התעמלות אומנותית- גמר בודדות

התעמלות אומנותית- גמר בודדות

נטע ריבקין עם שני תרגילים לא רעים בינתיים.
ואני מתחילה להינות מהענף הזה

נטע סיימה את תחרות הגמר במקום ה-7!

יפה מאוד! ראו שהיא נותנת פייט

מחר הנבחרת הקבוצתית

trilliane

Well-known member
מנהל
לה! לדעתי קופחה קצת בתרגיל הכדור

ויש תחושה חזקה שהשופטות מחמירות יותר עם מתעמלות אחרות לעומת הרוסיות למשל. קנאייבה לא הייתה מושלמת וזיהיתי פה ושם טעויות (גם במוקדמות – הפלת מכשיר) והיא עדיין קיבלה ציונים גבוהים מאוד על הביצוע.

גם אם הן לא היו מחמירות

גם אם לא היו מחמירות איתה הרוסיות היו זוכות, והיא הייתה עדין נשארת באותו מיקום.

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון; אבל התחושה הייתה שהשיפוט יותר הוגן

ובכל מקרה לא מדובר כאן רק בנטע, היא בכל מקרה לא הייתה מועמדת למדליה.

Itgs

New member
לא מתיימר להבין יותר מדי בהתעמלות אמנותית

אבל קנאיבה ברמה אחרת - זה מאוד ברור. גם אם הייתה נטיה בשיפוט לטובתה, השליטה שלה בתחום נראית לי דיי אבסולוטית.

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, לא טענתי אחרת; אבל התחושה היא שהשיפוט

מוטה לטובתה בגלל זה בניקוד (גם אם בכל מקרה הייתה זוכה בזהב).

מה אנחנו מבינים בשיפוט התעמלות אומנותית

זה לא התרגיל הכי יפה הוא הזוכה. או הכי מדוייק.
יש מלא פרמטרים. הקהל/הצופה לא יכול באמת לשים לב לשיפוט מוטה.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הרבה, אבל פה ושם כן. נפילה של מכשיר בולטת

צעדים שמתעמלת עושה כדי לתפוס מכשיר, בולטים;
תפיסה של המכשיר באופן לא נכון (למיטב ידיעתי כשמתעמלת זורקת את הסרט היא חייבת לתפוס אותו במקל) זה גם משהו שלא קשה להבחין בו אם צופים בריכוז.

אני מודה, אני לא מבינה גדולה בהתעמלות אמנותית; אבל אני צופה בענף כבר לא מעט שנים ומקשיבה לפרשנויות וקוראת פה ושם כתבות ויש כמה דברים שכבר קלטתי ויש שגיאות שאפילו אני מסוגלת לזהות.

כמו כן כשהשדרנים והפרשנים מצביעים על טעות או חושבים שהציון מפתיע לכאן או לכאן / לא הוגן (וזה לא משהו שמאפיין רק את השידור בישראל) אז זו לא רק אני.

נעממהה

New member
בפילת מכשיר בהתעמלות אומנותית

אנחנו דנים כאן שוב ושוב על עניין הנפילות בהתעמלות מכשירים. מתעמלת שנולפלת- כן מדליה, לא מדליה וכו' וכו'.

אז מישהו יכול להסביר לי איך זה שנפילת מכשיר בהתעמלות אומנותית היא כל כך לא משמעותית? בכל מקרה זו הייתה ההרגשה שלי.
לדוגמא תרגיל החישוק של קאנייבה במוקדמות. היו לה שם שתי נפילות של המכשיר ועוד בעיה אחרת שאני לא בדיוק זוכרת- ובכל זאת היא קיבלה 28 ומשהו. למיטב הבנתי 30 זה הציון המקסימלי ו-28 זה ציון גבוה מאוד. אז נכון שהיא בליגה משלה, אבל עדיין.

בהתעמלות מכשירים נפילה מורידה נקודה שלמה וברוב המקרים גורמת ליציאה מתמונת המדליות. כאן, אם הבנתי נכון את ג'קי, זה 0.3. זה נראה לי מוזר. זו השגיאה הכי גסה שיכולה להיות בהתעמלות אומנותית לא?

איך זה שבהתעמלות מכשירים משנים את החוקה שוב ושוב כדי לגרום לפחות נפילות וכאן זה כמעט לא חשוב?

trilliane

Well-known member
מנהל
זה דווקא כן חשוב... ולכן הורמו גבות

ויש תחושה שהשיפוט לא לגמרי אחיד.

נעממהה

New member
אבל ההבדל הזה שבין ההורדות

0.3 לעומת נקודה שלמה. למה נפילה בהתעמלות מכשירים שווה פי שלוש מנפילה בהתעמלות אומנותית כאשר בשניהם זו השגיאה הכי גסה שיש?

trilliane

Well-known member
מנהל
נפילה של מכשיר היא לא כמו נפילה של הגוף

אני מניחה שאם מתעמלת תאבד שיווי משקל באמצע פירואט או תיפול איכשהו במהלך התרגיל יורידו על כך יותר נקודות... אבל אין לי מושג בחוקה, זו רק השערה.

למעלה