התערבות בחיים האישיים של המתעמלות

התערבות בחיים האישיים של המתעמלות

עד כמה אתן כמאמנות מעורבות בחיים האישיים של המתעמלות שלכן? או עד כמה אתן המתעמלות מרגישות שהמאמנות מעורבות בחיים האישיים שלכן? איך זה לדעתכן צריך להיות ואיפה עובר הגבול מבחינתכן? גיליתן שהמתעמלת שלכן בת ה-17 מעשנת סיגריות. תתערבו? המתעמלת שלכן בת ה-10 מתנהגת יפה באימון, אך מתפרעת בבית, מקללת את הוריה אפילו על ידכן ובעייתית גם בביה"ס. תתערבו? אתן שמות לב שהמתעמלות שלכן לא ישנות מספיק, לא אוכלות מספיק, לא לומדות מספיק, או כהנה וכהנה. האם אתן מנסות להיכנס גם לתחומים שמעבר להתעמלות?

Xx ofek xX

New member
אצלנו

יש מאמן אחד שאפשר להגיד שהוא יחסית מעורב - אומר לנו לא לאכול שטויות, לישון הרבה.. אם מישהו מספר משהו על החיים האישיים שלו הוא תמיד מקשיב ואומר מה דעתו וגם צוחק איתנו ונותן לנו עיצות כשלמישהו יש קילוף בעור או שהוא מצונן!
הקשר שלי (ושל כל הקבוצה) עם המאמן השניהוא רק "אתה יכול לראות לציון?" ואז הוא נותן את הציון

INBAR1232

New member
לדעתי ...

לפי דעתי , לי אישית זה לא מפריע כשהמאמנת תשאל אם ישנתי מספיק שעות , אבל התנהגות ?.... אני לא חושבת שלמתעמלת יהיה נעים כל כך כשמאמנת תאיר לה ... בקשר ללא אוכלות מספיק, אני חושבת שאם המתעמלת חשובה למאמנת וחשובה לה הבריאות של המתעמלת היא תדבר איתה , גם איתי דיברו בקשר לתזונה ! ובקשר הלימודים , לא יודעת אם זה עיניינם של המאמנות בסך הכול הן מאמנות ולא ההורים אבל אולי זה יכול לעזור... תמיד שווה לנסות !

Tammie

New member
יש פה גם עניין של כמה שעות המתעמלת

מתעמלת בשבוע. כלומר, ילדה שמגיע לחוג של שעה פעמיים בשבוע סביר להניח שתהייה פחות מחוברת למאמנות ולא תשתף או תשמח לקבל עצות מהמאמנות. מתעמלות שמתעמלות מספר רב של פעמים בשבוע, המאמנות ממלאות תפקיד די חשוב בחיים של המתעמלת, ושם אני חושבת שיש יותר מקום לקשר יותר עמוק. בכלליות, אני בכל מקרה לא אלחוץ על מתעמלת לספר לי דברים שהיא לא מעוניינת. כבר קרה לי הרבה פעמים שמתעמלת הגיע במצב רוח לא טוב לאימון וכששאלתי אותה מה קרה היא הבהירה לי בצורה זו או אחרת שזה משהו שקרה מחוץ לאימון וללא קשר לקבוצה. במקרים כאלו, אני אשאל את המתעמלת אם היא מעוניינת לדבר, במידה ותגיד שכן, אני אשמח לספק לה אוזן קשבת ולעזור, במידה ולא, אני לא אלחץ ורק אציין שאם היא רוצה, אני תמיד שם בשבילה. בנושא של דברים בריאותיים המצב מעט שונה, במידה ויש סכנה לילדה (על הפרעות אכילה כבר דיברנו...) אני חושבת שהמאמנת מחוייבת לפעול בנושא. למשל בנושא הסיגריות, אני חושבת שהדבר הכי חשוב הוא דוגמא אישית. מצד שני, אני חושבת שרוב הבנות לא זקוקות לעוד "שוטר" בחיים שלהן, ולכן אשתדל מאוד לא לשפוט, אלא פשוט להציע צורת הסתכלות אחרת.

אמא לה3

New member
תמי- דייקת מבחינת היחס

למתעמלות אשר מתעמלות שעתיים בשבוע מול בנות המתעמלות מס' שעות בשבוע. מבחינתי כמאמנת (וזו ההנחייה שאני נותנת לכל המדריכות/מאמנות שאצלי), כל אימון, בזמן הקראת השמות לתת מין מילה - שתיים אישית לכל מתעמלת, זה יכולה להיות מחמאה על הלבוש/השיער התעניינות במבחנים שאני יודעת שהיו או במצב בריאותי כזה או אחר. מבחינת ההתעניינות והמעורבות אין ספק שאני מאלה המתערבות גם בחייהן האישיים (אך רק מה שהן בוחרות לשתף אותי), המתעמלות הותיקות שלי יודעות שהן יכולות לספר לי כל דבר והן יקבלו ממני עצה או עזרה בכל דבר שירצו. הרבה פעמים ההורים עצמם הם אלו המבקשים את התערבותי, החל מקביעת שעות שינה ועד להרכבת משקפיים בשעות הלימודים. כבר יצא לי להתערב אישית מאוד בתהליך של נערה אנורקטית ואני עדיין עוקבת מקרוב אחרי תהליכי ההחלמה, להבדיל אצל נערה שסבלה מעודף משקל גדול מאוד. אם אני נתקלת בבעיה שאנינני יכולה או יודעת כיצד הדבר הנכון להתערב אני לא מתביישת לפנות לחברות מיקצועיות ולשאול לעצתן (יש לי חברה קרובה שהיא תזונאית קלינית במיקצועה). היות והרבה פעמים יש קשר קרוב מאוד בין מתעמלת למאמנת (יש שמירה פיסית וחשוב שיהיה ביטחון מוחלט במאמנת) אני כן מכירה בחשיבות שיש להכרות מעמיקה עם המתעמלת, רק ככה המאמנת יכולה לדעת בדיוק כיצד לקדם ולתמוך במתעמלת. וכן, דוגמא אישית זה הדבר הנכון ביותר בכל מצב.

למעלה