התערבות הורים בפתירת בעיות אחים

התערבות הורים בפתירת בעיות אחים../images/Emo62.gif../images/Emo88.gif

בשיטוטיי בנט מצאתי כתבה מעניינת על התערבות הורים בפתירת בעיות בין אחים- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3427398,00.html מה דעתכם- האם על ההורים להתערב בקשר שבין האחים ובבעיות שנוצרות בינהם או לתת להם לפתור לבד
באיזה גיל הייתם ממליצים להורים להתערב ובאיזה גיל לא

עונה../images/Emo13.gif

אני חושבת שתחילה צריך לנסות להביא להם להסתדר לבד,רק אח"כ אם זה לא עוזר לנסות להתערב... אני הייתי ממצליצה לא להתערב מתי שהם כבר גדולים..

happy00

New member
גם בגיל צעיר מאוד צריך ללמד אותם להתמודד

לבד, ולא לתת להם פתרון מיידי, ובטח לא להיות הבורר. וכשאני אומרת גיל צעיר אני מתכוונת אפילו ללפני גיל שנתיים. לדוגמא, למשל במקרה של "הוא לקח לי" לא צריך ישר לקחת את זה ולהחזיר, אלא אפשר לתת רעיונות מה לעשות - תבקש ממנו בחזרה / תביא לו משהו אחר / תבקש להחליף. ובפעמים אחרות שיש עימותים כאלו ההורה יכול להעלם ולעשות כאילו לא שם לב. תאמינו לי שגם לפני גיל שנתיים הילדים מבינים יפה מאוד ומיישמים. ואם ההורה לא בא להיות קהל בהצגה שלהם, תוך דקה הם פותרים את הבעיה לבד. בגילים כאלו צעירים, ההורה עדיין צריך להשגיח שלא תהיה אלימות. אלימות יכולה להיות מסוכנת. אבל גם אז לא לשפוט , אלא להפריד ולמנוע את האלימות, בלי לנקוט צד, כי ההורה לא יכול לדעת מה האח ה"מוכה" עשה שניה לפני שההורה הופיע.

למעלה