התעמלות מכשירים לילדים ופגיעה בצמיחה לגובה

חיים6666

New member
התעמלות מכשירים לילדים ופגיעה בצמיחה לגובה

שלום, ברצוני לשאול, ביתי בת ה-6 רוצה להירשם לחוג של התעמלות מכשירים. הבעיה היא: היא מאוד נמוכה, הכי נמוכה בכיתה ובעקומות גובה ומשקל של הרופאים היא באחוזון התחתון למרות שגובהם של אביה ואימה הוא "נורמלי" (1.80 מטר ו-1.60 מטר, בהתאמה). אנו חוששים, לפי מאמרים שקראנו בעבר, שהתעמלות מסוג זה עלולה לפגוע בה להתפתחותה/ צמיחתה לגובה, כך שגובהה הסופי יהיה נמוך יותר מהגובה הסופי ללא החוג. שאלתי היא, האם חשש זה מוצדק? האם מישהו מכיר תוצאות של מחקרים שנעשו בנושא? חיים, אבא מודאג.

שלום

התעמלות אינה עוצרת את הגדילה! היא אמנם מעכבת מעט, אבל היא לא עוצרת. הילדה תמשיך להתפתח ולגדול, אני רואה הוכחות לכך יום יום ממתעמלות עבר בנבחרת ישראל. אם אפשר להמליץ לכם על מקום מקצועי להתעמלות מכשירים שבו הגוף של הילדה ייבנה בצורה מקצועית אתה יכול לפנות אליי למייל [email protected]. בגדול המקום הוא אגודת הפועל ת"א, פרטים נוספים במייל. בהצלחה, רוני רובין, מאמנת נבחרת הפועל ת"א.

PRIHADAR

New member
הכל

התחיל מזה שהתעמלות זה ענף לנמוכים. כמו שכדורסל ושחיה הם ענפים לגבוהים. פשוט יותר קל להם בענף הזה, אז הגובה הממוצע הוא בהתאם. מעבר לזה - ברמות הגבוהות ביותר ( בעיקר אם הילדות בפנימיה ולא עם ההורים) ורק בנסיבות של לחץ מנטאלי גבוהה במיוחד על הילדות- יש הפרעות שינה - ואז הורמון הגדילה לא מופרש טוב = עיקוב בגדילה. עיקוב בלבד. לא משהו בלתי הפיך. אם הילדה הולכת לחוג רגיל, (שהוא לא 6-8 שעות אימון ביום כפול 6 ימים בשבוע) - הסר כל דאגה בלבך. מה גם שאם כן- ומדובר בנבחרת במסלול תחרותי (אולימפי) - כל העיקובים נעלמים ברגע שמורידים עומס (פורשים מהנבחרת). ואז "משלימים" התפתחות, גובה, חזה, ווסת, וכו'. אם יש צורך. אם היא נמוכה באופן טבעי - התעמלות זה הענף בשבילה, ולא יגרם שום נזק לגדילה. לעומת זאת אם היא תצמח ותהיה גבוהה מאוד ( לא נראה לי לפי גובה ההורים) - אז יהיה לה קצת מאתגר, רק אם זה נבחרת תחרותית. אם זה חוג רגיל לכיף- אז זה לא בעייתי בכלל! אתה יכול לרשום אותה להתעמלות אם זה רצונה, ולישון רגוע. כל חיי הייתי באחוזון התחתון של גדילה, (והתעמלתי בנבחרת תחרותית) ובמעקב גדילה, אבל לא הייתה לי שום בעיה בהתבגרות, הייתי כמו כולם, וכיום אני בגובה הממוצע - כמו רוב הנשים שסובבות אותי, ובעבר היו גבוהות ממני בילדות. שנה טובה ופוריה, הדר

N B I

New member
מסכימה

זה לא שההתעמלות עוצרת התפתחות. זה פשוט הקטנים שורדים
, פשוט יותר קל להם להרים את עצמם. לפי דעתי זה יכול להיות נהדר בשבילה. יוכל לחזק לה מאוד את הבטחון העצמי ולהוציא אותה קצת מנישת "הילדה הכי נמוכה בכיתה"

bonbon27

New member
ח'ברה בואו לא נגזים...

האב המודאג מבקש לקבל פרטים על גדילה ומעוניין לרשום הילדה לחוג. במקרה זה אין מצב שחוג של פעמים בשבוע שעה בכל פעם יעצור או יעכב גדילה. ולגבי התשובות מעלה... רוני, התקדמת יפה בקבוצתך ...על פי החתימה את כבר מאמנת הנבחרת...אנא דייקי בפרטים....

לbonbon27

לא כל כך הבנתי באיזה פרטים את/ה רוצה שאני אדייק.. מה זאת אומרת התקדמת יפה בקבוצתך? אנחנו מכירים? בכל אופן, הפרטים נכונים, אני כן אחת המאמנות בנבחרת של הפועל ת"א אז למה התכוונת במה שאמרת? אם את/ה יכול להסביר לי אני אשמח:)

bonbon27

New member
הבדל קטן...

קיים הבדל בין מאמנת נבחרת הפועל ת"א, לבין מאמנת בנבחרת הפועל תל אביב, בואי נשמור כבוד והערכה לאורנה זהבה, מאיה וכל שאר המאמנות הותיקות. מאמינה שזו רק טעו אנושית פשוטה. שיהיה לך המון בהצלחה!!!

...

מצטערת אם הבנת אותי לא נכון, הכוונה שלי הייתה שאני מאמנת *ב*נבחרת הפועל תל אביב. זו באמת הייתה טעות אנושית פשוטה, אני כותבת מהר במקלדת וכנראה מה שכתבתי נשמע אחרת. בכל אופן, הכוונה שלי הייתה שאני אחת המאמנות בנבחרת הפועל תל אביב.

מיתוס ללא בסיס

ההתעמלות אינה עוצרת או מעכבת את הגדילה ו/או ההתפתחות. זהו מיתוס חסר כל בסיס. לגבי תוצאות של מחקרים שנעשו בנושא, בעבר קראתי מספר מחקרים כאלה אך אין לי אותם על המחשב ואינני זוכרת את הסימוכין. אם אתה רוצה ללמוד על הנושא, אני בטוחה שבחיפוש במאגרים המתאימים תמצא את המחקרים הרלבנטים. מעניין אותי איפה קראתם מאמרים המדווחים על כך שהתעמלות עלולה לפגוע בצמיחה לגובה.

חיים6666

New member
תודה רבה לכולכן על ההסברים.

אכן השתכנענו, וגם נרגענו, ובע"ה נרשום את ביתנו לחוג כבר בשבוע הבא, בלב שקט. תודה רבה חיים.

למעלה