התפנה מקום לשירשור

אבי בן 1231

Well-known member
הממ...
מה את אומרת, לאור העניין הרב -מאוד- שיצרו שרשורי ספירת העומר המבוקשים, אולי כדאי לפתוח פה שרשור לשיעור דף יומי קבוע ;-)?
אוי מעולה!!
ת _ _ ן קצת את המוח עם דברי ההבל בספר ה"קודש"!!!
האם מותר לאכול דג בחלב אימו?
מזמן לא עסקנו בסוגיה זו!!!;);););):giggle:

Harrington

Well-known member
מנהל
אוי מעולה!!
לא יודע מה בדיוק התכוונת שאעשה עם המוח, אבל...
ככל שהתכוונת לאעשה איתו אהבה, תצטרך לסלוח לי וזה כמובן בסדר גמור אם כך אתה מעדיף, אבל אישית אני מעדיף להשתמש באיברי גוף אחרים לצורך זה.

לא מכיר "דברי הבל" בספר הקודש, אבל אם אתה מכיר אשריך.
סוגיה מרתקת למען האמת.
לא זכור לי שאי-פעם עשינו זאת. בהחלט סוגיה ראויה לדיון, שכבר נכתבו עליה עמודים על גבי עמודים לפנינו. אשריך שחשבת על סוגיה כל כך מעניינת לכלל ציבור גולשות וגולשי הפורום!

מאחר ואתה העלית את הרעיון והצעת את הנושא, אציע שאתה תעביר את השיעור הראשון בנושא. לא שאלתי את כבוד החורזת באהבה אבל מהיכרותי עימה היא לא תתנגד שתנצל את השרשור הזה שפתחה למען מטרה יפה ומעניינת זו.

לך על זה בן אדם! העם בהאזנה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אוי מעולה!!
שאלה מעניינת.
ג'קי ממסטר שף, החמירה בדבר, ולא אכלה חלב עם דג, בתוכנית למדה שדג עם חמאה מאד טעים.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש הפרדה מטעם בריאותי, לא הלכתי.
הא בהא תליא. למיטב ידיעתי המנהג ההלכתי מבוסס על החשש הבריאותי. הוא לא מסוג האיסורים/מנהגים/הלכות שאנו מתייחסים אליהם כ'הלכה למשה מסיני' כמו למשל דיני הכשרות מהתורה שבכתב (כדוגמה בלבד והיא לא מושלמת, אני יודע).

אבי בן 1231

Well-known member
יש הפרדה מטעם בריאותי, לא הלכתי.
אכן, הפרדה בריאותית!!!
כאשר אוכלים דג בחלב האמא של הדג נדבקים במחלה מאוד מסוכנת!!
כך קבע וטרינר דגים מאוד מפורסם!
גם כאשר אוכלים בשר חזיר בחלב של דג נדבקים באותה המחלה.
המחלה נקראת טימטום דתי!!!|פטיש
המרפא היחיד מהמחלה הזו זה חזרה בשאלה|פטיש|

Harrington

Well-known member
מנהל
אכן, הפרדה בריאותית!!!
כאשר אוכלים דג בחלב האמא של הדג נדבקים במחלה מאוד מסוכנת!!
כך קבע וטרינר דגים מאוד מפורסם!
גם כאשר אוכלים בשר חזיר בחלב של דג נדבקים באותה המחלה.
המחלה נקראת טימטום דתי!!!|פטיש
המרפא היחיד מהמחלה הזו זה חזרה בשאלה|פטיש|
מחלת האובססיביות נגד הדת/יים קשה פי כמה, סתם לידיעתך :). היא מעסיקה את החולה זמן רב יותר וחלק גדול יותר מחייו, משפיעה עליו ועל מצב רוחו יותר, ומקשה עליו לאורך השנים.
בנושא המקורי אכן מדובר על קביעת רופאים, למקרה שאינך מעודכן, על אף שהסוגיה שנויה במחלוקת.
ולא, אין לזה קשר לאיסור לאכול חזיר, איסור שנובע מסיבות אחרות לחלוטין כפי שכבר נכתב למעלה, גם אם לא לגמרי הבנת את מה שאתה מנסה בכל מאודך לתקוף :).

אבי בן 1231

Well-known member
מחלת האובססיביות נגד הדת/יים קשה פי כמה, סתם לידיעתך :). היא מעסיקה את החולה זמן רב יותר וחלק גדול יותר מחייו, משפיעה עליו ועל מצב רוחו יותר, ומקשה עליו לאורך השנים.
בנושא המקורי אכן מדובר על קביעת רופאים, למקרה שאינך מעודכן, על אף שהסוגיה שנויה במחלוקת.
ולא, אין לזה קשר לאיסור לאכול חזיר, איסור שנובע מסיבות אחרות לחלוטין כפי שכבר נכתב למעלה, גם אם לא לגמרי הבנת את מה שאתה מנסה בכל מאודך לתקוף :).
אך יש מחלה הרבה יותר קשה, מסוכנת וסופנית!!!!
מחלה זו היא האמונה באלילים יצירי האדם.
מחלה זו מובילה לכל מיני תופעות לוואי של שקרים אובססיביים החוזרים על עצמם בערך 200 פעם בשנה, הפיתרון הידוע והמומלץ כרגע הוא אישפוז במחלקה סגורה בבית חולים לחולי נפש!!!
ויפה שנה קודם|פטיש|
מיצי מה קורה לך?? את מתחילה להיות דומה לריבונו של עולם, שלא ניתן לסמוך עליו!!!

Harrington

Well-known member
מנהל
אך יש מחלה הרבה יותר קשה, מסוכנת וסופנית!!!!
מחלה זו היא האמונה באלילים יצירי האדם.
לא יודע אם נכון לקרוא לזה מחלה, אבל אכן, זאת בדיוק עמדת היהדות למקרה שלא עודכנת (ע"ע אברהם והיוולדות הדת שבהמשך תיקרא יהדות).
מחלה זו מובילה לכל מיני תופעות לוואי של שקרים אובססיביים החוזרים על עצמם בערך 200 פעם בשנה, הפיתרון הידוע והמומלץ כרגע הוא אישפוז במחלקה סגורה בבית חולים לחולי נפש!!!
אישית אינני רואה צורך מיוחד לאשפז אנשים (קרי להיפטר מהם) אך בשל אמונתם. שיהיו בריאים כל המאמינים. בוודאי כך כאשר כאמור מעלה, האובססיביות האנטי-דתית היא בעיני "מחלה" לא פחות קשה מזו שאתה מתאר.
ויפה שנה קודם|פטיש|
מיצי מה קורה לך?? את מתחילה להיות דומה לריבונו של עולם, שלא ניתן לסמוך עליו!!!
אם נהנית משפיכת המשפט האחרון הזה, שיבושם לך. אני ושמי כידוע לשירותך ולשירות כל אשר נפשך זקוקה לו ואתה זקוק לו לשחרור לחצים. אין לי אלא לקוות שזה הצליח והכאילו-עקיצה שלך (הדי ילדותית יש לומר, אבל לא נתקוף אותה כשלעצמה בנסיבות העניין) תסייע בעדך להירדם בלילה.

raya

Well-known member
הממ...
מה את אומרת, לאור העניין הרב -מאוד- שיצרו שרשורי ספירת העומר המבוקשים, אולי כדאי לפתוח פה שרשור לשיעור דף יומי קבוע ;-)?
סוף סוף הסתיים שרשור ספירת העומר, ואז יש הצעה לשרשור דף גמרא יומי?
ברצינות? רוצה להבריח מכאן את ה"כופרים"?

Harrington

Well-known member
מנהל
כעת אתה רק צריך כמה כותבים שיכתבו נגד כדי להגיד שהרוב מעונינים, ולהתחיל עם המדור היומי הזה.
נסיון עקיצה מגניב, אבל צר לי לאכזבך: גם אם תטעני עוד 99 פוסטים אחרת, המציאות היא ששרשורי תזכורת ספירת העומר נולדו מתוך בקשת אנשים. לא קשור אלי, לא לרצונותי ולא בטיח. פשוט עניין של מציאות, בין אם תכירי בה ובין אם לאו.
למיטב זכרוני מעולם לא שיקרתי כאן (בעניין הזה או בכלל) ואני באמת מצטער, אבל אין לי שום כוונה להתחיל עם זה לכבודך. גם לא בעניין הזה.

שרשורי הדף היומי למקרה שהבנת הנקרא ממש קשה לחלק מהאנשים (המגמתיים?) כאן, לא עומדים על הפרק :). אמנם אם יחפוץ לב מישהו לפתוח שרשורים כאלה, שיבושם לו. כמו כל נושא אחר, מי שזה לא יעניין אותו מוזמן לדלג עליהם בקלילות :). אבל לי אין כוונות מיוחדות בנושא, כמו שכל בר דעת שאינו קורא/כותב במגמתיות או שהבנת נקרא בסיסית מצויה אצלו, יכול היה להבין מהאמור בשרשור זה :).

משתפרת1

Well-known member
נסיון עקיצה מגניב, אבל צר לי לאכזבך: גם אם תטעני עוד 99 פוסטים אחרת, המציאות היא ששרשורי תזכורת ספירת העומר נולדו מתוך בקשת אנשים. לא קשור אלי, לא לרצונותי ולא בטיח. פשוט עניין של מציאות, בין אם תכירי בה ובין אם לאו.
למיטב זכרוני מעולם לא שיקרתי כאן (בעניין הזה או בכלל) ואני באמת מצטער, אבל אין לי שום כוונה להתחיל עם זה לכבודך. גם לא בעניין הזה.

שרשורי הדף היומי למקרה שהבנת הנקרא ממש קשה לחלק מהאנשים (המגמתיים?) כאן, לא עומדים על הפרק . אמנם אם יחפוץ לב מישהו לפתוח שרשורים כאלה, שיבושם לו. כמו כל נושא אחר, מי שזה לא יעניין אותו מוזמן לדלג עליהם בקלילות . אבל לי אין כוונות מיוחדות בנושא, כמו שכל בר דעת שאינו קורא/כותב במגמתיות או שהבנת נקרא בסיסית מצויה אצלו, יכול היה להבין מהאמור בשרשור זה .
המציאות היא שאתה עצמך לא הסכמת לקבל סקר שנערך לא על ידיך ותוצאותיו לא החמיאו לך.
לגבי הדף היומי- היה לי ברור שמדובר בהתלוצצות לטעמם של מישהם.

המציאות היא שאתה עצמך לא הסכמת לקבל סקר שנערך לא על ידיך ותוצאותיו לא החמיאו לך.
לגבי הדף היומי- היה לי ברור שמדובר בהתלוצצות לטעמם של מישהם.
לא מדובר בהתלוצצות שלו, אלא באלו הם חייו האומללים שכל רצונו הוא לעצבן.
באמת, שרחמנות עליו, אם זה מה שעושה לו טוב.
אם שמת לב, הוא מחק את השרשור (לחיצה על הקישור תראה לך שזהו שרשור שנמחק על ידו) שכותרתו הייתה "שרשור של שונאי ישראל" ולמה הוא שינה את הכותרת מהמקור שהיה, כי בשרשור זה הראה כמה הוא עולב, לרבות שקריו וטעויותיו בספירה באי יכולת להבחין בין יום לשבוע.

www.tapuz.co.il

שרשור של שונאי ישראל, נא להתעלם.

כן, הייתי דורשת לראות אותך מתגלגל עוד ועוד מכל המדרגות חחחחח :-D תראה אבי, אנחנו כבר אנשים מבוגרים, מניחה שבשמונה אתה כבר נוחר על הכורסה בסלון. אבל אם אתה מעדיף להיות כרגע בתפקיד הולנטינו של הפורום, תרגיש בנוח, מי אני שאפריע לך? ;-) יקירתי אינך מכירה אותי. אנחנו הולכים לישון בין השעה 00:00 לשעה...
www.tapuz.co.il
www.tapuz.co.il

למעלה