התערבות בפונקציונליות של מערכת - הניתן?

ריפו

New member
התערבות בפונקציונליות של מערכת - הניתן?

שלום, רציתי לדעת ... נגיד ויש לי מערכת כזאת או אחרת , נאמר שיש בה כפתור שמוחק קובץ , האם ישנה דרך לפתח מערכת "צד שלישי" שברגע שילחץ הכפתור היא תוציא הודעת טקסט לדוגמא ותמנע את המחיקה , כלומר איכשהו תתערב בפעילות של התוכנית השניה ? יש לציין בלי שאני יודע מה הוא קוד המקור של המערכת שאת הפעילות שלה אני רוצה למנוע. בתודה מראש,

HaifaMan

New member
המערכת צריכה לתמוך בזה

כלומר באופציה להתממשק עם אפליקציות חיצוניות. אם היא כתובה בצורה סגורה לא נראה לי שאפשר.

ריפו

New member
מממ איך לדוגמא כל מיני Trainerים למשחקים

כן מצליחים להתערב במשחק מבלי לשנות כלום מבפנים ?

skies

New member
בטח שמשנים

מה שהתוכניות האלו עושות זה להכניס את עצמם לתוך התהליך של התוכנית השניה ושאתה שמה אתה משנה את הקוד הפנימי שלה שברגע שהוא יקרה הוא יקפוץ לקוד שלך ושמה אתה מחליט מה לעשות כבר,הטריק בכל העניין הוא למצוא איפה לשנות בתוכנית כדאי שהיא תקפוץ לתוכנית שלך בזמן פעולה מסויימת למשל בוינדוס כדאי למנוע מחיקת קובץ אני הייתי תופס את הפונקציה DeleteFile מתוך טבלאת היבוא של קובץ ההרצה

ריפו

New member
אז זה בסדיוק מה שאני שואל

אני יכול לתפוס את הפונקציה של המחיקת קובץ ואז לעשות משהו לפני שהיא מתבצעת ? כמו שאני מאזין למקלדת זה כמעט אותו הדבר לא ?

skies

New member
יש כמה מצבים

ואני מדבר פה על וינדוס כי הידע שלי בכל מה שמבוסס על יוניקס וכו מצומצם מאוד קודם כל הפעולה שאתה רוצה לתפוס : 1)אם זה הזזת עכבר \ מקלדת \ מסג שנשלח לחלון וכו מערכת ההפעלה תומכת ב hooks שמהווה פיתרון דיי טוב ודיי קל לעבוד איתו 2)אם זה קריאה לפונקצית מערכת (פונקציה שמאוחסנת בתוך קובצי dll של מערכת ההפעלה או סיפריה חיצונית) אז את זה אפשר לתפוס על ידי שינוי כתובת הפונקציה בטבלאת היבוא של קובץ ההרצה למיקום של קוד שלך,זה גם פיתרון קל בהנחה שאתה יודע את מבנה קובץ הרצה (שהוא גם דיי פשוט) 3)אם זה קריאה לקוד ספציפי בתוך התוכנית אז פה הדברים מסתבכים ותצטרך לדבג את התוכנית ולמצוא איפה בדיוק היא קוראת לקוד הספציפי הזה ואז לעשות שמה שינוי עכשיו לגבי סעיף 2 & 3 אני מתייחס לקוד של תוכניות שמקומפלות בצורה נורמלית (לא למשל קבצים של vb וכאלו) גם אני מתייחס לזה שקובץ ההרצה נורמלי ולא עבר שום שינוי מיוחד (למשל ערבול עם תוכנית נגד פריצה או דחיסה של הקובץ וכו) יש כמובן עוד פתרון שהוא הכי טוב שאפשר וזה לכתוב דרייבר כי אז יש לך שליטה על הכל

למעלה