התעמלות על סוס (אמיתי)

כורזים

New member
התעמלות על סוס (אמיתי)

בחוות סוסים סיאלו שבמשמר איילון נפתחת קבוצת וולטינג חדשה. וולטינג הוא ענף של ספורט הרכיבה על סוסים, המשלב תרגילי התעמלות וריקוד על הסוס תוך כדי תנועה, בהרמוניה מלאה ובליווי מוזיקה לפרטים נוספים: 0547-642135 www.vaulting.co.il www.cielo.co.il

מגניב

בהתחלה זה נראה לי דבילי, אבל אז נכנסתי לאתר, קראתי את החומר וצפיתי בסרטון וזה די נחמד. יחד עם זאת מעורר כמה תהיות: ראשית נשאלת השאלה, מה הסוס חושב על זה, שקופצים לו על הגב. זה נראה לי די מציק. שנית, רציתי לשאול לגבי הנושא של המוסיקה: לא הסוס ולא הרוכבים נמצאים בקצב של המוסיקה. בכלל המוסיקה נשמעת כמו מוסיקת רקע ולא ממש קשורה לתרגיל. למעשה אני יכולה גם לקחת איזה שהוא שיר אחר מה-MTV, והוא יתאים לאותו תרגיל באותה מידה. אז מה בעצם המשמעות של המוסיקה? דבר אחרון, הרוכבים שבאותו רגע לא רוכבים על הסוס, זאת אומרת הרגע ירדו ממנו או מחכים לתורם כדי לעלות עליו, עומדים באמצע ולא עושים כלום. אני חושבת שזאת תופעה שלא קיימת בשום סוג ספורט אחר.

chuch1

New member
אני מכירה את הנושא

מקרוב היות ואחותי הצעירה המתעמלת פעם בשבוע עוסקת גם בוולטינג. זה כל כך יפה וכל כך מרשים וברמות גבוהות יותר עושים את האלמנטים כאשר הסוס רץ במעגל ולא הולך... חוצמזה,לסוס לא כואב, לא ,קופצים" עליו ולא נוחתים עליו מדאבל בורג.... בסה"כ עושים עליו אלמנטים שהם בעיקר דורשים כוח ושיווי משקל. ולגבי המוסיקה- הסוס לא יהייה בקצב- אבל אפשר ל"טפל" בכוראוגרפיה כך שהאלמנטים יעשו בהתאם לשינויי המוסיקה. התחום הזה חדש בארץ והוא עדיין בחיתוליו- למרות שיחסית לשנה שעברה הוא תופס תאוצה.... בקיצור, אחרי שחוויתי כמה הופעות ואימונים מקרוב- אני ממליצה בחום כי בסה"כ זו עוד דרך בה הענף שלנו יקבל הכרה נוספת....

היי בנות מה שלומכן?

האמת היא אני לא אוהבת את הרעיון אפילו די המומה ממנו. מסוכן ביותר ובעיקר מיותר עבור המתעמל/ת ועבור הסוס כמובן..

chuch1

New member
ברור שיש סיכון

כמו שיש סיכון בעבודה על משטח קרקע. המון תלוי באיך מלמדים את האלמנטים ואיך מתאמנים. לא הייתי מליצה למתעמלת תחרותית רצינית להתאמן בוולטינג יום בשבוע כי זה באמת סיכון מיותר- כמו שלא הייתי ממליצה לה לשחק רוגבי או כדורסל/כדורגל כתחביב- חבל על האופצייה להפצע. לדעתי- זה הוולטינג הוא רעיון נחמד ויש המון סירטונים ביו טיוב שיכולים לחזק את דעתי :)

אמא לה3

New member
מסכימה עם מה שכתבת

אני אישית לא אוהבת את הענף ספורט הזה, זה לא התעמלות (לדעתי). אני מבינה את אלו שאוהבות, למה לא שיהנו ויצליחו (אחותך). לא התחברתי.

אם בוחנים לעומק מדובר

בסוג של ריגוש. הענף ההזוי הזה נכנס בגדול תחת אקסטרים לא תחת התעמלות וגם לא תחת רכיבה על סוסים. אם יש אנשים עם דחף לריגושים שממש חייבים להתעמל בתנאים מיוחדים שימציאו איזה רכב מיוחד לצורך הענין אני בטוחה שאין אף סוס שמרוצה מהרעיון. בגדול אני מקווה שהרעיון יתמוסס עם הזמן....

אמא לה3

New member
לא יודעת אם מישהו זוכר

אבל בקירקסים זה נפוץ מאוד מאוד. אגב, לדעתי גם כל ענף האקרובטיקה התחיל מהקרקס לא?

זה היה נפוץ בעבר

יש מגמה שלא להשתמש יותר בבעלי חיים בקרקסים. קרקסים משתמשים היום בעיקר באקרובטים פעלולנים ליצנים וכד' בהרבה מקומות בעולם קרקס בו יש שימוש בבע"ח- מוחרם! יש עליה משמעותית במודעות לסבלם של בעלי החיים

למעלה