התפיסה הראשונה שלי בזרזור...

zoharfi

New member
התפיסה הראשונה שלי בזרזור...

לאחר כשעה של זרזור, לפתע אני מרגיש מכה איומה.... בקצה השני משך סלע ולפי המשיכה לפחות 70 קילו... לאחר מאבק קצר הסלע קרע לי את החוט עם הזרזרה, אבל היה שווה, אני אזכור את החוויה הרבה זמן... לאחר המאבק המתיש עברתי לדוג בתוך הנמל (יפו) שם ההצלחה הייתה דומה (הרבה סלעים - ומלכודות שנשארו איתם לקפה). ראיתי כמה חברה שדגים עם פיתה צפה שעליה מגולגל חוט עם המשולשות הקטנות ביותר שנתקלתי בהם, והם דווקא הוציאו כמה בורים. מעניין אצלי הבורים לא אכלו (מלכודת גומי לבן + 8 קרסים מספר 4) ואצלם הדגים פשוט השתוללו. רק מה, בשיטה שלהם הרבה דגים מצליחים לברוח כי המשולשות מאוד קטנות, נראה לי שבשיטה הנ"ל לא ניתן לתפוס בורים מעל לגודל מסויים. השאלה שלי, למה הפיתה של השכן ירוקה יותר ?

paluta

New member
כל הכבוד

איזה מקל איזה רולר איזה חוט איזה פתיון איפה בדיוק - יש תמונה ?
- רק תזהר שלא תזיז איזה סלע מהמקום אחרת אתה עוד עלול לגרום להצפה באיזור. ובאמת רציתי יותר להגיב על למה הפיתה של השכן ירוקה יותר זה בגלל האלקה זלצר)וברצינות זה פשוט מכיוון שהיכן שהם הטילו (וסביר להניח שהם התחילו באיזור לפני בואך) היו וישנם דגים וכשהם מזהים אוכל הם נמשכים כמו מגנט וממש לא מתבוננים ימינה ושמאלה במצבים כאלה אני הייתי זורק הרבה ריסוס של לחם באיזור ממתין כ 10 דקות ואז שולח פיתה צפה לאיזור אישית הייתי משתמש בקרסים בגודל 7 - 9

הפתיון הטוב ביותר לדיג סלעים

הוא עופרת. חשוב מאוד להשתמש במשולשת ולא בקרס רגיל. בקרס רגיל שהסלע עלול לגשת מהצד או מכיוון ה-SHAFT ולפספס את החוד. חוט מצויין לדיג סלעים הוא חוט יקר. מי שיכול להרשות לעצמו, כדאי שיקנה חוט יקר מאוד. בכל מקרה, יש להקפיד על טכניקה נכונה - גילגול איטי של החוט. זה חשוב בעיקר כאשר דגים ממזח ויש חשש שקרקעית הים דלה בסלעים. הקלאץ´ צריך להיות סגור עד הסוף. כאשר מרגישים שתפסנו משהו, מרימים את החכה למעלה (בניצב לקרקע) ומושכים בכל הכח לאחור. אם לא קורה כלום, בקשו ממישהו שיעזור לכם למשוך. בהצלחה.

zoharfi

New member
בזרזור השתמשתי בזרזרה מתכת...

אין תמונה כי לא הצלחתי להוציא אותו... לגבי סוג הציוד אני יכול לפרט, אבל דוגרי, אני חושב שהיה לי בעיקר מזל! בשביל רגעים כאלה אנחנו משקיעים את כל הזמן והאנרגיה, לא ?! אני חושב שהייתה שם להקה שלמה, חבל שלא היו לי עוד זרזרות... לגבי המלכודות - זרקתי לאותו מקום שהחברה עם המשולשות הקטנות זרקו ואפילו לעיתים בו"ז המלכודת שלי שתי מטר משלהם - על שלהם הדגים השתוללו ולשלי בכלל לא התקרבו - כנראה שמעו שתפסתי סלע גדול ורצו לתת קצת נחת גם לדייגים אחרים.

alonps

New member
../images/Emo110.gifהו הסלע האדום!

מתחת לדגים ולגלים אומרות האגדות ישנו מקום שחוט וקרס חי ממנו לא חזר והוא נקרא הסלע האדום הו הסלע האדום! האדום! zoharfi שלח לשם החוט גילגל וגם חיכה למשיכה ברולר סובב הוא בידית אבל האינטיאס אמר לו שלום הו הסלע האדום! האדום! לפתע היתה המתיחה ליבו פירפר כמו חלום הז´רזר´ה תקועה לה בחוזקה תקועה על הסלע האדום הו הסלע האדום! האדום!

חחחחחח, הרגתם אותי כולכם ../images/Emo70.gif ../images/Emo6.gif

הפלתם אותי על הרצפה מצחוק !! במיוחד יוביוב, חחחחחחח
. שווה לשים בטאג-ליין
.

paluta

New member
זו פעם ראשונה שאנחנו הורגים משהוא

במקום לצרף חברים נוספים לפורום ירד לנו אחד - זה לא טוב, חברה צריך להזהר ודרך אגב תפשתי במצלמה את הדג שברח

joko7

New member
חחחחחחחחח קבל תיסלם ענק על המילים

החדשות והמרטיטות לב דייג כמהה לים אלון
הרשה נא לי גם להעניק לך פיתה עם שמן זית לאות הוקרה

חץ הכסף

New member
פעם השיר הזה היה אסור להשמעה ברדיו

כי חשבו שהשיר ידרבן עוד צעירים לחצות את הגבול לפטרה. אבל היום מותר, ויש להפוך את השיר החדש שלך להימנון הדייגים הישראלים..שגם הם ידעו להיזהר מהסלעים.. כל הכבוד alonps

למעלה