התעלפות

אודה לפתרון :
רקע : הבן שלי התגרש (גירושים יפים נשארו חברים) , הוא חי עם מישהי , רוצים למייסד הקשר שלהם , הוא קצת חושש שלא יצליח , לא יודע איך יהיה.
דבר שני - הוא ביקש ממני למצוא לו עובדת לעסק שלו, יש לי חברה שהצעתי לו שתמיד סיפרה שהיא מצליחה בפרוייקט שהוא מבקש אבל לא ראיתי
הוכחות ואז חלמתי את החלום. לא יודעת למה לקשר לדבר הראשון או השני: מה פירוש ההתעלפות.

החלום

שהבן שלי בא אלי שמח ונרגש שהוא שמח ושהצליח לו (ללא הבהרה במה) ואחכ רץ לחברים שלנו שנמצאים בחדר אחר וגם להם הוא אומר אני מתרגש הצלחתי ופתאום הוא מתעלף ואני זועקת לו קום קום תתעורר בפניקה נוראה , שופכת עליו מים. לא הצלחתי להעיר אותו בחלום. תודה

אלישבע777

Well-known member
הי יערונת,

החלום מראה התחלה שמחה מאוד! הבן שלך מאושר מהצלחתו, הוא מספר לך על כך ומייד רץ לבשר לחברים שלכם, מה יותר טוב מזה? כאן החלום מקבל תפנית חדה. ההמשך מעיד על החששות שלך!

במציאות לפי הרקע, הוא סיפר לך שהוא רוצה למסד את הקשר עם חברתו החדשה ( זו בשורה טובה! גם התגרש יפה וגם מצא חברה חדשה – זו בהחלט הצלחה!!), אבל הוא גם ציין בפנייך שיש לו חששות שפרק ב' לא יצליח. החששות שלו – הן כמובן גם החששות שלך!

החלום מראה לך מה יקרה אם החששות הללו יתגשמו בעתיד: היום הבן שלך שמח, אבל בן רגע זה עלול להתהפך בעיקר כזה כבר קרה עם זוגתו הקודמת.

העילפון בחלום מראה שאולי הוא בעצם טועה בהחלטה - שהוא אולי קצת מסוחרר מההצלחה אבל בעצם הוא... רדום או מעולף וחסר יכולת להיזהר! ואם זה יקרה, לא תוכלי לעזור לו , אפילו "דלי מים קרים על הראש" לא יעזור לך בעניין. מים קרים לא יכבו את הלהבה לא כעת וגם לא בעתיד. (דלי המים הקרים מסמל- נזיפה, תוכחה, בקשה שילמד לקח, אזהרה )

זה לא חלום נבואי חס וחלילה! זה חלום על כך שהאושר והשמחה – לא פעם ממכרים יימשכו לעד ואז האדם לפעמים נוהג בחוסר זהירות. החשש שלך מבוסס על החשש שלו – שהקשר עם בת הזוג – לא יצליח ובעצם הוא עושה טעות. החשש שלך מתבטא בחלום באופן סמלי כפי שתיארת אותו בבחינת: "אחרי הצחוק בא הבכי". זו כמובן ראיה פסימית ודאגנית (שלך, אולי גם שלו) שגורמת לו ( ואולי גם לך) - להסס, לדחות, לא להחליט ולנקוט בזהירות מוקדמת מדי.

החלום אומר לך – לא להתערב!! אם הוא טועה בשיקוליו – לא יעזור לך כלום!. הספקות שלו – הם גם שלך, זה ברור- אבל רק הוא יכול להחליט החלטות גורליות על עצמו. אפילו אם יש בסיס לספקות שלו, אין לך מה לייעץ לו כרגע, אלא לזרום איתו ולתמוך בכל החלטה שלו. בינתיים החלום מתייחס להווה – כלומר לימים האלה שהם שמחים. אם יבואו ימים לא שמחים, דיה לצרה בשעתה. לא להזהיר ולא להגיד כלום, כי החלום אינו נבואי (וגם נניח שהוא נבואי, אז מה? להרוס את השמחה כבר עכשו?)

לא ראיתי קשר לנושא העבודה שלו אבל גם לא הבנתי מה שכתוב. מאידך זה לא נראה לי חשוב. אם את חושבת שיש קשר – אז אכתוב לך מה לא היה לי ברור.

אשמח על חוות דעת מה התאים ומה לא.

למעלה