התעמלות לקראת הריון

cluches

New member
התעמלות לקראת הריון

שלום לחברי הפורום, מנסה בפעם השניה להעזר בכם. הפעם הקודמת הסתיימה בשידוך לא מוצלח, לצערי, עם בחורה שהיתה חמודה מאוד אבל לא בדיוק הבינה מה אני רוצה ממנה. אני מחפשת עזרה בחיזוק השרירים לפני הריון,ולא לפני לידה. הבנתי שיש מאמנות (ומאמנים) שמתמחות בתחום הספציפי הזה, אני פשוט לא מצליחה למצוא אותן.. כל החיפושים באינטרנט מעלים תוצאות של הכנה ללידה, או של שיקום הגוף אחרי לידה, או של מאמנים אישיים באופן כללי. האם הדרך להגיע למאמנת מומחית היא דרך קופת חולים? או שיש אפשרות למצוא כזאת לבד? האם יש שירות דומה במכונים למיניהם? תודה מראש לעונים ולעונות.

חן M

New member
אני מניח שבעקבות המודעה

את תקבלי מסרים מאנשי מקצוע . אני מציע לך לבדוק אם יש לאותו מדריך/ה תעודת הכשרה של מדריך לפעילות גופנית לנשים בהריון ולאחר לידה (בנוסף לתעודת הסמכה רגילה) . אני מאוד ממליץ לך שבנוסף לאימונים לפני הריון ללכת לתזונאית ולקבל תפריט מתאים לאשה לפני הריון ושעוסקת בפעילות גופנית (במידה ותתאמני) . אגב מציע שתתני קצת יותר פרטים כמו : מהיכן את ואיפה האימון יבוצע (חד"כ , בית , פארק ) .

cluches

New member
דבר ראשון תודה ../images/Emo13.gif

אבל בנוגע להמלצות- אני לא יודעת אם זה הכרחי שתהיה תעודת הכשרה לאימון נשים בהריון, אם האימון שאני מחפשת נועד לחזק שרירים בגוף "רגיל". (ללא הריון) מצד שני, אולי מי שעבר הכשרה מתאימה יהיה יותר קשוב ומנוסה בתחום הספציפי ובשרירים הספציפיים, או כל הבדל אחר שקיים בין אימון לאימון. אני אשמח מאוד למצוא מישהו עם נסיון בתחום, אולי תוכלו להפנות אותי לרשימת מאמנים, אם קיים דבר כזה? (אני יודעת שבתחומים אחרים יש רשימות, נניח- כל החברים באגודת מאלפי הכלבים הישראלית, או משהו בסגנון.) לא הצלחתי למצוא לבדי, האינטרנט גדוש מדי במידע ופרסומים ואני הולכת לאיבוד..
לגבי האימון עצמו- אני מאיזור גליל-תחתון/עמקים, אבל אהיה הרבה בחיפה (באוניברסיטה). אני מעדיפה מקום סגור, בעיקר בגלל המזגן והרעש, ואם אפשר לא אצלי בבית. תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור ולכוון.

חן M

New member
אימון גופני לנשים בהריון ולאחר לידה (גם לפני)

בהנחה שאת מעוניינת להתאמן גם בזמן ההריון לא היית רוצה להיות עם מישהו שיש לו הסמכה בנושא ? אני עדיין לא ראיתי מתאמנת שעוזבת מאמן ועוברת לאחר בזמן ההריון או להיפך מאמן שאומר שהוא לא מספיק בקיא בנושא ומעביר את המתאמנת הלאה (מתאמנת שכבר מתאמנת אצלו) . ולכן אני מציע שתפתרי את הבעייה הזאת מראש .

cluches

New member
../images/Emo45.gifאתה צודק במאה אחוז ../images/Emo13.gif

ואתחיל לחפש מומחה להתעמלות בהריון ולאחר לידה.
יש לך המלצות על מישהו באיזור שלי? (גולני-עמקים-עפולה-יזרעאל) תודה רבה!

oridoron77

New member
קראי בבקשה את התגובה שלי

גם אם אתה לא במצב שתיארתי, זה מידע שיכול לתת לך עוד קצת מידע. אורי

אני לא מבין את המושג "לפני הריון"

או שאת בהריון או שלא. אם ברצונך לחזק את שרירי רצפת האגן את לא צריכה "מתמחה" שלפני הריון אלא כאלו שהתמחו בחיזוק רצפת האגן כדוגמת הקישור המצורף:http://www.mdspharm.co.il/design/projects/pelvicfloor/v2/fathers.asp?id=6 ואם כוונתך לחיזוק שרירי הבטן (הרוחבי במיוחד) אני חושב שכל מאמן/נת שהתמחה באימון נשים בהריון וגם לא בהריון יוכל לעשות זאת.

oridoron77

New member
אני רוצה לנסות לענות

לי היתה מתאמנת בחדר כושר, שהיתה די משכילה, ובחרה להשתמש במונח הזה לפני שהיא נכנס להיריון. היריון כמו שאתה יודע זה דבר שיכול להיות מתוכנן אצל זוגות, ובגלל זה לבוא ולראות כבר נשים שבוחרות להשכיל, להכין את הגוף שלהן לפני כניסה לתהליך הנ"ל. ההמלצות כמו שאתה בטח יודע (אם הם לא השתנו) הן לאפשר לנשים בהיריון להתאמן, רק בתנאי שאלה עסקו בפעילות גופנית לפחות 6 חודשים לפני תחילת מועד ההפריה (ההגדרה לעילות גופנית במקרה היא לפחות 2-3 פעמים בשבוע בתחום האירובי והאנאירובי). מן הסתם, אפשר להתחים ולקרוא לתקופת ה"לפני היריון" תקופת של צבירת רקורד אימונים שיאפשרו לאם לעתיד כן להתאמן בזמן היריון, ולתת הרבה יתרונות לה ולעובר שהיא תשא. אני אישית כן הייתי ממליץ להיוועץ עם מדריך שעבר הכשרה בסיסית לנשים בהיריון אפילו "לפני תקופת ההיריון". יש כמובן קורסים יותר מקיפים בן מבחינת הידע, והן מבחינת השעות (המנהל כאן שעבר זאת, יכול לספר יותר ממני זה בטוח), שמאמני כושר יכולים לעשות. לדעתי האישית, תמיד טוב להיוועץ עם מאמן שכזה, מאחר והוא יכול כבר לחזק מרכיבים ויכולות ספציפיות שיעזרו במהלך תקופת ההיריון, וגם לתקופת הלידה. אם אישה לפני היריון נתקלה במאמן כזה, היא רק הרוויחה. בכל מקרה, אני מקווה שהבנת את הנקודה של למה כן אפשר להתייחס לתקופת הזמן של לפני היריון ביותר כובד ראש. אורי

cluches

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

בדיוק! תודה רבה, ניסחת את זה כמו שאני לא הייתי יכולה. ותודה על טון הכתיבה המכבד, ללא עקיצות והתנשאות.
(הערה קטנה למומחה באדום- הסיבה שביקשתי עצות בפורום היא כי אין לי הכשרה של מאמן ספורט. אם הייתי יודעת מה זה "שריר בטן רוחבי", למה הוא אחראי, איך הוא מתקשר להריון, האם יש שרירים נוספים שמשמעותיים לנושא, ועוד מונחים שונים בתחומכם- הרי שלא הייתי זקוקה לעצות.) תודה רבה.
ועכשיו- האם תוכלו לעזור לי לאתר כאלה מאמנים? שעברו הכשרה מתאימה להתעמלות בהריון, אני מתכוונת. איך יודעים אם יש להם תעודה נוספת, פשוט להתקשר ולשאול? או שיש איזה מאגר שמות או משהו בסגנון? תודה רבה לכולכם.

כוונתי לא היתה..

לעקצך או להתנשא, אם זו הרגשתך קבלי התנצלותי. התייחסתי למה שכתבת "בחיזוק השרירים לפני הריון,ולא לפני לידה." אין התמחות שכזו וכפי שחן ציין, ההתמחות שקיימת היא לאימון נשים בהריון/ לאחר לידה וגיל המעבר. בכל מקרה בהצלחה.

oridoron77

New member
היי cluches

אני שמח שקלעתי למבוקשך (למרות שזה היתה מעין יריה באפלה, הרגשתי שאלו היו המניעים שלך). אני לא יודע כ"כ איפה אפשר למצוא מאמנים כאלה (אולי בגוגל?), אבל אני כן מכיר מישהו שעבר הכשרה מתאימה, ואני יותר מסומך עליו. אם תרצי המלצה, את מוזמנת לפנות אלי במסרים. בכל מקרה בהצלחה אורי

למעלה