התפרצויות

pachol

New member
התפרצויות

כבר הרבה זמן לא נכנסתי לפורום וזה לא בגלל שהבאתי עזרה. איני סטודנטית ובעוד שבועיים יש לי מבחן ממשלתי שמסמיך אותי להיות אחות וההתפרצויות של אמא מוציאות אותי מדעתי. הכל יוצא עליי ורק עליי, כל יום הופך גרוע יותר מקודמו! היא מתפרצת עליי וצועקת ואתמול ממש פחדתי ממנה. אני מבינה שזה חלק מהמחלה אבל זה לא עושה את ההתמודדות פשוטה יותר, המשפחה שלי ואני החלטנו שכדאי שאתרחק קצת, לפחות עד המבחן וגם את זה קשה לי מאוד לעשות אבל אני כבר לא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות החיים שלי הפכו לסיוט ולא ענתי אף עובדת לא יכולה לכאוב במקומך, העובדת מקסימה ועוזרת ומורידה נטל כבד אבל הכאב רק הולך ומחמיר...

רונה יקרה

בוקר טוב, אני מבינה שיש לך כבר עזרה עם אמא בבית. האם אמא מקבלת תרופות שיעזרו בהרגעת ההתפרצויות? האם ההתנהגות הזו היא רק כלפייך? אם כן , זה מראה שהיא מבינה את מצבה ורק עלייך היא יכולה להוציא את התסכול שלה. את צריכה איכשהו ל"עבוד" על עצמך , דבר שאני בטוחה שאת כבר עושה ולנסות לחשוב שאמא היא כמו ילד שהלך לאיבוד. היא אינה יודעת מה קורה לה, כועסת בטח על עצמה שלא יכולה לעזור לך ובנוסף מרגישה שמהווה נטל על כולם. אין לה אמצעי אחר לבטא את התסכול. האם יש משהו שהיא אוהבת לעשות ויכולה עדיין לבצע? האם כתיבה, ציור, או משהו אחר יכול לעזור לה בביטוי הרגשות? רונה, לא משנה מה היא צועקת עלייך, באותם רגעים תגידי לעצמך , זוהי הדרך של אמא ברגע זה להגיד לי שהיא אוהבת אותי ותנסי בכל דרך אפשרית להרגיע, או בקירבה או על ידי התרחקות. אנני יודעת מה עובד אצלך. אני מקווה שהעצות של ענתי וכלם בפורום ייתנו לך דרכים להתגבר. אני מקווה שתוכלי להתרכז בלימודים לבחינות ומאחלת לך הצלחה רבה. כל טוב, חיבוק גדול ממני והרבה אהבה לך ולאמא. טובה

zs1957

New member
ניתן לטפל בהתקפי זעם ע"י תרופות

האם אמך אובחנה כחולת אלצהיימר?ניתן לטפל בהתקפי הזעם ע"י תרופות. בקשי הנוירולוג או מהפסיכוגריאטר שירום לך תרופה. ממולץ שמטפלת תטפל באמא ולא את. אמך זכאית לחוק סיעוד. בררי עם העובדת הסוציאלית בעיריה.חולי אלצהיימר עוברים שינויי התנהגות ולכן כל המצב הכועס, התקפי זעם, חשדנות ודמיון שוא. כולנו עברנו ומכירים את זה. ממליצה לך להצטרף לקוצת תמיכה של עמותת אלצהיימר במקום מגורייך. אם תכתבי לי היכן א גרה אתן לך פרטים על הקבוצה וימי המפגש אחת לחודש. לרשותך בכל עת. זהבה שחם

למעלה