התעמלות בעירק

FIRES SHADOW

New member
התעמלות בעירק

יצא לי לשוטט מעט בין הסרטונים מהתחרות ברוסיה יצא לי להתקל במתעמלת החמודה הזו: http://www.youtube.com/user/grishinagan#p/u/21/vhN9j44o7U4 ואז בסרטון הזה: http://www.youtube.com/watch?v=4aZGsYYDwoc&feature=related הרמה לא הכי מרשימה בעולם, והסרטונים עצמם לא הכי מוצלחים בעולם, אבל! תחשבו איזה יופי זה לראות מתעמלים ממדינות כמו עירק( וכולנו מודעים לקשיים שהמדינה הזו עוברת) ועוד התעמלות בנות! כמה קשיים הילדות האלה עוברות כמתעמלות! וכנשים בכלל. המאמנים כולם גברים כי לנשים אין קול, לילדות אסור לחשוף עצמן (ואצלם זה קצת יותר נוקשה מציבור הדתיים בארץ) ועדיין הם מצליחים להגיע לתחרויות ברמה בינלאומית כמו התחרות ברוסיה. אני חושבת מגיע להם (ובעיקר להן) ח"ח ענק! אני מורידה בפניהם את הכובע פעמיים. מה דעתכם? איך זה להתמודד עם כל הקשיים המציבה הקהילה המוסלמית בדרכן של מתעמלות? איך הן רואות עצמן בין מתעמלות שר העולם ואיזה עוד קשיים יש להם? ועוד נקודה למחשבה-מה ההבדל ביננו לבינם? ואנא מכם-דיעות פוליטיות בחוץ! כי כולנו בני אדם וכולנו מאוחדים כאן בהתעמלות

אמא לה3

New member
אני דוקא כן רואה

הרבה דברים משותפים בין המתעמלות החרדיות לבין מתעמלות ממדינות איסלם. מבחינת הצניעות, הלבוש חייב להיות צנוע ביותר. בעבר העלתי פה קישור לחברה מסויימתשעוסקת ביצור ביגדי התעמלות ושחייה למתעמלות מוסלמיות (מין סוג של בגד גוף אוברול עם חצאית. לא ראיתי אף אחת או אף סירטון של מתעמלת עם הבגד הזה, אבל זה קיים. בנוסף גם אצל החרדיות יש המון מתעמלות שמופיעות (מול נשים בלבד) בחצאיות. אני עובדת עם הציבור הדתי, מתרגלים וזה אפילו יפה לפעמים (כשמתאימים חצאית יפה ונוחה לבגד או לכוריאוגרפיה) שוב, להגיע לתחרויות בינלאומיות זה פחות בעייה יש הרבה תחרויות בינ"ל שמדינות מתפתחות מקבלות "כרטיס פתוח" או משהו כזה. הן שולחות ילדות להתחרות גם כשברור שהן לא ברמה על מנת לצבור ניסיון בינ"ל וללמוד מאחרות. מעבר לזה, אני יודעת שיש הרבה מתעמלות איסלמיות, אין לי ממש מושג איך הן מתחרות (אם בכלל) או מתעמלות.

מסכימה איתך, וגם האיגוד העולמי מסכים

באמת מעורר הערכה מה שקורה בהתעמלות נשים במדינות האלו. אני לא מכירה את הסיפור של הילדה הנ"ל, או למעשה לא מכירה בכלל מקרוב סיפורים של מתעמלות כאלה, אבל אני משערת שהיא צריכה להיות ילדה מאוד מאוד מיוחדת, וגם לבוא ממשפחה מאוד מאוד מיוחדת, ואפילו מיוחסת או בעלת קשרים. בכל חברה של בני אדם, מוזרה או מפחידה ככל שתהיה, תמיד יש את אלה אשר בולטים לטובה מעל כולם, וממש כיף לראות כאלה בזירה הבינלאומית. הבנות האלו מתמודדות עם קשיים רבים שאחרים לא מתמודדים איתם בנוסף לקשיים המלווים את ההתעמלות התחרותית ומצליחות איכשהו על אף ולמרות הכל. הן גם לא מתמודדות עם קשיים שאחרים כן מתמודדים איתם (כמו למשל בארה"ב- תחרות קשה בתוך המדינה). ועוד מעבר למתעמלת זו- תסתכלי על המתעמלת הזאת מקוריאה הדרומית, שזכתה במדליית ארד בקפיצות באולימפיאדה. קוריאה הדרומית לדעתי המדינה הכי מפחידה והכי מסכנה מכל העולם- מכל המדינות. והיא לא סתם התחרתה- אלא זכתה. האיגוד העולמי מאוד מעודד התעמלות במדינות נחשלות או דיקטטוריות. לכל תחרות רשמית גם ישנם מספר כרטיסי wild card כלומר כרטיסי כניסה להשתתפות בתחרות לבנות שלא עברו את הקריטריונים, אשר מיועדים למטרה הנ"ל. גם לישראל אגב, הוצע כמה פעמים להשתתף באולימפיאדה בהתעמלות על wild card אך המדינה לא הסכימה, כיוון שיש לנו מדיניות לא להשתתף אף פעם בתחרויות על wild card בשום ענף ספורט בשום תחרות, אלא רק בצורה הרגילה. אני חושבת שאין מה להשוות בין המוסלמיות הקיצונית לבין היהדות הקיצונית. החיצוניות- לבוש צנוע- אולי דומה במובן מסויים, אבל זה ממש לא חשוב ולא העיקר. בבסיס המסורת היהודית, אצל הדתיים והחרדים, בכל זאת עומדים ערכים של מוסריות, של כבוד האדם, של בריאותו של אסתטיות- ערכים שמתיישבים עם הערכים של הספורט ההשגי, גם התעמלות, ואילו במוסלמיות הקיצונית ערכים אחרים לגמרי מכתיבים את תפיסת העולם, כאלה שלספורט אין מקום בהם.

למעלה