התערבות שוב כעת אני ישן, בעתיד אני אשן/אישן (אני אומרת שהתשובה היא אישן!)
Y yellow cheese New member 11/10/04 #1 התערבות שוב כעת אני ישן, בעתיד אני אשן/אישן (אני אומרת שהתשובה היא אישן!)
א אפרשקסית New member 11/10/04 #3 למה אישן? ולא אשן!?.. זה כמו הוא ילך ואינ...אלך... למרות שזו לא אותה גזרה..=/
ג גנגי New member 11/10/04 #5 תנו רבנן: "זה מין טיפול שורש כזה". השורש הוא י.ש.נ. י' היא אות שורש. יש שתי צורות בגזרת פ"י: האחת שבה נשמטת ה-י' השורשית אחרי אות אית"ן (אשב, אלך, אצא, אדע), והשנייה שלא (אישן, אירק, איגע, אירא). ככה זה. אה, ו-"אלך" ו-"אישן" הם דווקא כן מאותה גיזרה. מה ל'שות.
תנו רבנן: "זה מין טיפול שורש כזה". השורש הוא י.ש.נ. י' היא אות שורש. יש שתי צורות בגזרת פ"י: האחת שבה נשמטת ה-י' השורשית אחרי אות אית"ן (אשב, אלך, אצא, אדע), והשנייה שלא (אישן, אירק, איגע, אירא). ככה זה. אה, ו-"אלך" ו-"אישן" הם דווקא כן מאותה גיזרה. מה ל'שות.
ג גנגי New member 11/10/04 #7 אני אעתיק-אדביק, בסדר? "יש שתי צורות בגזרת פ"י: האחת שבה נשמטת ה-י' השורשית אחרי אות אית"ן (אשב, אלך, אצא, אדע), והשנייה שלא (אישן, אירק, איגע, אירא). ככה זה."
אני אעתיק-אדביק, בסדר? "יש שתי צורות בגזרת פ"י: האחת שבה נשמטת ה-י' השורשית אחרי אות אית"ן (אשב, אלך, אצא, אדע), והשנייה שלא (אישן, אירק, איגע, אירא). ככה זה."