התערבתי עם חבר , עיזרו לי :)

Hizdamnoot1

New member
התערבתי עם חבר , עיזרו לי :)

יש לי חבר שאמור ״להתמחות״ בכל הנושא של המחשבים ... ויש אותי שלומד מהרשת. :)

יש לי מספר שאלות שקשורות לאי.פי ו wifi ואשמח שתענו לי.

1. נגיד ויש לי מחשב נייח בסלון בבית, והוא כבוי, אוקיי? הראוטר כמובן דולק , המודם דולק והכל תקין (אבל המחשב עצמו כבוי)
עכשיו אני גולש כל הזמן רק מהאייפד שלי , דרך ה wifi.........
האם האי פי של האייפד שלי, זה אותו אי פי של המחשב ?

שאלה שנייה :
2. אם אני גולש שוב להנאתי רק מהאייפד דרך ה wifi , ובבניין שלי יש עוד 4 דיירים לצורך הדוגמה , שמחליטים בדרך לא דרך
להתחבר אל ה wifi שלי ולגלוש דרכי ...... האם בעצם לכולנו יש את אותו אי פי??

אנחנו פשוט מתווכחים על כל נושא האי פי....... כאשר המחשב הגדול פשוט סגור וכבוי , ושהגלישה מתבצעת רק דרך האייפד ומה wifi.
כאילו לפי מה נקבע בעצם האי פי.

במחשב נייח זה מאוד ברור ..... יש אי פי קבוע ובזה מסתיים העיניין (רק במידה ומנתקים את הראוטר והמודם , אז האי פי משתנה )

אשמח לתשובות ל 2 השאלות ששאלתי

המון תודה לכם :)

B Ran

New member
צא ולמד

את ההבדל הקטן בין כתובת IP ציבורית (אמיתית) שאותה מקבל הנתב (ראוטר) מספק האינטרנט שלך וזו הכתובת שדרכה כל ההתקנים בבית גולשים באינטרנט ללא הבדל דת, טאבלט, נייח, נייד או טלויזיה.
לבין הכתובת הפנימית שאותה מחלק (בד"כ ובעיקר ברשתות ביתיות) הנתב להתקנים השונים ומשמשת אך ורק לצורכי הרשת הפנימית.
הנתב משמש בעצם את השער אל העולם ולכן כתובת ה-IP הפנימית שלו תופיע בכל ההתקנים שגולשים באמצעותו תחת ההגדרה "שער ברירת מחדל".
מכאן שדינו של המחשב הנייח כדין כל אחד מההתקנים האחרים בבית. כשדולק מקבל IP פנימי מהנתב ודרכו גולש באינטרנט.

dudi4321

Active member
זה תלוי בהגדרות של המחשבים ובהגדרות של הראוטר

לרוב המחשבים (כרטיס הרשת החוטי או האלחוטי) מכוונים לקבל ברשת הפנימית LAN כתובת IP באופן אוטומטי. מי שמחלק את הכתובות זה הראוטר במקרה שגם לרוב שהוא במצב HDLC
אפשר גם לתת טווח כתובות ברשת. אפשר גם שלמחשב מסויים לקבוע כתובת IP קבועה.
&nbsp
לא להתבלבל עם הכתובת WAN החיצונית שהראוטר מקבל משרת של ספקית האינטרנט.
&nbsp
במקביל יש גם הגדרות חילוץ כתובת DNS שגם יכולות להיות אוטומטיות מהספקית או קבועות כמו 8.8.8.8 או 8.8.4.4 של גוגל שעובדות יופי.

למעלה