התעסקות של קומיקס בעניינים חברתיים

התעסקות של קומיקס בעניינים חברתיים

שלום לכול כותבי הפורום, בשאלה אני פונה אליכם - לפני כמה ימים קראתי כתבה ב"הארץ" על דמות חדשה בקומיקס האמריקאי "הפנס הירוק" (אני סבור שבגלל התרגום הקלוקל לעברית אנכים יודעים במי מדובר, אך לפי מה שהבנתי מדובר בדמות בעלת טבעת איזמרגד ירוקה שהיא הנשק החזק ביקום ולפרנסתה היא מציירת קומיקס, כמדומני הדמות היא משנות ה70 של המאה ה20) שהיא נער שעוזר בעבודתו לדמות הראשית, ומותקף בגלל נטיותו המינית (מדובר בנער הומוסקסואל). קראתי גם כתבה ב"וואלה!" שמספרת ש"די.סי קומיקס" מוציאים קומיקס חדש על זוג הומוסקסואלים שהם סופר-גיבורים ומאמצים ילד. בהמשך הכתבה של "הארץ" סופר שהקומיקס עוסק לא מכבר בעניינים חברתיים, לדוגמא באטמן מתנגד להחזקת נשק בידי אזרחים ו"אקס מן" מסמל בעצם איך השונה והאחר סובל , ומדובר על הסבל מהגזענות כלפי הלא-לבנים בארה"ב. בורתי התגלתה, כי עד כה חשבתי שהקומיקס הוא אמצעי בידור שלא עוסק בעניינים שהם לא בשיא הקונצנזוס, ידוע לי על סיפור גיבורים שנלחמו בנאצים ויפנים בזמן מלחמת העולם השנייה אבל לא ידעתי שהם מתעסקים גם בנושאים שנויים במחלוקת. לשאלתנו: האם תוכלו להפנות אותי למאמרים (באנגלית או בעברית) רלוונטים, שעוסקים בגיבורי קומיקס מיינסטרים שעוסק בסוגיות חברתיות? אני מדגיש שלא מדובר בקומיקס מחתרתי, כי שם ידוע לי על הרבה עיסוק במחאה וכ´ - אלא על גיבורי קומיקס במיינסטרים. מאוד אודה לכם

ויאגרה

New member
אוקיי...

אפנה אותך לחוברות עצמן, כולן של חברת Marvel (זו שמוציאה לאור את ספיידרמן והאקס מן...אני לא יכול לעזור לך עם חברות אחרות, כי אני לא קורא קומיקסים שהן מוציאות לאור) : Black Panther, לפחות בשנתו הראשונה, עסק הרבה מאוד ביחסים בין שחורים ללבנים ועל הזלזול של החברה האמריקאית באוכלוסיה השחורה ובשחורים בכלל. Captain America יוצא במתכונת מחודשת ומרבה לעסוק בטרור ובמציאות המאיימת בה אנחנו חיים (ציורים יפים, כתיבה פחות...) במשך השנים, ליוו הקוראים את Iron Man במאבק שלו נגד התמכרות לאלכוהול (בשנים האחרונות, עסקו החוברות בין השאר בניסיונות שלו למנוע מגיבורת על אחרת להיתמכר לטיפה המרה ובתוצאות ההרסניות בסופו של דבר). ב-Captain Marvel שתיים מהגיבורות הנשיות מוצאות את עצמן מתנשקות זו עם זו (ואחת מהן נשואה), ומתוארים (בהומור) הניסיונות שלהן להתמודד עם המציאות החדשה. X-Statix עוסק בהרבה מאוד נושאים חברתיים - החל מאפליה גזעית (בין שחורים ללבנים ובתוך השחורים והלבנים) וכלה בסגידה למפורסמים (הגיבורים הם גם קבוצה של מוטאציות כמו האקס מן, רק להם סוגדים כמו לסלבריטיז בגלל יחסי ציבור). עוד נושא שעלה לדיון הוא התמודדות של אחד הגיבורים עם בחירה שנאלץ לבחר - לתרום את גופו של איזשהו ילד למדע על מנת להפוך את הסיכוי למצוא תרופות למחלות שונות לגבוה יותר (אבל לא מוחלט) או להציל את הילד. הוזכרו גם ההשלכות של המעשה (חברות התרופות רודפות אחרי הגיבור). ה-X-Men, מאז ומתמיד, דיברו על קבלת השונה אני יודע שאחת מחוברות Incredible Hulk שיצאו לפני כמה שנים (מס´ 420, אם אני לא טועה) עסקה בנושא נגיף האיידס. באקס מן היה חבר הומוסקסואל (NorthStar, נידמה לי). אחד הסיפורים המוצלחים ביותר בהיסטוריה של ספיידרמן הוא על מעריץ של הגיבור שחולה במחלה סופנית. חוץ מזה, מאז ומתמיד שמו שם דגש על נושא האחריות. למרות כל הדוגמאות, אל תבין אותי לא נכון - לא כל הקומיקס הם חינוכיים (גם הקומיקסים שציינתי למעלה לא עוסקים רק בנושאים הנ"ל, אלא במגוון רחב של נושאים, שחלק מהם ממש לא חינוכיים), ומצד שני - לא כולם אידיוטיים ורווי אלימות.

apathic

New member
ויש גם כמובן את ספיידרמן

כשהארי מתמכר לסמים..

effigy

New member
אני דווקא התייחס להודעה שלך עצמה

green lantern הידוע גם כהשומר\הפקח\הנוטר\הפנס\העששית הירוק\ה אינו הומוסקסואל העוזר שלו הוא ההומוסקסואל... הוא לעומת זאת צייר קומיקס טריפ שחי במאה ה21 כמו כולנו.... ויש לו טבעת אמרגד שדרכה הוא יכול ליצור כל העולה על רוחו... עכשיו לשאלה האמיתית האם אתה נמרוד הוד?

odiman11

New member
ומה עם כל העניין של

זכר ונקבה כמעט שאין קומיקס שהגיבור שלו הוא זכר שלא עשו לו דמות נשית כדי לא להראות שוביניסטים

ויש גם את ספיידרמן בסידרה המצוירת

שבאמת אין לי מושג על איזה קומיקס הוא מבוסס. כל העיניין של ההורים שלו ונוסחאת הסופר חייל. זה הכל מבוסס על הנאצים וזה... שהם חיפשו את הגזע המושלם והסידרה פשוט עשו את זה הגזע המושלם של לוחמים. למעשה, זה מתרחש בתקופה של המלחמה, וגם קשור למלחמה. (ההורים של פיטר היו מרגלים אם אני זוכרת נכון) אני צודקת חברה? כי אני לא הכי מבינה בקומיקס.

ויאגרה

New member
את נמרוד הוד...

אני זוכר עוד מפורום "עולם הקומיקס", מלפני יותר משנתיים. הוא הבין בקומיקס מספיק בשביל לא לשאול את השאלות ששאל "האזרח נמרוד" (שהלוואי והיו עוד אנשים כמוהו שהיו מבינים שקומיקס הוא לא רק לילדים).

הודעה דרמטית...

אני הוא נמרוד הוד האחד והאמיתי, לא משובט, לא ממציאות אלטרנטיבית ולא גרסה מעודכנת לשנות האלפיים! אה וכתבתי פה ממש מעט בפורום הזה תחת השם דוקטור א אוקטאביוס. אבל למה אתה שואל? ומה השם שלך?

אם הניק שלך מתכוון

לספר של ג´ול ורן, אז זה שושן שחור. ולא שושנה שחורה. רק הערה קטנה ולא רלוונטית...^_^

גם במיין סטרים ולווא דווקא סדרות...

ישנן עוד המון עבודות קומיקס שאינן סדרות רצות של כמה שנים אלא רצף חוברות קצר או אפילו ספר אחד שעוסקים גם כן בנושאים "כבדים", ביניהם: מאוס - סיפור הישרדותו בשואה של אבי המחבר כפי שסיפר לבנו... AGE OF BRONZE - סידרה שרצה כבר כמה שנים, ומנסה "לעשות סדר" בסתירות הפנימיות שבמיטולוגיה היוונית (החל מבריאת העולם, דרך מלחמות הטיטאנים, סיפורי אגממנון ומלחמת טרויה ועד לסיפורי הרקולס וחזונות אחרית הימים)) - בצוות הכותבים של הסדרה ישנם 2 היסטוריונים מומחים לתקופת יוון העתיקה ועוד כמה אנשים מעולם הספרות הקלאסית כמו גם כותבים מתחום הקומיקס. UNCLE SAM - פרוייקט יוצא דופן ודי יחידי שעוסק במיתוס האומה האמריקאית, ואיך הוא גדל על חשבון דריסת אומות עמים ותרבויות אחרים. במקור קבוצה של 4 חוברות (מיני- סידרה) שיצאו במשך כשנה ולבסוף אוגדו בחוברת עבה אחת (TRADE PAPERBACK או בקיצור TP). זה ישמע נורא מוזר אבל גם בחלק מעלילות GROO THE WONDERER ישנם מסרים חברתיים רבים, החל מקבלת השונה, דרך מוסרי השכל בנושא התחשבות בזולת ועד לסוגיות כלכליות בין לאומיות כמו בורסה, שוק חופשי וגלובליזציה... ולסיום- רוב סדרות המנגה הקלאסיות שלא עוסקות בקרבות בין חיזרים ויצורי אנוש עוסקות בסופו של דבר בקונפליקטים שבין אדם למכונה, חקר החלל ותרבויות זרות, קבלת השונה וכ"ו... בקיצור, כמו שאמרת, לא מה שחשבת. יש הרבה מאוד דברים רציניים בקומיקס, כמו שיש בספרות ובקולנוע. יש הרבה אמירות הגיגים ומחשבות. כל מה שצריך לעשות זה לצאת מהתפיסה שזה "לילדים בלבד"... ולגלות את האמת. מקווה שתצטרף לקהילת הקוראים והכותבים פה. עופר.

effigy

New member
את נמרוד הוד אני מכיר עוד מהיסודי..

והוא באמת אוסף קומיקס מספיק זמן כדי לא לשאול שאלות כאלה

TazMan

New member
לא TP אלא TPB!!!

TP זה Toalet Paper שאת פירושו (וגם אם לא אייתתי אותו נכון) כולנו מבינים, ואילו TPB שזה - Trade Paper Back זו האסופה של מספר חוברות לספר!!!

effigy

New member
לא..TP זה של חוברות (אסופה) וTPB

זה של ספרים א אני לא טועה... ולא נכון אתה לא הנמרוד הוד האמיתי כי לנמרוד הוד האמיתי יש זקן ולך אין

cyberforce

New member
לערן!(TAZMAN)

לא אתה טועה! TRADE PAPER BACK=TBP=TP עכשיו TP זה לקיצורולנוחות כמו מין סלנג כזה...

effigy

New member
זה לא ערן זה מישהו אחר

ערן הוא טאז רק באיסי וכאן הוא אילוסטיירטר ולשעבר ווטצ´ר

למעלה