והגיוס אמור להיות עוד שבוע ואמרו לי להכין תתיק והיכנתי והייתי שמח אפילו בכיתי וגם הורי מרוב אושר. את שומעת אחרי יומיים פתאום אומרים שיש בעיה הרופא התחתרט ורוצה שני יעשה צו ראשון מבחנים פסיכוטכנים מה שעתי בעבר בהתחלה עוד הפעם ואז התייאשתי מהם לגמרי וכבר לא אמנתי בהם כי הם ממש מתעללים בי והמשחק שלהם נועד רק בשביל לייאש אותי מהתחלה ולא לגייס ולא רציתי לעשות שוב ואחרי יומים פתאום אומרים הרופא פסל והתיק נסגר סופית כמה שהתחננתי בפניהם לגייס אותי הם לא ענו לי ולא רצו לדבר איתי ואפילו לקחתי עורך דין ששלחה מכתבים לראש אכא ולמפקד הבסיס ולקלודין הקצינה בתא ואחרי 4 חודשים שלחה לי העורך דין מה שהם שלחו לה בקצרה בהרופא מצא משהו ולא רוצה לחתום פתאום לא דיברו בכלל על מבחנים פסיכוטכנים אתם מבינים הם אומרים משהו ואז משהו אחר והעורך דין ביקשה הרופא יכתוב לה מה בדיוק הוא מצא בתיק ועד היום לא חזרו אליה אתם מבינים לאחר 4.5 שנים של תהליך שהכל אושר בא רופא בשבוע אחד ופוסל תכל אז אני שואל מה קורה פה זה כולה היתנדבות זה אפילו לא חייל רגיל וראיתי מיהם המתנדבים כל מיני אנשים עם בעיות נפשיות וריפואית למה הם מתגייסים ואני לא אפילו לפני חצי חודש התייסו 11 עם פיגור שכלי של אקים אז מה הם מתגייסים ואני לא כשיר מה קורה פה במדינה הזאת מזה האפליה הזאת מה אני לא אזרח לא יהודי לא בנאדם מה אני לשווה כמו כולם הצבא ממש התעלל בי וגרם לי לעוגמת נפש ואפילו פיצוי לא קיבלתם מיהם אם לא רציתם מהתחלה לא הייתם מגייסים אותי אבל לשחק עם בנאדם עד הסף ועוד לחתום לא על הכל ופתאום בסוף לפסול בלי סיבה למה זה אני מבקש ממך עזרה בבקשה תעזרי לי להתגייס כמו כולם כי כבר לא בא לי לגור פה אני חושב לעזוב את הארץ אחרי מה שהמדינה עשתה לי מי יקבל אותי לעבוד נורמלית בלי צבא כבר הרבה עבודות פסלו אותי בגלל שלא עשיתי הלך לי הרבה זמן על הצבא כסף עצבים ועוגמת נפש
המדינה המדינה צריכה להעריך את זה שבנאדם לא מוותר על הגיוס עד העכשיו למרות מה שהעשו לי בתהליך ואני לא התייאשתי ועוד עשו חוק שכולם צריכים להתגייס אז למה לא אני.
כל החלום שלי זה להתגייס פניתי לכל כך הרבה אנשים כולל תקשורת והם מתלעמים ממני עד כדי כך אף אחד לא איכפת ממני הוריי שממש בכו בגלל שלא גוייסתי אז מה מייסים אנשים הם צריכים מיוחדים ואותי שאני ובריא לכל דבר אני מטייל בארץ לבד רק בחודש האחרוןעשיתי יותר מ100 ק"מ ברגל מה אני לא כשיר למה לא מגייסים אותי אני בנאדם עם רגשות ואני רוצה לשהורי התגאו בי במדים אז יום טוב ותודה מבקש עזרה מי מוכן לעזור לי להתגייס

hillator

New member
אורן שלום

שוחחתי עם קלודין ארוכות היום על הנושא
הדבר יועבר לתגובתה מחר בבוקר
היא הכירה את המיקרה וצינה שלא אושרת להתנדבות, כלומר הצבא אינו מתחייב לאשר התנדבות לכל מתנדב נפשי.
לפי קלודין לא אני ולא היא פסיכאטרים אבל אם פסיכאטר קובע שאתה לא כשיר להתנדבות אין לנו מה לעשות בעניין.
אבקש לכתוב כאן הודעות בפחות עוינות שכן אני לא רוצה להיות מאולצת למחוק הודעות

בברכה

תגובה

תשמעי אם פה שום עוינות כל מה שרשמתי זה אמת
וקודם כל הפכיאטר והוועדה הסופית אישרו אותי בתור מתנדב ואז הרופא האחרון פסל אותי בלי סיבה ומה שיותר גרועה שתם לא נותנים לי להביא מהפסיכאטר שהייתי מטופל אצלה בעבר להביא אישור עדכני על המצב היום .
אני כשיר ובריא וכל מה שהיבתאי לכם היה כשיר כל הבדיקות ואני אדם בריא ואין לי שום מגבלות או מצב נשפי כמו שכתבתם
אני רוצה צדק
וזה כולה היתנדבות

hillator

New member
תגובה

דבר ראשון פה זה לא שוק גם לי הרבה דברים לא נראים בעולם, זה לא אומר שאני מתבטאת בדרך לא הולמת
דבר שני קלודין נעמה וכל מי שיושב שם הם לא רופאים אז אל תבוא אליהם בטענות תפקידם הוא לא לקבוע מי יכול ומי לא.

קלודין ציינה בפוש בטלפון שהיא לא מתכוונת לנהל איתך מאבקים דרך האינטרנט(ובצדק) מחר אני יעביר לה את מה שרשמת בפקס ונחכה לתגובה שלה

תגובה

אתם התעללתם בי 5 שנים ואת עוד מתעצבנת
לא מספיק מה שעשיתם לי זה לא מספיק לכם
גם הכשיו אף אחד לא אשם נכון אתם מתנהגים כאילו הכל
טוב ויפה ולהרוס חיים של בנאדם זה בסדר
זה שאתם לא נותנים לי לערער על הרופא למה אני הולך
קומנדו זה בסדר לכל בנאדם מותר לערער פה ואם הייתם מתנהגים כמו בני אדם אולי אנשים היו מתגייסים ולא הייתם בוכים למה משתמטים
אין לי כבר מה להגיד לכם אתם החרמתם אותי וזהו ומה שאני כותב כואב לכם למה אתם מנסים להשתיק אותי ולהתבטות

hillator

New member
אי התעללמתי בך?

ממתי אני עובדת תא מתנדבים או חיל רפואה?
תשים לב את מי אתה תוקף
עוד הודעה כזאת אתה נמחק אני לא מנהלת גנון

noboya

New member
יש כאן טעות בזיהוי

אנחנו כאן לא קשורים לתא מתנדבים חוץ מזה שאנחנו מתנדבים בעצמנו.
לכן אין לך מה להתלונן עלינו כי אין לנו קשר לנושא.
דבר שני לרופא תא מתנדבים יש הרבה מאוד עבודה, אם הוא מצא משהו שגרם לו שלא לאשר אותך סימן שיש סיבה - והוא לא חייב להגיד מה זה.
"להרוס חיים"? אתה באת בגיל 24, אי אפשר לצפות להרבה במצב הזה.
אגב, אם תטייל קצת בפורום הזה, תראה שרוב (אם לא כל) המתנדבים מצאו בעצמם את מקום השירות שלהם (לי אישית תא מתנדבים הציע שני מקומות ובסוף הלכתי למקום אחר לגמרי שמצאתי פה בפורום).
ובנימה קצת יותר קלילה - אם אתה חושב שהייתה פה התנהלות מאוד לא נכונה ולא טובה, תגיש קבילה. אבל זה רק מהלך ממש אחרון שעליו אני לא ממליץ. (ולא, הוא לא יביא לגיוס)

hillator

New member
גם לאשים את כול העולם לא יביא לגיוס

למה ניראה לך אורן שמישהו בתא מתנדבים ירצה לעזור לך אחרי שאתה תוקף אותם?

תגובה

מזה הרופא מצא משהו אז יש הצדקה אני שואל אותך אם במשך כל התלהליך שלי הקצין בראיות הנפש הראשון אישר והרופא והוועדה הסופית אישרה אז מה אתה רוצה להגיד לי שכולם היו שיכורים כולל הרופא משפחה שלי והפסיכיאטר שהייתי אצלה בעבר מטופל שגם אישרה שכולם טועים והוא צודק הוא רק דיבר איתי 5 דקות ופסל וגם למה אסור לי לערער עליו מיזה בכלל למה אסור לי להביא מהפסכיאטר מכתב חדש ועוד דבר הקצינה שהייתי אצלה מתא המתנדבים אמרה שהם עשו לי עוול ובכוונה וזה אומר הכל זה היה אחרי שהיא אמרה שיאה מאשרת אותי בתור מתנדב והתליך שלי הסתיים והל האמת פשוט הצבא מתחמק אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה בסה"כ רציתי להתגייס ואם הייתי לא כשיר מהתחלה היו פוסלים לא לא הם אישרו
הם התחמקו מיזה בציק ואפילו פיצוי על מה שהם עשו לי הם לא נותנים אז מה אתה אומר שאני לא צודק ואני רואה נכים משתגייסים אז למה עושים לי ככה מזה קומדנו כולה היתנדבות ומתחייסים אלי כאילו עשתי משהו והבעיה שאף אחד לא רוצה לעזור לי את שאלתי אמרתי כבר ואני לא עונה כאן יותר תאמין הצבא לא שווה את מצטער שהתעסקתי איתו בכלל כל הכבוד למשתמטים לפחות בהם הם לא משחקים

hillator

New member
תשובה

א. הצבא לא נוטה לאמין כל כך לפסיכאטרים אזרחים כי היו טענות בעבר שכול השוק שלהם פרוץ.
ב. זכותו של אדם להחליט שהוא לא מוכן לחתום ולקחת אחראיות על מקרים מסויימים. תחשוב שאם קורה משהו למישהו הוא הראשון שיאשימו.
ג. הקצינות בתא מתנדבים כולל קלודין לא רוצות לרעתך. אין להם אפשרות לאשר לך את ההתנדבות אם רופא לא מאשר

noboya

New member
וגם

איזו סיבה יש להם למרוח אותך? הם נהנים מזה? זה נותן להם כבוד או כסף?
מילא היית אומר למה נראה לך שהם עושים את זה, אבל להגיד שמישהו עושה למישהו אחר משהו כזה "סתם" כי "בא לו"? זה כבר עובר גבול מסויים.
אז תכניס ת"שוטגן" כי GTA זה לא החיים וכאן יש הרבה אנשים שבעדך. אם פעם אחת המערכת החליטה להיות זהירה ובגלל ספק לדחות מתנדב זה לא אומר עליה כלום.
אגב אתה כל הזמן מזכיר קומנדו, אם אמרת שקיבלת פטור על דיכאון - אני לא רואה הבדל (אפילו לא קטן) בין מילוי תפקיד של חייל "קומנדו" בדיכאון לבין מילוי תפקיד של חייל "מתנדב" בדיכאון. שניהם מזיקים למערכת. אחד עלול לגרום למוות של מי שאיתו והשני - יהיה כמו מקל בגלגלים של המערכת.
ואת מי מאשימים? את הרופא. כן כן זה שהפעם היה זהיר יותר ממה שרצית. ולא רק אנשים יאשימו אותו - גם הוא יאשים את עצמו. לאף אחד לא מגיעה האשמה הזאת ועדיף להימנע ממנה ככל הניתן ואפילו במחיר של כמה מתנדבים כל שנה.
אני מאחל לך שיהיו לך חיים מעולים עם אנשים שיעריכו אותך נכון.

hillator

New member
תגובה והבהרה חשובה

לא כל אדם שסובל מדיכאון או מתנדב שסובל מדיכאון מזיקים למערכת. זו אימרה לא נכונה בהחלט
אבל המערכת עושה שיקולים לכאן ולכאן וזה זכותה.
אדם או כל רופא אחר בענף רותם שקיבל את ההחלטה:
1. אני בטוחה התיעצו עם קבן קודם.
2. סיימו 7 שני בבית ספר לרפואה עם כל הכבוד. כמו שאדם לא מייעץ לי איך ליצר מטוסים אני לא הולכת ליעץ לו בנושאי רפואה. ונעמה פלונסקר אומנם סטודנטים לפסיכולוגיה למיטב ידיעתי אבל מתפקידה הוא לא ליעץ לחיל רפואה בנושא רפואה

genzer100

New member
סתם לידע כללי

פסיכיאטריה זה אחד המסלולים היותר ארוכים ברפואה והם לומדים יותר משבע שנים

hillator

New member
תגובה

אומנם אדם לא פסיכאטר אבל גורמי בהרן הם בהחלט כן.
במיוחד שרובם מילואימניקים

noboya

New member
מקבל את ההבהרה.

את צודקת ואני טעיתי בגלל דיבור מתוך רגש.

למעלה