התפטרות מרצון?

sami.b

New member
התפטרות מרצון?

לאחר שדנתי אם המעסיק לגבי שיפור תנאים וכו`` לאחר שלא הסתדרו העיניינים אני מעוניין לעזוב בטוב ולקבל את הפיצויים כמה זמן הוא יכול לעקב אותי במקום העבודה ואם האיכול לא לתת בכלל את הפיצויים (לשנות את דעתו. הוא הסכים לגבי הפיצויים)

התפטרות היא בדרך כלל מרצון

קודם כל, תצא מתוך נקודת הנחה, שעובד המתפטר אינו זכאי, ככלל, לפיצוי פיטורים, למעט מספר מקרים הקבועים בחוק פיצוי פיטורים. מעביד המסכים לתת לעובד המתפטר בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצוי פיטורים, עושה זאת מעבר לחובתו על-פי דין. אבל אם המעסיק מבטיח לשלם פיצוי פיטורים בכל מקרה, הוא אינו רשאי לחזור בו (הייתי מציעה לך לקבל את זה ממנו בכתב, אם זה אפשרי). משך ההודעה המוקדמת שאתה חייב למעסיק תלויה בזמן עבודתך אצלו. בהצלחה

מר שרי

New member
צימצום שעות העבודה

אני עובד זה שנה וחצי בחברה מסויימת, ומקבל תשלום לפי שעה. בדר``כ הייתי עובד כחמישה ימים בשבוע, כעשר שעות ביום, אבל הלכתי ובאתי כרצוני.עכשיו הבוס שלי אומר לי שיש ימים שהוא לא יזדקק לי (ולמעשה פתאום תהיה לי משרה חלקית במקום משרה מלאה). מותר לו לעשות את זה? (אין לי חוזה עבודה).

תשובה מסויגת

בעקרון, כל שינוי בתנאי המשרה צריך להתבצע בהסכמת העובד. יחד עםזאת, אם העובד ממשיך לעבוד בתנאים החדשים (משרה חלקית) ניתן לראות בכך הסכמה שלו. אם העובד אינו מסכים לשינוי בחלקיות המשרה, עליו להודיע למעבידו על כך. שינוי בחלקיות המשרה לרעת העובד יכול להחשב להרעת תנאים המזכה את העובד בפיצוי פיטורים אם יתפטר העובד עקב הרעת התנאים. על העובד להודיע למעביד (רצוי בכתב) כי אינו מסכים לשינוי שחל במשרתו ועליו לתת למעסיק זמן לתקן את מעשיו. אם המעסיק אינו מסכים להחזיר את העובד למשרה המלאה בה עבד, ניתן לראות בכך הרעת תנאים כאמור. חשוב לזכור, כי התשובה שניתנה כאן היא תשובה כללית המפרטת בקווים כלליים מהי התפטרות המזכה בפיצוי פיטורים. כדאי להתיעץ עם עורך דין בתחום של דיני עבודה כדי לקבל יעוץ מקיף יותר המבוסס על העובדות המלאות של המקרה. בהצלחה.

מר שרי

New member
וגם אם הוא מקטין את המשכורת?

ואם הבוס מקטין לי את המשכורת, אני מבין שגם זו גם סיבה להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין, נכון?

בעקרון - כן (תקרא את התשובה)

כמו שהסברתי, כל שינוי לרעת העובד שנעשה ללא הסכמתו מהווה הרעה בתנאי עבודה, אלא אם כן העובד מסכים להמשיך לעבוד בתנאים החדשים. על העובד לתת למעביד התראה על כוונתו להתפטר בשל הרעת תנאי העבודה ולתת למעביד הזדמנות אמיתית לתקן את דרכיו.

למעלה