התעמלות קרקע לבת 8 בחיפה

Glamdring7

New member
התעמלות קרקע לבת 8 בחיפה

שלום, אני מחפש לבתי בת השמונה חוג התעמלות קרקע בחיפה. אשמח מאוד להמלצות כי לא כ"כ מצאתי באינטרנט למעט מעופפי חיפה שנראים יותר בכיוון של אקרובטיקה. (וגם, האם יש הפרדה בין התעמלות מכשירים להתעמלות קרקע או שזה חוג אחד?) תודה

Tammie

New member
קצת סדר :)

בחיפה יש כמה קבוצות שעובדות על התעמלות. אורות חיפה ומעופפי חיפה שהן קבוצות שעוסקות באקרובטיקה וג'נרל ג'ימנסטיק. מכבי חיפה עוסקת בהתעמלות מכשירים לכיף ובמסלול ליגה. אלו הקבוצות שאני מכירה, יכול להיות שיש עוד.... אולי אחת החיפאיות תוכל לספר קצת יותר :) בקשר לקרקע- למעשה התעמלות מכשירים הוא תחום בהתעמלות שבו מתעמלות ומתעמלים עובדים על כמה מכשירים שקרקע הוא אחד מהם. בהרבה אולמות בארץ אין מכשירים ואז עובדים למעשה רק על קרקע.

Glamdring7

New member
תודה רבה על התגובה. לגבי מכשירים,

זה לא מסוכן יותר מהתעמלות קרקע? אין יותר סכנה של פציעות?

chuch1

New member
הי

בכל סוג של ספורט, בכל ענף קיימת סכנת פציעה. קרקע הוא גם סוג של מכשיר ויש שיטענו כי גם הוא מסוכן כמו כל שאר המכשירים :) אני יכולה להגיד לך בבטחון מלא- כל עוד מאמנים אותה כמו שצריך, וכל עוד הילדה מרוכזת- הסיכוי להפצע נמוך (אך, בהחלט קיים). את רוב הפציעות שלי דווקא חוויתי בקרקע, אבל גם את רוב מאמציי השקעתי בקרקע ולא במכשירים. בקיצור, זה נורא "נזיל" אבל בהחלט שווה את הסיכון :) בהצלחה!

Tammie

New member
אני מסכימה עם צ'וצ'

לכל אחד מהמכשירים יש את הסיכונים שלו. גם בחוגים שעובדים רק על קרקע (כמו אצלנו למשל...) יש פציעות, וזה גם מאוד תלוי ברמה. בכל חוג התעמלות יש סכנה לפציעות, כבר נתקלתי בילדות בגן שעבדו על גלגלון והצליחו לשבור יד, יש גם אפקט גנטי של חוזק עצמות ועוד הרבה גורמים. התפקיד של המאמנת הוא למזער את הסיכונים למינימום ולדאוג שהמתעמלת עובדת בצורה בטוחה. אני גם מכירה הרבה מתעמלות שעברו הרבה שנים של אימונים בלי פציעות רציניות. בסך הכל- אני חושבת שהסיכויים להיפגע בתאונת דרכים הוא גבוה יותר מהסיכוי להיפצע באופן רציני דרך העיסוק בהתעמלות. זאת רק הנחה, אין לי נתונים אמיתיים :) אני מאחלת לבת שלך המון בהצלחה! ואני מקווה שהיא תאהב את הספורט...

Glamdring7

New member
שוב תודה (וגם לצ'וצ')

אני בטוח שהיא תאהב. היא פשוט לא מתעייפת מגלגלונים/עמידות ידיים/גשרים וכו'. לקח קצת זמן עד שהבנו שזה "רציני"
ועכשיו צריך לחכות לתחילת שנת הלימודים והחוגים.

למעלה