התפרצות לפורום

עמיטל26

New member
התפרצות לפורום

על אף שאיני משתתף מן המניין ראיתי לנכון לנכון להתפרץ לפורום ולהביא איזה נושא שאני נתקל בו הרבה, ומאוד מפריע לי, במטרה לשמוע מה דעתכם על זה.

כבר כמה שנים שאני נתקל בתופעה שלא היתה קיימת בעבר (ולפחות אני לא זוכר אותה מן העבר הרחוק יותר)

בהרבה מקומות שפניתי אליהם לצורך קבלת שירות, דרשו ממני לתת להם את צילום תעודת הזהות שלי.
כמה דוגמאות: מלון בו ביקשתי להתאכסן, מקום עבודה שרציתי לעבוד בו, חברת טלפון שביקשתי לעבור אליה ועוד הרבה.
התפקיד של תעודת הזהות היא לזהות את האגם המחזיק אותה דרך הצגתה של התעודה, ועיון בה, ולא לצורך מתן תצלומה והשארתו אצל הרוצה לזהות.

אני לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על מבקש הצילום, מה יעלה בגורל הצילום, אולי הוא יעשה בו איזה שימוש לא הוגן, אולי סתם כך יזרוק את הצילום לפח, אין לי שום ערובה.

נתקלתם פעם בתופעה? איך הרגשתם עם הדרישה?
אני גם מוכרח להגיד שבהתחלה זה לא נראה לי כל כך בעיה, וחשבתי לי, נו אז מה כבר יכול להיות, אח״כ התחלתי לשים לב לבעיות שיכולות להיות מזה, וגם להגזמה של הגופים האלה שלא מסתפקים בייעוד המקורי של התעודה, ומגזימים כאשר מבקשים להשאיר אצלם את צילומה.
נראה לכם הענין הזה?
נראה לכם שמותר להתנות מתן שירות בדרישה לקבלת צילום תעודת זהות?
מה אומר החוק על זה?

(אגב, פעם שאלתי את השאלה הזו באיזה פורום משפטי באינטרנט, והעו״ד שענה לי, במקום להתייחס לעניין צילום התעודה, התייחס לדרישה הלגיטימית להציג את התעודה, דבר שלא שאלתי עליו.
אני לא מבין למה התייחס למה שבכלל לא שאלתי, וגם ציינתי בצורה מפורשת למה אני מתכוון בדיוק.
בעיית הבנת הנקרא? אני לא יודע.)

בחיים לא ביקשו ממני צילום תעודת זהות

רק בבנק עת פתחתי חשבון, נראה לי הגיוני לגמרי.

ebi83

New member
יש מקומות שסביר לבקש בהם לטעמי

כמו שבנדק ציין מעליי.

מה שכן, מדובר בחדירה לפרטיות שאם היא לא נוחה לך אתה יכול לסרב לה. ישנה אפשרות שזה יגרור את אי קבלת הטובין אותו אתה רוצה לרכוש, אבל בתמורה להגנה על הפרטיות זה נראה לי תשלום סביר..

לי אישית אין כל כך בעיה בהבאת צילום של תעודת הזהות שלי, אם אני גם ככה נותן את מספר תעודת הזהות ושאר הפרטים האישיים- מה ההבדל? התמונה?

יעל קם

New member
האמת ש

ביקשו ממני רק באיזה מלון בחו"ל, צילום של הדרכון שלי..
בארץ לא נתקלתי בזה האמת. אבל מה כבר יכולים לעשות עם זה?

למעלה