התפחה של פשטידה ללא קמח

jen711

New member
התפחה של פשטידה ללא קמח

אם אני מכינה פשטידה בלי קמח(עם ביצים, גבינות וירקות), יש משהו שאני יכולה להוסיף כדי שהיא תתפח בתנור ולא תצא כזאת שטוחה?

נ.ב. תודה לכם שאתם עוזרים לי עם כל השאלות ה"מתחילים" שלי
 

jen711

New member
כן כן, אבל עדיין אשמח לגלות האם אפשר לגרום לפשטידה לתפוח

 
בתנאים מסויימים אפשר להקציף חלבונים כמו בעוגה

זה לא עושה הבדל גדול
וגם לפשטידות יש נטייה להתכווץ בקירור...
 

TCHM

New member
רשמי את המתכון ואנסה לעזור, אין פתרון כללי.

כמו כן צייני אם הבעיה היא בשימוש בקמח או אפשר
להשתמש בתחליף.
 

גברת ע

New member
היי,

אני הכנתי משהו דומה אבל עם יותר ירקות: בטטה, קישוא, בצל, פטריות, ברוקולי ויצא לי דחוס וגבוה ובלי שום בעיות
עשיתי בתבנית חד פעמים ויצא טוב, אצלי הייתה בעיה שהיו לי הרבה נוזלים אבל שמתי כמה דקות על טורבו בתנור וזה פתר את הבעיה.
אישית הייתי ממליצה לך לא לשים אבקת מרק (בלי קשר לדיאטה) אלא לתבל עם תבלינים רגילים: אורגנו, מלח, פלפל, אפשר קצת אגוז מוסקט.
 

jen711

New member
יש לי תערובות של תבלינים שאני חושבת שאני אשים

במקום האבקת מרק.
 

גברת ע

New member
שימי מה שאת אוהבת זה הכי חשוב

אני אישית כשאני מכינה מרקים או פשטידות וכל דבר בעצם, משתדלת להמנע מאבקות מרק ולתבל עם תבלינים.
&nbsp
 

TCHM

New member
מצטער אבל אינני עוסק במתכוני דיאטה...

לכן לא אוכל להציע לך מה להחסיר/להוסיף ולתקן את
המתכון. גם אינני עוסק בחישובי קלוריות למנה או בכלל.
מצטער.
 

חנהפ

Active member
"הסוד" לקבלת פשטידה גבוהה הוא

התאמה בין כמות המצרכים לגודל התבנית.
הכמות המתקבלת לך פה בקושי מתאימה לפשטידה גובה דשא בתבנית שהיא 1/2 מA4
 

jen711

New member
הכמות אמורה להיות מתאימה לתבנית אינגליש קייק

אני מודעת לזה שאם אני אשים יותר חומרים אז תהיה יותר פשטידה.
זה לא מה ששאלתי.
שאלתי האם אפשר להתפיח את הפשטידה.
 

michal@gal

Active member
מנהל
תשני קצת את הרכיבים

תורידי את הגבינה הצהובה, תוסיפי עוד 2 כפות קוטג' ו-4 כפות שטוחות קמח תופח.
&nbsp
השינוי הקלורי לא משמעותי (אולי אפילו יותר דיאטטי בלי הגבינ"צ) ועכשיו יש סיכוי שקצת יתפח.
&nbsp
&nbsp
 
רעיון

תעברי לפטריות טריות
יותר ירקות
1/2 כוס מי חומוס (מים שבושלו בהם חומוסים ) להקציף כמו שמנת מתוקה , יוצא קצף יציב ונטול קלוריות.

תערבבי עם הביצים והירקות בעדינות , הפשטידה יציבה ותפוחה (משהו בין חביתה לפאי)
 

jen711

New member
מי חומוס זה משהו שנמכר

או שצריך לבשל חומוסים בשביל זה?
אני בהחלט מכינה עם פטריות טריות.
 
כשמבשלים חומוס, מי הבישול מעולים להמון מאכלים

במשפחתי יש טבעוני ולמדתי לבשל מטעמים טבעוניים עם טריקים מוצלחים לדברים האהובים עליו

למשל ביסלי מוצלח , מרנג , עוגות , עוגיות וברובם יש חומוס כך או אחרת.
 

שרון 337

New member
אם תמלאי את התבנית עד הסוף ,אז היא תשאר בגובה זה,,

ללא קמח זה לא יתפח ,אבל אם תמלאי את התבנית עד הסוף,המאפה יישאר בגובה מלא.
 

mykal

New member


אבל אז צריך לעשות אחד משני הדברים,
או--לכמויות שהבאת להקטין את התבנית.
או להכפיל את כמויות החומר.

רק כדאי לומר, שבהתפחה הפשטידה פחות כבדה ועמוסה.
ואם אין התפחה--אז אולי בכלל לא כדאי שהפשטידה תהיה גבוהה.
מה הבעיה בפררוסה נמוכה?
 
למעלה