התפוז המכני

התפוז המכני

איזה מין סוג סרט זה? ראיתי אותו ממש ממזמן ודיי לא הבתני על מה הסרט..קצת פריקי כזה.מישהו יודע אם יש אותו מתישהו שוב? ואני רוצה גם קצת פרטים על הסרט הזה וביקורות אם יש למישהו,תודה!

D i l D o

New member
הנה ביקורת שאני ממציא ברגעים אלו...

התפוז המכני הוא אחת מיצירות המופת של הבמאי הגאוני סטנלי קובריק. הסרט מספר את סיפורו של אלכס, ראש כנופיית פשע קטנה שחבריה (3 במספר נראה לי) עושים כל מה שבא להם, בלי לחשוב יותר מדי, ובכך גורמים הרבה מאוד צרות! אם זה לפוצץ במכות שיכור מסכן, להיכנס למריבת ענק עם כנופייה אחרת באמע אונס קבוצתי אכזרי, לאנוס אישה לעיני בעלה הנכה תוך כדי זימור השיר "שיר אשיר בגשם" או להרוג אישה שגרה לבד...כל עוד זה אסור - הכל הולך! אחרי הרצח הנ"ל, נשלח אלכס לכלא ואחרי זמן מה שם הואמ גלה על פרוייקט חדש לשיקום אסירים ומצטרף אליו. הפרוייקט מסתבר, משתמש בטיפולים אכזריים הגורמים למטופל, בסופו של דבר, לקבל כאבים נוראיים בכל פעם שהוא בא במגע\חושב\שומע משהו שקשור למה שראה\שמע בטיפול. וכך, "נגמל" אלכס מהפשע...אבל הפך לחסר אונים. קובריק מאמין בשני דברים: "אתיקה לא באה עם אסטתיקה" "יצר האדם רע מהיוולדו" - אותן אמונות באות ידי ביטוי בכל אחד מסרטיו הרבים והטובים (אודיסאה בחלל, ד"ר סטריינג'לאב, ההרג, לוליטה, פול מטאל ג'קט ועוד) בתפוז המכני מגיעה המחשבה על יצרי האדם לשיא - אני רואים אונס לצלילי "שיר אשיר בגשם" שהוא שיר בידורי ותו לא - קובריק זורק לנו את האמת בפרצוף בדרך הכי יפה שיש - אתם נהנים! זה בידור, ואתם נהנים! אתם רואים אונס - ואתם נהנים! אתם רואים מכות - ונהנים! אתם רואים קצת בצע על המסך - ונהנים! סרט חובה!

miss i

New member
גם הקטע עם העיניים../images/Emo122.gif

אני זוכרת את הסצינה עם המכשיר שהחזיק לו את העיניים פקוחות, וכל הזמן טיפטפו לו טיפות עיניים פנימה...

x פ ר ת

New member
שהכריחו אותו לראות את כל הזוועות

של המין האנושי והוא לא יכול לסגור ת'עניים. אח... מלקולם מק'דואל בטייץ...
ועם עין אחד גדולה + ריסים מלאכותיים.

xander55

New member
הוא לא יכול למצמץ הוא חייב איכשהו

להרטיב את העיניים לא? סרט חובה, אני עושה עליו עבודת חקר, למען האמת, אני עוד מעט מסיים.

xander55

New member
זה יותר עבודת פרוייקט באנגלית

מאשר חקר, אבל יש הרבה לחקור, האמיני לי, זהו לא סרט פשוט.

למעלה