התפקחתי והתבגרתי.

SSJ TRUNKS

New member
התפקחתי והתבגרתי.

אהלן אני צימחוני לשעבר. הייתי ממש פנאתי,ולא יכולתי להבין איך אנשים אוכלים בעליי חיים,ולא מרגישים אשמה.אחריי שנה שהייתי צימחוני,הרגשתי חלש ועייף,והגעתי לכמה מסקנות. 1.בנאדם נועד לאכול בשר. 2.על כל חיה{ובנאדם}למלא את היעד הטבעי שלו,{תאו נועד לשמש מאכל,אריה נועד לטרוף ולדאוג לאיזון,ציפורים צריכות להעביר זרעים}ושל האדם הוא בין היתר לאכול תרנגולות. שני אלה גרמו לי להבין שאני לא חוטא,אלא פשוט מציית למה שנועדתי. על בנאדם לא להתכחש לטבע שלו.

אביטל666

New member
באופן עקרוני אני מסכימה

לא עם ההגדרה של "יעד של חיה", אבל בגדול עם מסקנתך הכללית. באופן מעשי, התעשייה שמספקת לנו בשר היא תעשייה שמתעללת בחיות זה לא רק הרג למטרות אספקת בשר לבני אדם, זה גידולם בתת תנאים, ממש ממש התעללות. קח למשל אווזים שמואכלים ומפוטמים בצורה שפוגעת בגוף שלהם וגורמת להם סבל ופציעות. האם יחס זה מוצדק ע"י העיקרון שאדם נועד לאכול בשר ? תרנגולות מגודלות בתנאי צפיפות איומים. כל בע"ח שאנחנו אוכלים עוברים לרוב מסכת ייסורים לפני שהם מתים. אגב, אני מכירה לא מעט צמחונים שאינם חלשים ועייפים, ובעצם להיפך. אולי התזונה שלך לא הייתה מתאימה. להיות צמחוני, זה לא אומר סתם לא לאכול בשר. צריך ללמוד ולאכול באופן נכון כדי לספק לגוף את כל מה שחסר לו.

adipo

New member
שרשרת המזון...

הייתי מקבלת את הטיעון הזה אם התסריט היה כזה: אתה חי לך בשקט, כל מה שאתה רוצה זה לשרוד. מסביבך חיות להן בהרמוניה וכדרך הטבע שאר החיות. אתה נתקף רעב ומגלה שאין לך פירות בסביבה ומתוך אינסטינקט השרדות, שכן אם לא תאכל יכחד גזעך, אתה יוצא למסע ציד. בעודך מחפש אחר מזון נתקלת בתרנגולת חביבה וצדת אותה, קצת חיממת על האש ואכלת... אבל התסריט של היום הוא בעצם כזה: אתה חי לך בשקט, כל מה שאתה רוצה זה להנות מהחיים וממה שיש להם להציע לך. מסביבך חיים להם בצער ובכאב רב מיליוני חיות שגודלו, חלקם בתנאי מעבדה, רק לשם מטרה אחת- שאתה תאכל אותם. את חייהם הקצרים הם מעבירות בתת תנאים ובהתעללות פיסית ונפשית קשה (מזל שהן לא חיות הרבה...). וכל זאת בשביל- שאתה תהנה. פתאום נתקפת רעב קל פתאומי והתחשק לך, מתוך תאוותך לבשר, לנשנש איזה תרנגולת. כל שעלייך לעשות הוא ללכת לסופר ולשלם על תרנגולת-שחוטה-מוכנה-לאכילה. בנוסף אתה צריך לבשל אותה ולהפוך אותה לצורה אחרת, כזאת שלא תזכיר לך את המקור, את מה שזה היה לפי כמה שעות (וכדי לעזור לגוף המסכן שלך לעכל את זה. וגם ככה קשה לו לעשות את זה)... השורה התחתונה היא שאין פה שום דבר טבעי וכל קשר בין זה לבין שרשרת המזון הינו מקרי בהחלט! האריה פועל מתוך אינסטינקט, מתוך חוסר ברירה. הגוף שלו נועד לאכול את טרפו, יש לו אביזרים מתאימים (שיניים חדות, טפרים). אתה לא נועדת לאכול בשר ואתה אוכל את זה רק כי אתה נהנה מזה לא כי אתה חייב. ולדעתי אין לך זכות להנות על חשבונם של מיליוני יצורים אומללים וחסרי פה שלא יכולים להתנגד... מהחיים אפשר להנות (ואפילו הרבה יותר) בלי בשר! יש עוד כל כך הרבה אספקטים של תעשיית הבשר (פגיעה בסביבה, מזון וכו´) שמעידים על חוסר הטבעיות שאם אתה כל כך לא רוצה להתכחש לטבע שלך- אתה צריך להיות צמחוני. כן, צריך, כי כרגע אתה מנוגד לטבע שלך! יום טוב וחג שמייח עדי

לאנה

New member
מסכימה עם כל מילה...

ואני רוצה להוסיף - האריה, לדוגמא, בנוי בצורה כזאת שבשר הוא הדבר היחיד אותו הוא מסוגל לאכול, לכן קוראים לו אוכל-בשר. הצבי, למשל, אינו מסוגל לעקל בשר, ולכן הוא אוכל צמחים ונקרא צמחוני. ואיך בני האדם נקראים?, אוכלי-כל. מה שאומר, שאכילת תרנוגולות היא לא ה"יעוד" שלנו.

vegan

New member
בני אדם אוכלי פירות, לא אוכלי כל

אולי אנו נקראים בפי חלק מהאנשים אוכלי כל ומתנהגים כך, אך מבחינה פיזיולוגית אנו פרוגיבורים, אוכלי פירות. ראו מאמר בנושא כאן .

לאנה

New member
יותר טוב!

זה מחזק את הנקודה שלי..., אלא אם כן תרנגולת זה פרי ולא ידעו אותי?...

adva g

New member
אתה מפספס את העיקרון...

רוב הצמחונים שאני מכירה (וגם אני כמובן) לא נמנעים מבשר בגלל עצם היותו בשר, כלומר בעל חיים, כי ככה מתנהל הטבע גם ללא התערבותנו. העיקרון שעומד מאחורי הצמחונות שלי היא לא הבשר עצמו, אלא מה שעבר אליו עד לשחיטה. תעשיית הבשר כשמה כן היא- תעשייה אכזרית ולא מוסרית אחת גדולה. מבעלי החיים נמנעים שם זכויות בסיסיות (למשל חופש- מרגע לידתם הם כלואים). הם חיים בתנאים איומים, כדי שהבשר יהיה טעים יותר את חלקם מפטמים (כמו כבד אווז) או כולאים בלי יכולת לזוז ובלי אוכל מזין (כמו עגל חלב) ועוד ועוד. חוץ מהעניין הזה, בני אדם לא אוכלים כיום רק בשביל לשרוד, אלא בשביל ההנאה שבאכילה עצמה- גם זה לא חלק מהטבע, וגורם למוות מיותר של המוני בעלי חיים- מוות לא נחוץ שכל מטרתו לספק לנו הנאה ולא מזון כדי לשרוד. לכן, למרות שבטבע אכילת בעלי חיים היא לגיטימית, תעשיית הבשר רחוקה מלהיות כזאת. בין תעשיית הבשר לבין אכילת בעלי חיים כדרך הטבע הקשר רחוק מאוד. מדובר בעניין עקרוני-מוסרי ולא באהבת חיות. לדעתי, גם אנשים שלא אוהבים בעלי חיים צריכים להימנע מבשר בגלל העניין המוסרי ואי-הצדק, אבל זה לא קורה בינתיים...

xenocide

New member
אבל בזה

נותנים איזושהי לגיטימציה לשאלה כמו שאלה אחרת שהופנתה היום "אם החיה הייתה חופשיה האם הייתם אוכלים אותה?" אני מסכימה לגמרי עם הטענה רק שזוהי אינה יכולה להיות סיבה יחידה להפוך לצמחוני כי אז תוכל לגדל בעצמך את התרנגולת ולוודא שהיא גדלה בתנאים נוחים ולא בהתעללות. לשחוט אותה בעצמך כי אז תדע בוודאות כי אינה חוותה התעללות בשחיטה אלא נהרגה במהירות האפשרית.. לכן ניתן לומר שבטענה זו יש הרבה סיבות לצמחונות אבל אינה יכולה להיות סיבה יחידה. אפשר להמנע מאכילת בשר כי עבר התעללות אבל גם אי אכילת בשר מעצם היותו בשר אינה רעה מאחר ואיננו חייבים להרוג את אותם יצורים חיים רק כדי לשבוע, אלא יכולים אנו לתת להם חיים רגילים ונורמליים עד כמה שאפשר (אם בכלל).

Neta558

New member
היעד הטבעי שלך

לא אחזור על דברי קודמי, הם כבר הבהירו עצמם. אציין שישנן דעות סותרות לגבי היעד הטבעי של האדם, אחת מהן היא שהוא אינו אוכל כל מטבעו, ואינו מיועד לאכול בשר. האם אתה פועל בכל מישור על פי הדרך "הטבעית"? האם אתה בוחן מהו היעוד הטבעי שלך בכל תחום? נראה לי קצת מוזר לעשות זאת רק עם אוכל... איך זה משתלב בשאר תחומי חייך? ואם בכל זאת אתה פועל כך רק בתחום האוכל, האם זה אומר שאינך צורך מוצרי חלב? את גיל הינקות אני מניחה שכבר עברת, ואין זה טבעי כלל וכלל שתשתה חלב פרה בגיל כה מבוגר.

vegan

New member
מסקנות שגויות

עלפי סיפורך, הגעת למסקנה בעקבות בעיות רפואיות. האם אכן בדקת את הגורמים לכך, כייאה לאדם "מפוקח ומבוגר"? גוף האדם מותאם לתזונה צמחית וראייה לכך היא שכל הנחוץ לו קיים בצומח, או בחיידקים (בשל תנאי ההגיינה המשופרים כיום, מומלץ לכל אחד לקחת תוספי תזונה של B12, המיוצר בטבע על ידי חיידקים בלבד). אין מרכיב המיוצר על ידי בעלי חיים ואשר האדם צריך ואינו יכול לקבלו מהצומח או לייצרו בעצמו. לעומת זאת יש נזקים בריאותיים רבים באכילת חיות. תזונה צמחונית אינה מבטיחה תזונה בריאה. אם תאכל כל היום צ´יפס, לא תהיה בריא. צמחונים חדשיםפ רבים שגדלו במשפחות שאינן צמחוניות אינם בעלי מודעות ולפעמים זה אכן תיאור קרוב למה שהם אוכלים. תזונה בריאה היא תזונה צמחית מגוונת הכוללת קטניות, דגנים, פירות וירקות. האם אכלת מספיק פירות? ללא מספיק ויטמין C, גוף האדם אינו מצליח לספוג את הברזל ומחסור בברזל אכן יכול לגרום לחולשה ועייפות. הברזל עצמו נמצא בשפע במזון מהצומח. התגובה של אדם מפוקח ומבוגר היא לגשת לרופא, לבצע בדיקות דם, לזהות את הבעייה ולהתייעץ עם תזונאי המתמצא בתזונה צמחונית, כיצד לתקן את התזונה. להגדיר לעצמך טבע ומעבר סלקטיבי לחיים על פי הטבע שאתה עצמך הגדרת, אינו פתרון. אגב, מה שאתה אוכל אינו היצור הטבעי הנקרא תרנגולת אלא יצור תפלצתי המכונה פטם, אשר פותח בידי האדם, יצור שמגיע בגיל 42 יום לגודל אימתני עם חזה מוגדל שנישא על גבי רגליים של אפרוח שאינו יכול לשאת את משקלו. האם לזה אתה קורא טבע???

crazykitty

New member
שטויות!

הי! תראה, קודם כל בקשר לחולשה ועייפות- אתה פשוט לא אכלת נכון בתור אדם צימחוני, היית צריך להשלים את ויטמין הברזל שחסר ע"י מאכלים אחרים כמו שניצל טבעול, חומוס, אגוזים וכ"ו. אני בת 18 וחצי וצמחונית שנתיים ועובדה שאני שורדת יפה מאוד. חוץ מזה אפשר לקחת ויטמינים של ברזל ובמקרה קיצוני- זריקות. אנחנו שני אדם ולכן אנו שונים מבעלי החיים ויכולים להתעלות על עצמינו ועליהם ולדעת שזה שאנחנו חזקים יותר לא אומר שמותר לנו לעשות מה שאנו רוצים ולהרוג אותם...אנחנו יכולים לשרוד מצויין גם בלי להרוג בעלי חיים. ועוד משהו שגורם להיות עוד יותר נגד הרג בע"ח- לפני כן מענים אותם! ראיתי הטלוויזיה כתבה על פרות מסכנות שמענים אותן לפני שהן מובאות לשחיטה, קשרו להן חבל באף וגררו אותן בכח! ועל כבד אווז בכלל אין מה להגיד, האווזים המסכנים האלה שדוחפים להם אוכל בכח...מרביתם מתים בזמן תהליך הפיתום!

vegan

New member
למען הדיוק

כמה תיקונים קטנים, למען הדיוק וכדי שאוכלי החיות לא ייטפלו אליהם במקום לעיקר: ברזל הוא מינרל ולא ויטמין. אפשר לקבלו ללא קושי מיוחד ממזון צמחי, בעיקר אם צורכים מספיק ויטמין C ולא שותים תה סמוך לארוחה. במקרה הצורך, אפשר להשלים בכדורים (אם כי עדיף לשפר את התזונה). הדיבורים על זריקות הם בעיקר הפחדות חסרות שחר שנועדו להרתיע צמחונים וטבעונים. שמעתי דווקא על אוכלי חיות שנאלצו לקבל השלמות בזריקות B12, אבל גם לזה יש היום פתרונות בכדורים. לגבי האווזים - מדובר ב10-30% שמתים בתהליך הפיטום. זה לא מרביתם, אבל גם כך נורא.

sheda0ktana

New member
"לאריה אין ברירה, לך יש"

ואני מצטטת ילד בן 9(!) שהחליט בגיל 5 להיות צמחוני ואמא שלו עוזרת לו בכל דרך. גם אני הייתי צמחונית כמה שנים, וכל הדיאטנים והתזונאים שהלכתי אליהם (כולם מהרפואה האלטרנטיבית, לא מרופאי המדעים האליליים) אמרו לי שהגוף שלי צריך בשר, ובסופו של דבר, כן, חזרתי לאכול בשר, והיום אני אוכלת בשר בערך פעמיים שלוש בחודש, ושאר הזמן אני מסתדרת יופי עם סויה וטופו וחלבונים מלאים שאני מרכיבה מסוגי קטניות שונים. אבל, ויש פה אבל גדול מאד ביני לבינך, אני יודעת שאני אוכלת בשר בגלל שהגוף *שלי* זקוק לו, לא כל בני האדם כולם. לכל אחד יש מבנה מטבולי שונה, והוא זה שצריך לקבוע מה אתה אוכל וכמה. אז זה בקשר למסקנה מס´ אחת שלך. ובקשר למסקנה מספר 2 - אם אתה כבר אוכל בשר, אז תעשה לעצמך טובה (בריאותית, עזוב את החיות והסביבה שלהן, לזה אחרים ידאגו) ותאכל תרנגולות אורגניות, ולא את הזבל שיש בסופר, מלא בהורמונים, אנטיביוטיקה, חומרי הדברה ואנרגיה קקה. והעיקר שתהיה בריא.

aradori

New member
אולי כשתתבגר קצת יותר - תתפקח!!!

אהלן אני טבעוני למעלה מ-10 שנים. קשה לי להבין איך אנשים אוכלים בעליי חיים,ולא מרגישים אשמה. אחרי עשר שנות טבעונות, אני מרגיש מצויין - חזק, ערני וללא כל בעייה רפואית. למען האמת, לפני שהפכתי לטבעוני סבלתי מאסטמה וממגרנות - אלו עברו חלפו להם (עם או בלי קשר) כשנה לאחר שהפכתי לטבעוני. בעקבות כך הגעתי לכמה מסקנות: 1.בנאדם **לא** נועד לאכול בשר. 2.על כל חיה {ובנאדם} למלא את היעד הטבעי שלו,{תאו נועד לשמש מאכל,אריה נועד לטרוף ולדאוג לאיזון,ציפורים צריכות להעביר זרעים} ושל האדם הוא בין היתר לאכול פרות, ירקות, דגנים וקטניות. תפקידו של אדם הוא ללא ספק **לא לאכול** מוצרים שפשוט לא יועדו לו כמו בשר, עופות, דגים, ביצים וחלב. שני אלה גרמו לי להבין שאני לא טועה, ופשוט מציית למה שנועדתי. על בנאדם לא להתכחש לטבע שלו.
SSJ!!! תתבגר!!!! תתפקח!!! אורי.

Gal-Mo0D

New member
"התפקחת" ?!

צר לי מאוד - אבל לא התפקחת. העובדה שנהיית "חלש ועייף" היא לא כי לא אכלת בשר, אלא כי לא אכלת נכון. עובדה, קיימים מיליוני צמחונים בעולם שלא מרגישים עייפים בכלל וקיימים מיליונים של אוכלי בשר שכן מרגישים עייפים. עייפות וחולשה הן תחושות הנגרמות כשלא אוכלים נכון, בלי קשר לבשר. "יעוד טבעי" ? היעוד הטבעי של בעלי החיים הוא לא לשמש אוכל בשבילנו. תקרא את כל המאמרים ששורשו להודעה שלך.

למעלה