התפטרות מהעבודה מיד לאחר חתימת חוזה

• פותח הנושא fff22
  • פורסם בתאריך

fff22

New member
ומה קורה אם מתפטרים לאחר המשיכה של התשלום הראשון של המשכנתא?

אם עדיין נשארים עוד תשלומים? האם אוכל להתפטר לאחר התשלום הראשון מהבנק, למרות שיש עוד תשלומים שעדיין לא משכתי מהבנק?
האם לפני כל תשלום הבנק בודק מחדש יכולת ההחזר?
אגב, מצאתי שסוג כזה של משכנתא נקרא משכנתא בחלקים.
אשמח לעצה של מי שנתקל במקרה כזה. זו לא שאלה שאני יכול לבוא לפקיד בבנק ולשאול :)

הסברתי לך בדיוק
את כל הבדיקות הבנק עושה ברגע שאתה בא למשוך את השקל הראשון. בנקודה הזו יבקשו ממך תלושי שכר (3-6 חודשים אחורה) ויעשו את כל הבדיקות הפיננסיות, דירוג אשראי וכו'. מאותו רגע והלאה, כל עוד אתה עומד בתשלומים, הבנק לא יבצע שום בדיקות נוספות.
&nbsp
רק תדאג לשלם תמיד בזמן וללא חריגות ותוכל להמשיך למשוך את החלקים הבאים. אתה יכול להתפטר ברגע שהמשכנתא הופעלה באמת, כלומר כסף כלשהו עבר מהבנק אליך.
&nbsp
לגבי מה שאמרת בפוסט הקודם לגבי חתימה וחתימה סופית ושאר ירקות - אין לזה שום קשר למציאות. לבנק יש רק שני שלבים: אישור עקרוני (שזה נחמד אבל תכלס לא מחייב אף אחד), וחתימה על משכנתא שאז עושים את כל השעבודים, הערת אזהרה בטאבו, ומשיכת לפחות חלק מהכסף.

fff22

New member
התפטרות מהעבודה מיד לאחר חתימת חוזה

זכיתי במחיר למשתכן.
אני מעוניין להתפטר מהעבודה מסיבות אישיות למשך כשנתיים.
מה יקרה אם אתפטר מיד לאחר חתימת חוזה וחתימה סופית על משכנתא, אבל לפני מימוש המשכנתא בפועל.
כלומר, התשלומים נעשים בהדרגה לפי קצב התקדמות הבנייה, והתשלומים הראשונים נעשים עם ההון העצמי.

השאלה היא:
האם ההתפטרות תפגע בקבלת תשלומי המשכנתא בפועל מהבנק ?

הערה:
אין לי בעיה עם תשלומי המשכנתא בשנתיים אלו, אני מתכוון להשאיר חלק מההון העצמי לצורך התשלומים.
אבל אני לא מתכוון להודיע לבנק מראש על כוונתי להתפטר.

תודה לעונים.

fff22

New member
תודה, ובקשה להבהרה

תודה על התשובה המושקע, אבל לא ברורה לי נקודה אחת. אני קונה דירה במחיר למשתכן ב-1.5 מיליון עם הון עצמי של מיליון.
הרי הבנק לא משחרר את תשלומי המשכנתא לפני שאני מסיים לשלם עם כל ההון העצמי שלי.
לפי דבריך, אני אמור לחתום על חוזה עם אישור עקרוני למשכנתא, ולשלם מההון העצמי שלי בערך חצי מיליון שקל שזה שליש דירה עד 45 יום מחתימת החוזה. ואז עם התקדמות הבנייה במשך כשנה אני ממשיך לשלם עוד חצי מיליון מההון העצמי שלי.
רק אחרי שנה אני מתחיל לקבל את תשלומי המשכנתא, ולפי דבריך אז הבנק עושה בדיקה של יכולת ההחזר שלי.
זה לא הגיוני, איך אנשים חותמים חוזה כשהם לא יודעים אם עוד שנה תאושר להם משכנתא? אולי יפטרו אותם מהעבודה?
&nbsp
לכן חשבתי ואני מנסה לקבל אישור לכך, שברגע חתימת החוזה הבנק בודק את יכולת ההחזר שלי ואני מקבל התחייבות של הבנק שאני מקבל את המשכנתא, ולא משנה אם במשך הזמן או מיד אחרי קבלת ההתחייבות אני כבר לא עובד.

הגיוני או לא, זו המציאות
הבנק לא שומר התחייבות לעתיד, ואם יחול שינוי במצב שלך (פיטורים, מחלה, או כל דבר אחר) אתה בבעיה.
&nbsp
אתה יכול להגיד לבנק שיש לך הון עצמי רק של 450 אלף, ושאתה רוצה משכנתא של 1.05 מליון (שזה 70% מימון מדירה של 1.5 מליון). מתוך זה 50 אלף תמשוך מיידית מהבנק בחתימת החוזה. ואז אתה משלם לקבלן 450 אלף מהכסף שלך, 50 אלף מהכסף של הבנק, את ה 50 אלף העודף שיש לך בהון עצמי אתה שומר בכיס בינתיים, ולוקח את המשך יתרת המשכנתא בחלקים לפי התקדמות הבניה. תבדוק עם הבנק אם זה אפשרי.
&nbsp
גם את ביטוח החיים לטובת הבנק הייתי עושה כבר עכשיו, ואז אין סכנה שלא יאשרו לך אותו בעתיד. אם למישהו כאן מהיועצים יש רעיון מוצלח יותר, תענו בתגובות.

מה זה "חתימה סופית על משכנתא, אבל לפני מימוש המשכנתא בפועל"?
אין דבר כזה חתימה סופית לפני מימוש.
&nbsp
ברגע שלקחת שקל אחד מהמשכנתא, הבנק כבר לא יעשה יותר שום בדיקות ותוכל להמשיך ולקחת את שאר התשלומים לפי התקדמות הבניה. כל עוד אתה עומד בהחזר החודשי אף אחד לא יבדוק איפה אתה עובד וכמה אתה מרוויח שם (ואם אתה לוקח את המשכנתא בבנק אחר מזה שאליו נכנסת המשכורת, אז גם אין להם איך לבדוק).
&nbsp
כל עוד לא לקחת את השקל הראשון, המשכנתא שלך היא רק בגדר אישור עקרוני, שלא מחייב אותך ותכלס גם לא מחייב את הבנק. ביום שתרצה לקחת את השקל הראשון ידרשו ממך תלושי משכורת עדכניים ל 3-6 חודשים אחרונים, ואם לא יהיה לך, לא תקבל את המשכנתא. מסקנה: לא להתפטר לפני שתתחיל לקחת את המשכנתא בפועל.
&nbsp
(אני לא יועץ משכנתאות וכל הנאמר הוא לפי נסיוני האישי בלבד)

fff22

New member
אני חושב שחותמים על הסכם משכנתא בחתימת חוזה

ואז מתחילים לשלם מההון העצמי ורק אחר כך הבנק מעביר תשלומים לקבלן.
אבל חתימה סופית על משכנתא היא בחתימת חוזה, כך שזה יותר מאישור עקרוני. אני טועה?

למעלה