התעמלות עצימה בהריון

כליתה

New member
התעמלות עצימה בהריון

היי אני מדריכת אירובי ועיצוב.

לאחרונה ביקשו ממנו לאמן אימון מחזורי פעמיים בשבוע. מדובר על אימון מאוד עצים עם שינויי דופק מהירים (2 דקות אירובי, 2 דקות כוח לסירוגין)
שבוע אחרי שעניתי בחיוב גיליתי שאני בהריון......

לא יודעת מה לעשות?? אני לא רוצה לשתף את המנהלת עדיין בהריון שלי ומפחדת לפגוע בעובר בגלל התחממות יתר, דופק מהיר והיפוקסיה. אני מתלבטת אם להגיד לה שאני לא יכולה לקחת את האימון הזה קבוע בלי לתת הסברים... או פשוט לאמן ולבצע את האירובי באופן מתון יותר בתקווה שהמתאמנים שלי ימשיכו בכל הכוח.

מקווה שיצאתי ברורה...

אגב אני מדריכת אירובי באופן קבוע ומזה פחות חוששת. יותר מפחיד אותי ה"פיקים" שיש במחזורי.
אגב שני- זה הריון ראשון לכן הפראנויה ;)

תודה על העזרה.
* העתק= פורומים נוספים

היו כאן דיונים בנושא

אני מציעה לך לחפש אותם, וגם באתר של מכון וינגייט או בשוונג היו מאמרים בנושא.
באופן כללי הבנתי מהמומחים שהריון זה לא זמן לאימונים עצימים, וגם הגוף שלך עלול להתמרד- העייפות, הבחילות ושאר תופעות השליש הראשון ולא רק, הן אלה שיכתיבו לך בפועל מה את יכולה לעשות ומה לא...
מצד שני- תלוי למה את קוראת אימון עצים- יש כאן נשים שהתאמנו גם בהריונות, אבל בהחלט הורידו הילוך, כל אחת לפי ההרגשה שלה.
שיהיה הריון קל ובריא!

דעתי

מזל טוב ובהצלחה!!!
ברור שלא לעשות אימון עצים (והשאלה היא מה זה "עצים" עבורך...). פשוט לא שווה את הסיכון. חוץ מזה שיש סיכוי טוב שפשוט לא תצליחי לעבוד חזק, כי הריון זה אחד האימונים העצימים שיש גם כשאת יושבת על הספה בבית. גם בלי בחילות, יש עייפות מטורפת (אם לא תחווי אף אחד מהם - שיחקת אותה).
אבל שהמתאמנים שלך יטחנו - למה זה צריך להשפיע עלייך? תעודדי אותם, זה מספיק קשה. הרבה פעמים המאמן שלי (קונג פו) העביר אימון כשהוא חולה וחלוש. זה לא משנה למתאמנים.
בכל מקרה, אם תסבי בלי הסבר, המנהלת שלך (בהיותה אישה) כבר תניח שאת בהריון :)

זאת לא פרנויה.

כלל האצבע אומר שאישה הרה שעשתה פעילות לפני ההריון יכולה להמשיך באותה פעילות, ייתכן שתוריד מעט מהעצימות בהתאם להרגשתה הכללית (שכמו שגמדים ציינה יכולה להיות די מחורבנת) אך לא מומלץ להעלות את העצימות.
אישה שלא עשתה פעילות- מומלץ ורצוי להתחיל פעילות קלה ומתונה.
החשש העיקרי בשליש הראשון הוא אכן מהתחממות יתר. באימון מחזורי יש גם עליה גדולה בלחץ הדם בגלל ההשפעה הכפולה- מרכזית באירובי ופריפרית באימון הכח.

אני מסכימה עם גמדים שזה שאת לא מבצעת הכל בעצימות המירבית לא צריך להוריד מדרגת הקושי של האימון , אבל אם את לא יכולה להנחות את המתאמנים שלך מבלי שתצטרכי לבצע הכל בעצמך - הייתי מוותרת.

למעלה