התערבות אדריכלית

קססה

New member
התערבות אדריכלית

אני לא יודע האם זה המקום לקבל בו את התשובות לשאלתי... אבל למה לא לנסות אז ככה-יש לי פטיו(דגם)ואני צריך לבצע בו התערבות אדריכלית (לא תפאורה!) השאלה היא איך מביעים "סערת רגשות ע"י בניה של קירות כלשהם ... אשמח לקבל תשובה, קססה .

האחדja

New member
מאד פשוט

עליך להחליט איזי סוג של מערכת יחסים בין הפטיו למה שעוקף סביבו, למעשה זהו "התווך". ומאד חשוב "הפטיו" מה מכיל בתוכו- למה למעשה כדי לך להגיע אליו? חשוב על המושגים: מכיל, מוכל, תווך, חוץ ופנים. ושים לב! לא דקורציה /תפאורה, אלא במובן של חלל... ספר לי , על מה חשבת?........ זה מאד מעניין!!!! בהצלחה!

קססה

New member
מאד פשוט ?!?

קודם כל תודה על התגובה המהירה ... שנית אם זה היה כלכך פשוט לא הייתי פונה לכאן אלא מתמודד עם העיניין בעצמי. בעקרון חשבתי על עמודים על מנת "לסמן" את הטריטוריה המסוימת בתוך הפטיו ובנית כמה מדרגות שיובילו למין במה כזו קטנה .. הבעיה היא שאין שום ייחוד לרעיון משום שניתן ל"הפעיל" אותו בכל מקום אחר -והוא יתן את אותו האפקט .השאלה היא איך לגרום להרגשה זו בחלל הספציפי הזה, שכאשר אני אציב את "השינוי" במקום אחר הוא לא יצור את אותו האפקט ... בכל מקרה תודה על העזרה, אני אעדכן אותך בתוצאות ..

IReI

New member
האמת היא

שאני לא כל כך בטוח שהבנתי איזו תחושה בדיוק אתה רוצה להעביר? ואם תוכל להעלות סקיצה זריזה של איזור הפטיו אולי יהיה יותר קל.

קססה

New member
התערבות אדריכלית

מצורף קובץ עם תמונה של הדגם ב"מבט על". אין התיחסות לסביבה משום שמסביב הכל חדרים. הדבר היחידי שיכולה להיות התיחסות היא לשמים . התחושות הן: סערת רגשות ומעידך שלווה (לשלווה יש לי פחות או יותר כיוון) אשמח אם תוכל להאיר את עיני תודה,

SShirly

New member
היי ../images/Emo42.gif

פרוייקט מתוסבך יש לך
אז קודם כל בהצלחה. שנית, אם כיוון לשלווה יש לך והבנתי נכון את מה שאתה מנסה לעשות, אז אולי על מנת ליצור סערת רגשות תוכל להעמיד מספר קירות או עמודים במקומות לא צפויים. כלומר מקומות המנוגדים בתכלית לפנג שוואי למשל. תוכל לחלק את הפטיו בצורה כזו שצד אחד יהיה השלווה והצד השני יהיה סערת הרגשות. המון עמודים וקירות במקומות מוזרים ולא נוחים תמיד יגרמו לסערה כזו... או ללחץ או איך שתרצה לקרוא לזה. דיברת על הזיקה לשמיים: ובכן, ברגע שישנם קירות ועמודים באמצע, לא ניתן לראות את התמונה כולה. גם אם מדובר בשמיים. תוכל לחלק את המקום בכך שתיצור מזדרון צר וארוך שיוביל לשלווה - למקום פתוח ומרווח. תוכל גם לחלק את הפטיו מספר פעמים. ובכך ליצור סערה - שלווה - סערה ושוב שלווה. משחק נחמד דווקא. ואני חושבת שזה יתאים לפטיו ולמקום אחר לא ממש, כיוון שכאן יש לך אפשרות לשחק עם נקודות המבט לשמיים כאוות נפשך. במקומות אחרים הנקודות הללו משתנות. למה בדיוק הפרוייקט הזה? (אם אפשר לשאול
)

קססה

New member
היי

קודם כל המון המון תודה עזרת לי מאוד, לפחות נתת לי כיוון מחשבה -תודה! לגבי בחירת הפרויקט-היינו צריכים להסתובב במכללה ולמצוא מקום/טריטוריה מסוימת ע"פ רגשותינו. אז אני בחרתי בפטיו ... אח"כ הבנתי שזה לא היה הכי חכם, מפני שקודם כל דיי קשה ליצור דגם שלו(לאומת גרם מדרגות אוחדר לדוגמה) ושנית ההתערבות בו היא שונה, טוב דיי עם התבכיינות ! בקיצור אחלה תודה רבה,

SShirly

New member
../images/Emo9.gif

אין על מה. ואגב אני חושבת שמקום פתוח הוא דווקא הרבה יותר קל ממקום סגור. כי כאן יש לך את המשחק עם השמיים שמתקשרים ישירות לשלווה ודרור. עם יוסיפו פן אומנותי מטאפורי לפרוייקט שלך.

yupy9

New member
סערת רגשות-

כל מה שלא מאוזן, ולא צפוי, עמודים נוטים על צידם למשל, נראים כהולכים ליפול-בין היתר יגרום תחושה של חוסר שקט. ועל מנת שיראה רלוונטי לפטיו בלבד (ולא לכל מקום באשר הוא) - אותם אלמנטים (עמודים נניח), "נאחזים" (שולחים זרועות) לכל ארבעת הקירות שסוגרים אליהם (או שתוחמים אותם- איך שאתה מסתכל על זה)... כל היתר רצוי שיבוא ממך... בהצלחה.

yupy9

New member
ואגב הערה

קרטון ביצוע חותכים עם סכין מנתחים כזו קטנה, עם להב חד פעמית, ורצוי וניתן לקנות גם אבן שיוף על מנת לשמור על חדות הסכין, (מרטיבים את האבן בקצת מיים לפני השיוף) כך המודל יראה הרבה יתר טוב...
(וסליחה על הקטנוניות, זה פשוט נורא צורם לי בעיניים...)

קססה

New member
סערת רגשות

אני ארכז את התשובה שלי גם לגבי ההערה, תודה על היחס , הדברים דיי התחברו לי עם מה ש sshirly אמרה, לגבי העמודים ש"נאחזים" לא כלכך ברור לי איך זה נותן את התחושה, אבל בכל מקרה אחלה ניסיון. תודה תודה ,

למעלה