התעניינות

EFMHD

New member
התעניינות

האם קיים קונספט של יחסי שליטה ללא כאב והשפלה? התנסתי מעט והבנתי שאני לא אוהבת שמכאיבים לי ומשפילים אותי (כמובן שעם דברים קלילים כמו ספאנקים אני מסתדרת, אבל אני מניחה שברור על מה אני מדברת). פשוט כל יחסי השליטה ששמעתי עליהם כללו בדרך כלל את שני הדברים הללו ותהיתי אם יכולים להתקיים גם בלעדיהם.

מוניאמר

New member
תשובה: בהחלט!

כאב והשפלה כשלעצמם ממש לא עושים לי את זה.
אלא אם...
אלא אם מתברר שהם מה שהנשלטת נמשכת אליהם במודע או בתת-המודע שלה. במקרה כזה הם מקבלים גוון קינקי...

A לוןA

New member
קצת היסטוריה ומה קורה עכשיו

בתחילת הדרך נהגו ראשי התיבות BDSM שמשמעותן קשירה, דומיננטיות, משמעת, סאדיזם, כניעה ומאזוכיזם. (ל-D ול-S משמעות כפולה)
לגבי "ראשוני" הבדסמ, הקשר בין כניעה ושליטה לבין סאדיזם ומאזוכיזם היה כנראה קשר מובהק וישיר.
מאז עברו הרבה מים במפרץ סן פרנסיסקו, והבדסמ התרחב לעוד ועוד תחומים, וכלל תחת המטריה שלו עוד ועוד פטישים וגם ההגדרה שלו השתנתה.
&nbsp
ההגדרה המקובלת היום לבדסמ היא מערכת יחסים בה ישנה מסירת כוח (העברת שליטה) בצורה בטוחה, שפויה ובהסכמה הדדית.
מתוך ההגדרה הזו אפשר להבין שאין פרקטיקה מסויימת ה"מחייבת" את אנשי הבדסמ. יש כאלו שיאהבו מחטים, אחרים חשמל, יש שיאהבו כאב ויש שיסלדו ממנו. הכל בסדר והכל מותר תחת המטריה הבדסמית.
&nbsp
זו היתה התשובה החופרת.
התשובה הקצרה היא- בהחלט כן, וזה לגמרי תלוי בהסכמות בין בני הזוג.

תקחי את המשפט האחרון של A לון ותאמצי אותו

קודם כל - ברוכה הבאה

אין נכון ולא נכון.
יש מה שמתאים.
מה שמתאים לך ולבן זוגך.
בעולם הזה קיים הכל מהכל.
אין דבר כזה "כולם" או אפילו "רובם".
ומותר לך להציב גבולות (יש שיאמרו שזו אפילו חובתך)
ואולי עם השולט הנכון *עבורך* תסכימי להשפלה ולכאב. אי אפשר לדעת.
יכולה להגיד לך גם כמתנסה שהרבה פעמים שמעתי מ"שולטים" כאלה ואחרים שאם יש לי דעה משל עצמי ורצונות ואפילו גבולות (חו"ח) - אני לא נשלטת אמיתית.
תקשיבי, מניחה שפנו אלייך בפרטי לא מעט שולטים ומתעניינים.
עצתי לך - קחי את הזמן.
תסנני טוב טוב.
וכשיש ספק - אין ספק! תסמכי רק על עצמך ועל התחושות שלך. תשימי לב לנורות אדומות.
מאחלת לך המון הצלחה (והצלפה... זכויות יוצרים שייכות ל A לון כמובן)

למעלה