התפרצות זעם

משהמשה2

New member
התפרצות זעם

שלום רציתי לשתף אותכם במשהו ולשאול אם זה דבר ידוע במחלה. היום לקחתי את אבי לקופת חולים בסביבות שעה 16:00 אימי ידעה זאת בשעה 16:30 התקשרתי ושאלתי אם הכל בסדר ואמרתי שאני עדיין בקופת חולים ואני מאחר.בשעה 17:00 הגעתי הביתה ורציתי לקחת את אימי לקופת חולים כי ראיתי שזה נמשך זמן רב אך אימי סרבה ונשארה בבית.לאחר כרבע שעה אחותי מתקשרת אליי בבהלה ואומרת לי כי אימי מרביצה לעצמה ומשתוללת בבית וצועקת,אני ישר התקשרתי הביתה והיא שאלה אותי ישר איפה אתה לאן נעלמת לי ואני הסברתי לה כי אני בקופת חולים עם אבא אך היא אמרה לי בוא מיד,לאחר כ 10 דקות הגעתי הביתה ראיתי את אימי נסערת שנכנסתי הביתה שאלה " איפה אתה אם אתה מאחר 5 דקות הייתי מתאבדת",לקחתי את אימי לקופת חולים ושם היינו עד שעה 18:45 וחזרנו הביתה. מבקש לדעת האם תופעה זאת מוכרת לכם. תודה

פנטזי1

New member
התפרצות זעם

זוהי אכן תופעה מוכרת אצל חולי אלצהיימר התפרצויות זעם,כעסים,עקשנות נוראית כל אלה הם תופעות ידועות. הרי הבעיה העיקרית היא שהם לא זוכרים כלום אחרי שניה אז תנסה להבין שהיא לא זכרה כנראה לאן הלכת ומבחינתה נעלמת לה והשארת אותה לבד.והיא נכנסה ללחץ והיא חסרת אונים. גם אצל אבא שלי הוא מאוד כועס שבת זוגו הולכת וטוען שלא אומרים לו כלום כמובן שאומרים ואחרי שניה זה נשכח או יותר נכון זה בכלל לא נקלט.

ענתי44

New member
משה משה2 ערב טוב

לצערי זה ידוע הזעם הזה. אמא שלי אישה עדינת נפש וגם במחלה היא יחסית רגועה ושקטה ברם, שהיא נכנסת לאנטי או זעם, שאלוהים יעזור לי... מבחינתה של אמא אתה נעלמת לה. שום הסבר הגיוני לא יעזור, והיא במילא לא תזכור ליותר מכמה דקות ושוב תבהל מכך שנטשת אותה.. כן נטשת כי ככה היא מרגישה.ליבי ליבי איתך .

bubu3

New member
אם אני צריכה לצאת

אני נוהגת לרשום לה בדף "יצאתי ל.... עוד רגע חוזרת" לפעמים זה עוזר ...

ענתי44

New member
../images/Emo45.gifרעיון מצויין

גם אני בתחילת המחלה נהגתי ככה.עוד לא קראנו לילד בשמו ולפני האירוע, כשעדיין השארנו אותה לבד וכשחזרתי מהמכולת הייתי מוצאתאותה נסערת לאן נעלמתי. או למרות כשבר זה היה הרגל למעלה משנה שאני הולכת למכון כושר בימים מסויימים יום אחד התקשרה אחותי מהצפון מבוהלת, אמא התקשרה אליה מודאגת שקרה לי משהו. מאותו יום הכנתי לה שלטים גדולים היכן אני נמצאת ועם המשפט אני אוהבת אותך! ותליתי על המקרר.זה עבד כמה חודשים עד שהיה מסוכן להשאיר אותה לבד.

פנטזי1

New member
אצלינו זה עבד רק זמן קצר כי

הוא לא היה מתיחס לפתקים ואפילו היה מעלים אותם ודוחף אותם לכל מיני מקומות,והוא היה טוען שלא היה כדבר הזה.

ענתי44

New member
זה פטנט קצר טווח

אבל יעיל. אחרי כמה חודשים אמא כבר לא התיחסה לפתקים וכשהתקשרתי ושמישהו היה איתה שאלה עלי ללא הרף, אז הפסקתי איתם. אבל היו לי כמה חודשים נוחים יחסית כך שאם ההורה או בן הזוג כן מגיב להם זה מצוין. החוכמה לשים את השלט במקום בו הם נמצאים. אצלי השלט היה גדול, צבעוני ומסר חמוד ומאוייר, ומאחר ואמא שלי עדיין הלכה על רגליה ונכנסה כל הזמן למטבח, פתחה את המקרר כדי לדעת מה עוד צריך להביא מהמכולת ( היה לה אז מחשבה חוזרת שזה יום שישי וצריך להביא חלות וחלב מהמכולת ולבשל לנכדים ולכן גם כעסה עלי כי נעלמתי ביום קצר של הכנות לשבת)וככה היא היתה רואה את השלט ונזכרת לחמש דקות איפה אני.

חרדת נטישה ואי ודאות

למשהמשה שלום , גם אצל בעלי קיימת תופעה זו כשאני יוצאת. הוא לא זוכר שאמרתי לו לאן אני הולכת ומתי אחזור אבל הוא מתקשר אלי לנייד. אם אני לא זמינה הוא משאיר לי הודעה המביעה לחץ נורא:" איפה את? תתקשרי".קשה להם לזכור הרבה פרטים במיוחד שהם סגורים כנראה בעולמם.גם לגבי הילדים הוא כל הזמן שואל אותי איפה הם ומתי הם חוזרים הביתה וזה יכול להיות 3 פעמים תוך 5 דקות. נראה לי שאתה באמת יכול לכתוב לה על דף, כמו שהציעו לך וגם להתקשר מדי פעם אליה. האם היא מקבלת תרופה מרגיעה? בעלי מקבל תרופה שהפחיתה את החרדות שלו ולכן הוא די רגוע ומאושר. בהצלחה ויום טוב.

משהמשה2

New member
חרדות

שלום אימי מקבלת אקסלון 1.5 פעם בבוקר ופעם בערב,איזה כדור יש נגד חרדות? תודה

פנטזי1

New member
יש הרבה כדורים ולכן צריך להתיעץ עם

הרופא שהוא יתאים את הכדור וישגיח כי לכל כדור יכולות להיות תופעות לואי וכל כדור משפיע אחרת על כל אחד.צריל לנסות ואם לא מתאים להחליף למשהו אחר.

ענתי44

New member
משה צהריים טובים

עדיף לך להתייעץ עם הרופא המטפל בה שמכיר את אמא ויודע גם מחלות רקע ואת המצב שלה. כי לפעמים מה שיעיל לאדם אחד הוא גרוע לאחר.

zs1957

New member
התפרצויו זעם תגובה משה משה 2

שלום משה! התופעה של התפרצויות זעם אופיינית לחולי אלצהיימר. יש להרגיע את החולה ולהמשיך בפעילות סדירה. ניתן לטפל בהתקפי זעם ע"י כדורים. התייעץ עם הנוירולוג המטפל בה. אנא אשר את בואך למגש הפורום ב- 1.1.06 תודה. זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

למעלה