התפרצויות זעם בפעוט בן שנתיים וחצי

• פותח הנושא HAT7
  • פורסם בתאריך

HAT7

New member
התפרצויות זעם בפעוט בן שנתיים וחצי

שלום,

לבני בן השנתיים וחצי יש התפרצויות זעם. בכל פעם שאומרים לו "לא" על משהו הוא מתחיל לצרוח, לבעוט ולהרביץ. הוא לא ממושמע, ולרוב "מנצח" אותנו. הגננת בגן גם אמרה שהוא מסרב לקבל את המילה "לא" הוא לא יושב בריכוז עם כל הילדים אלא אם כן יושבת לידו סייעת. לפעמים הוא לא אוהב שנוגעים בו. חשוב לי לציין שהוא מאוד חכם, מדבר ברור ולא תמיד ההתנהגות היא כזאת הוא יכול להיות מאוד חם ועם רצון למגע וליטוף מצד בני המשפחה. אבל ההתפרצויות מאוד שכיחות אצלו.

אני אשמח לדעת למי כדאי לפנות, מה עליי לעשות כי אנחנו די מיואשים כבר.

iameden

New member
הבעיה היא בכך שהוא מנצח אתכם...

אם הוא ידע שעל ידי התפרצויות זעם הוא יקבל את מבוקשו, בסופו של דבר, ההתנהגות הזו תמשיך.
יש הורים שבוחרים להתעלם מהתנהגות כזו- ה פשוט הולכים (בלי קהל, ליד אין למי לעשות "הצגה"). אני ממליצה לומר לו שאת רואה שהוא כועס ושאת בחדר ליד אם הוא רוצה חיבוק כדי להרגע (או כל דבר אחר שמרגיע אותו).
למעשה, בצורה זו אתם אומרים לו שאתם רואים שהוא כועס/מתוסכל/עצבני אבל אתם לא תתנו לו עוד עוגיה. זה באמת נורא מעצבן שהוא רוצה משהו שהוא לא יכול לקבל והעובדה שתנסחו את זה עבורו, תוכל לעזור לו להביע את עצמו במילים במקום במעשים.
כך או כך- אם הוא יראה שאתם עומדים בשלכם ושלא=לא ולא אולי או אח"כ הוא יפסיק בסופו של דבר לבעוט ולצעוק ולהרביץ (למרות שילדים תמיד בודקים אם אולי בכל זאת, אך השכיחות תרד כמו גם משך ההתפרצות).
כמו כן, הייתי מאוד ממליצה לבחור את המלחמות שלך מולו- לא על כך דבר צריך לשים גבול כי זה יכול להפוך את החיים למתישים מאוד. אם זה לא מאוד עקרוני, תעבירי הלאה את מה שאפשר. מצד שני, אם את מחליטה שמשהו הוא עקרוני (לא מרביצים!) אז תעמדי על כך שלא עושים זאת ואל תוותרי אחרי רגע כי הוא בוכה וצורח. ואם הוא בוכה וצורח ומכה אותך, אימרי לו שאת לא נשארת לידו כשהוא מרביץ ואת במטבח אם הוא רוצה לקבל חיבוק וולהרגע...

במקביל, ממליצה מאוד לתת לילד לבחור כמה שיותר (בין 2 אופציות), בגילו של בנך השליטה והעצמאות תופסים מקום נכבד והאפשות לבחור ולשלוט, מורידה מאוד התפרצויות זעם ותסכולים.
לדוגמא- אתה רוצה מכנס בצבע ירוק או צהוב?
אתה רוצה את המלפפון חתוך או שלם?
אתה רוצה את המלפפון חתוך לפרוסות או מקלות?

ואם את מרגישה צורך בהדרכת הורים, אשמח לעזור לך למצוא מטפל באזורך, אם תאמרי לי מאיפה את.

HAT7

New member
תשובה

תודה על תשובתך.

אנחנו באמת משתדלים ועושים חלק גדול ממה שאת רשמת. אנחנו באמת מפסידים לו די הרבה אבל ההפסד הוא לא מיידי, הוא נחוש מאוד ובסוף מנצח.

אניי אשמח לקבל עזרה מקצועית

אני מאזור פתח תקווה.

תודה רבה

קיבלת תשובה יפה ומפורטת מדנה

אוסיף שאם אתם אומרים לו לא ולאחר מכן כשהוא מתעקש מסכימים, יש בכך פגיעה גם בביטחון שלו בכם כהורים. המילה שלכם אינה מילה, אתם יכולים לשנות את דעתכם בקלות, וזה מבלבל ויכול לגרום לתחושות חרדה אצל ילדים אשר זקוקים לראות בהוריהם כאנשים יציבים שתגובותיהם ברורות, עקביות וניתנות לניבוי עבורו.
אני חושבת שתוכלו להפיק הרבה מהדרכת הורים, בהצלחה.

למעלה