התעמלות אירובית בגיל מבוגר וההיפוקמפוס

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
התעמלות אירובית בגיל מבוגר וההיפוקמפוס

ההיפוקמפוס (אזור במוח אשר נקרא בשמו הלטיני של סוסון ים בשל דמיונו אליו) הוא אזור אשר אחראי על זיכרון ולמידה. המחקר, שהינו מחקר המשך, מצא שגם בגיל מבוגר, פעילות גופנית אירובית משפרת את גודל ההיפוקמפוס ואת היכולת לזכור וללמוד דברים חדשים. הסיבה לכך איננה ברורה, אך הסברה היא שהפעילות האירובית משפרת את זרימת הדם למוח וגורמת לעלייה במספר נימי הדם בתוכו. קישור לידיעה היפוקמפוס פעילות אירובית

peach20

New member
מעניין- ואם עושים פעילות אחרת...

בפעילות אירובית הכוונה להליכה, ריצה, שחייה? חוץ מזה- לפי ממצאי המחקר לאנשים שעושים התעמלות אירובית מרובה- כמו ספורטאים, כדורגלנים וכ"ו- יש לפחות פוטנציאל טוב לזכור וללמוד טוב יותר...

uzi2

Active member
צריך תמיד להיזהר באופן הסקת מסקנות

בפעילות אירובית, הכוונה פעילות שמגדילה סיבולת לב-ריאה, היא פעילות מתונה יחסית (לא מגיעים לשיא המאמץ). כדורגל זה לא ממש פעילות אירובית - יש שם מעברים בין רגיעה למאמץ רב, אם כי כדורגל גם לא נמצא בקצה השני של הפעילות הספורטיבית (פעילות אנאירובית). הליכה, ושחיה לא ספורטיבית הן פעילויות אירוביות וגם ריצה מתונה. ההמלצה של רופא המשפחה שלי, היא על הליכה במהירות הגבוהה ביותר שבה עדיין ניתן לחשוב ולהתרכז בדברים אחרים תוך כדי ההליכה. כמובן שיכולת הזכרון והלימוד מושפעות מהרבה גורמים - למשל אימון (אנשים שלומדים הרבה גם משפרים את יכולת הלימוד שלהם בתחומם, ומאבדים אותה בקצב יותר איטי בגילאים מבוגרים). במחקר מדובר על גילאים מבוגרים, שם בעיות של זרימת דם נעשות יותר משמעותיות ועלולות יותר לפגוע במערכות הגוף השוונת. בכל מקרה, כבר לא חסרות דוגמאות לחשיבות של פעילות אירובית לבריאותנו.

פולספגן

New member
אי אפשר להגיד ש"כדורגל זה לא ממש פעילות

אירובית", כי היא כן פעילות אירובית, אומנם פעילות לא בריאה, אך היא בהחלט עומדת תחת הקטגוריה של פעילות אירובית.

zlp

New member
כדורגל הוא פעילות אירובית לעילא

וכששחקן יוצא למתפרצת הוא פשוט עושה אימון אינטרוולים

zlp

New member
עד כמה שאני יודע

ה"תעלול" היחיד נגד התדרדרות מנטלית שנמצא יעיל הוא פעילות גופנית. ה"הגיון" הפיסיולוגי הוא אכן זרימת דם טובה יותר (בעקבות ביטוי רב יותר של רצפטורים לגלוקוז מסוג GLUT-2, אם אני זוכר נכון).

למעלה