התפכחות מאשליה שבגינה נתת אמון יתר

התפכחות מאשליה שבגינה נתת אמון יתר

אני תוהה מדוע אנשים משלים את עצמם בהוריהם ובקרוביהם ורואים בהם משענת שעה שמציאות זה לא כך? אני תוהה מפני שגם אני הייתי במצב דומה ולא מבינה מדוע הגוף שלי פחד מלתפוס את המציאות שאני לבד בעולם במובן זה שלאף אחד באמת לא אכפת ובעצם אדם לאדם זאב. לפעמים קורים לאדם דברים שהוא צריך עזרה ופתאום הוא מגלה שאמנם אנשים זרים יכולים להזיק ועסוקים מידי עם משפחתם כדי להתייחס באנושיות אליו, אבל כשהוא פונה לקרובים שמהם הוא מבקש סיוע, הוא מגלה שדווקא הקרובים ביותר רק יחפשו להזיק. אנשים קרובים שמכירים אותך, מסתכלים על ההסטוריה שלך ועל ההשתייכות שלך ופתאום הם מתגלים כמכשילים אותך. ואתה טעית שנתת בהם אמון. כיצד אדם יכל להאיץ את ההתפכחות מהאשליה שגורמת לו לתת אמון רב מידי בקרובים שלו ? כשהיו רגעים שהייתי צריכה להתפכח, מיד הגוף הגיב בחולשות וחרדות ובעצם אותת לי שהוא לא מסוגל לשאת את המציאות הזאת ומעדיף לדמיין את הקרובים שלי משענת שמרחמת עלי ושומרת אותי מאסונות. אך ההתפכחות מהאשליה הזאת, היא לא כאשר הגוף מתמוטט אלא כאשר הגוף מבין באמת שזוהי המציאות ולכן לא מתמוטט. השאלה שלי כיצד אפשר להתפכח מהאשליות ולהבין שלאף אחד באמת לא אכפת לך ואם קרוביך שונאים אותך אז כיצד אדם יכל לתפוס דבר כזה ולצאת מהאשליה שלא כך ואתה בעצם לבד בעולם !

הפרטה יקרה

כתבת מה שכתבת מתוך כאב גדול מאוד ואכזבה עמוקה. בהינתן הכאב והאכזבה אני מבין לגמרי את העמדה שלך ומצטער ביחד איתך על מפח הנפש שנחלת. ובכל זאת, חסר כל כך הרבה מידע ואני מתקשה להבין את מצב העניינים שלך לאשורו. איך כותב נתן זך? "אדם בתוך עצמו הוא גר". זה נכון. אנחנו לבד בעולם. אבל זה נכון רק מבחינת התודעה. אנחנו לא לבד מבחינה זו שאנחנו בדרך כלל לא מספיקים לעצמנו לצורך קיומנו שלנו ונזקקים לאחרים. הפילוסוף האמריאי ג'ון דיואי כותב שיש עוצמה רבה דווקא בתלות שיש בין אדם לאדם. מבחינה זו יש עוצמה גם בתינוק חסר ישע שתלוי לגמרי בזולתו. הדיאלקטיקה שבין תלות לעצמאות יש לה יותר מביטוי פילוסופי אחד. אני לא חושב שאדם לאדם זאב. יכול להיות שפירשת את התנהגותם של אחרים כזאבית שלא בצדק? הייתי שמח להושיט עזרה ממוקדת יותר. אני חושב שנקודת התחלה לתהליך של מחשבה מחודשת יכולה להיות איתור איזה שהוא מצב עניינים בחייך שבו נעזרת בזולת וזה קרה מתוך שמחה הדדית. מספיק לנו קצה החוט הזה כדי לרקום יחדיו מסלול של שיקום! קשה מאוד להושיט עזרה ממוקדת יותר כשיודעים מעט כל כך. האם תוכלי לספר יותר? (בפומבי או במסר אישי כרצונך). באיחולי אנושיות צרופה ישראל

shon86

New member
דבר לא חדש - כל אחד במהותו הקיומית

הוא לבד בכל זמן או מצב פעם שאלתי מה המשמעותש להמוזג- משפט כאשר אדם נפטר אומרים הלך לעולמו לגלות את האשליה שיש בכל רמה של תלות מסוג כלשהו להוציא את האהבה הטהורה הפשוטה ללאתנאי כלשהו את מה שלא מגלים כאן מגים לפחות עלפ יהדות שם מבחינה קיומית זה מציאות פנ ימית - מי אתה מה עולמך לגרד את גבולות של הקיום העצמי נטו

למעלה