התעמלות לבני 15

התעמלות לבני 15

היי. אני בת 15, ותמיד אהבתי לראות התעמלות. לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי כדאי לי גם לנסות לעשות. הבעיה היא שאני ממש לא ספורטיבית או בכושר ובאמת לא יודעת לעשות כלום - לא גלגלון, לא עמידת ידיים, שום דבר. השאלה שלי היא אם זה בכלל אפשרי ללמוד דברים כאלו בגיל 15 כשאני לא טובה מאוד בספורט מלכתחילה? יש קבוצות למתחילים בגילי, ככה שזה לא יהיה מביך מדי (ואיפה)? יש מאמנים שמאמנים מאפס? לפני כמה שנים הייתי בחוג התעמלות אומנותית ואני זוכרת שפשוט ציפו שנבין לבד איך לעשות את כל הדברים הבסיסיים בלי שיסבירו לנו איך לעשות את זה, ואם אז זה לא הצלחתי, בטח שלא אצליח לבד עכשיו. אני מצטערת אם שאלו את השאלה הזו מיליון פעמים לפני.

בהחלט

יש המון חוגים במתנ"סים העירוניים, באולמות בי"ס, במועדונים בית ספריים, אולמות מפעל הפיס ועוד. אינני יודעת היכן את גרה. בררי באיזור מגורייך היכן החוג הקרוב לביתך, והירשמי. כמובן שמתחילים מאפס, כלומר ממש מהתחלה, אף אחד לא מצפה שמישהו יוולד עם כל מיומנויות היסוד בהתעמלות. מה שצריך זה התמדה, סבלנות והרבה הרבה תרגול. אין לך מה להתבייש ברמה שלך. מה שאת לא מבינה בחוג, עלייך לשאול! המדריכים ישמחו להסביר ולענות לך על כל שאלה. אני מניחה שבשלב זה של השנה, החוגים כבר בעיצומם והמתעמלים כבר למדו דבר או שניים בהתעמלות, אך אל תאמרי נואש, זה עדיף מכלום, וברור שאם תשבי בבית בטוח לא תלמדי משהו, אבל אם תהיי בחוג את תראי שתתקדמי, גם אם יהיה קשה או שתרגישי מבוכה קלה בהתחלה! בהצלחה

daksha2

New member
נועה צודקת בהחלט!

אם לא תנסי לא תגיעי לשום מקום! חוצמזה, הייתה לנו ילדה בחוג לפני איזה שנה וחצי שהצטרפנ גם כן בגיל 15 והתחילה מאפס, היום היא מתאמנת בברנר בהתעמלות מכשירים והבנתי שהיא ממש טובה. יש גם יתרונות בהתחלה בגיל בוגר יותר - למשל - הרבה יותר קל להבין את הטכניקה של התרגילים! אל תתיאשי - תמצאי חוג מתאים ותתחילי ;)

למעלה