התפתחויות בנושא השינויים במערך ההגירה.

התפתחויות בנושא השינויים במערך ההגירה.

שרת ההגירה פרסמה הודעה לעיתונות לפני כ 10 ימים, לאחר האישור הסופי של שינוי החקיקה, להלן מיטב הבנתי, מהקריאה "בין השורות" של ההודעה. הדברים לא נאמרו במפורש, אבל אני חושב שאני כבר מבין מספיק לעומק את הראש של המערכת, כדי להעריך ולנחש ניחוש מלומד את העתיד. עדיין לא פורסמו הנהלים והקריטריונים אבל פורסמה שיטת העבודה. ** מי שהגיש אחרי פברואר 2008 יטופל בשיטה חדשה. 1. כניראה שאם המקצוע שלו מצוי ברשימת המקצועות במחסור, ובכפוף ליעד המוכתב של משרד ההגירה המטפל בו, המערכת שואפת לסיים את עיבוד התיק תוך 6 חודשים מההגשה. 2. מי שמקצועו ברשימה, אך נגמרו היעדים ממדינתו יועבר לרשימת המתנה. 3. מי שמקצועו דרוש אבל לא במחסור חריף יחכה בהמתנה בעדיפות שנייה. 4. מי ששוק העבודה הקנדי ממש לא צריך אותו, ואין לו עבודה מוסדרת מראש (LMO או AEO ) יקבל הודעת דחייה, ואת כספו בחזרה.

lion53

New member
ומי שהגיש לפני, ומקצועו כן נמצא ברשימה,

כדאי להגיש מחדש? מה החלוקה של אשרות בין שני התורים, מה היחס? לא יכול להווצר אותו תור שמורכב ממקצועות מבוקשים בלבד?

בהודעה לעיתונות, לא הופיע מידע מקיף

אלא רק דברי הסבר כלליים של "יחסי ציבור" שנועד להרגיע פאניקה. השאלות ששאלת שאלות מצויינות, ותשובות עליהן עדיין לא נתנו, אני מניח שייתפרסם ספר הנחיות שלם שיפוזר לשגריריות בעולם, והוא יפורסם ברגע שהעבודה תושלם.

ברוך 28

New member
האם תתפרסם רשימה של מקצועות במחסור ברמה...

האם תתפרסם רשימה נוספת של מקצועות במחסור ברמה לאומית או ימשיכו עם הרשימות ברמה איזורית. שאלתי זאת בעבר ואולי עכישו תידע לענות... לדוגמא אם המקצוע שלי נדרש בBC אך לא נדרש בON האם זה אומר שאוכל להגר רק לשם ובמידה וארשום כי אני מעוניין להגר לON אקבל דחייה? או שאיך בדיוק זה יעבוד אגב מתי כבר צריכים להוציא רשמית את ההנחיות וחוקים החדשים אני יושב כבר על קוצים 3 חודשים רציתי להגיש עוד באפריל 08' ובגלל שהתקנות יחולו על כל מי שהגיש אחרי פב' 08' אז החלטתי להמתין. יש חדש לגבי פרסום רשמי?? יום נעים.

אין חדש בינתיים, כולם מחכים שתתפרסמנה הרשימות

אנחנו לא יודעים מתי זה ייתפרסם ואני בודק יום יום את האתר, ומניח שזה גם יהיה עניין בחדשות, אמיר גם ייקבל באותו יום אי מייל מהם בתוקף תפקידו, והוא יעדכן כאן. אני מאמין שתתפרסם רשימה פדרלית אחת, אני מניח שהיא תהייה מורכבת רק ממקצועות שברשימות האיזוריות, אבל לא כל מה שנמצא שם כרגע ייכנס, אם בפרובינציה קטנה יש מחסור קטן בבעלי מקצוע מסויים, שהפרובינציה תביא אותו דרך ה PNP ולא יכניסו אותו לרשימה הלאומית. יותר מזה, הרשימות האיזוריות הן רשימות לרישיון עבודה זמני, יש שם באלברטה מקצועות כמו עובדי דלפק למסעדות מזון מהיר, לא הייתי בונה על כך שאלה יקבלו PR פדרלי במסלול הזה......

ברוך 28

New member
מושבניק תודה רבה על התשובה--עוד בקשה.

יש אפשרות לקבל בבקשה לינקים והסבר קצר על מסלול הגירה פרובינציאלי לBC. הנושא מתחיל לעניין אותי קצת יותר משום שהמקצוע שלי נכלל ברשימה שלהם(תחום הביטוח)

שים לב גם באונטריו יש מחסור במנהלים פיננסיים

יש כאן למטה קישור לתוכנית ההגירה של BC אבל התוכנית היא תלויית מעסיק. אתה צריך למצוא מעסיק שייתן לך הצעת עבודה. זה בדרך כלל מבוסס על היכרות או קשרים, כך שלא בטוח שתוכל ממש את הרעיון. בהצלחה.

michaelbl

New member
שאלה לגבי מקצועות נדרשים

שלום אני חדש בעסק, הגשנו בקשה במאי 2008 ואני מבין שהחוק החדש יחול עלינו. היכן ניתן לראות את רשימת המקצועות הנדרשים. אני מהנדס מחשבים עם נסיון של 8 שנים ותואר ראשון בהנדסת חשמל (אם במקרה למישהו יש כבר תשובה). וכמו שמישהו שאל, אם רשמתי בטופס הבקשה טורונטו אבל המקצוע נדרש בפרובינציה אחרת, באם הטופס יידחה (או יעוכב) או שיודיעו לי שאפשר לקבל האצה במקום אחר? תודה מראש.

אין עדיין תשובות. אבל ספציפית המקצוע שלך פטור

מ LMO כי יש לגביו חוות דעת לאומית בגלל מחסור כללי בכל הפרובינציות, והוא ב 99% יהיה בתוך הרשימה ובראש התור. אי אפשר לראות כרגע את הרשימה כי היא לא הוכנה. תהיה חפיפה מסויימת מול הרשימות האיזוריות הקיימות, אבל לא כל המקצועות שם יועברו לתקנות של העיבוד המהר יותר. (זה נכון לגביך עם אתה עוסק בפיתוח תוכנה)

michaelbl

New member
מה זאת אומרת מקצוע פטור?

תודה על התגובה הזריזה. תוכל רק לומר לי למה הכוונה פטור.

מהנדס תוכנה שרוצה להגר או לעבוד בקנדה

לא ממתין בשום תור. אם הוא מוצא מעסיק, הוא יכול להגיע לכאן תוך שבועיים על סמך חוזה עבודה, וטופס בקשה פשוט. אין צורך ב LMO כדי לקבל רישיון עבודה, המקצוע מופיע כפטור בשל המחסור, ולכן אני משוכנע ב 99.9% שמי שיגיש טופס מפושט גם בלי מעסק, ברגע שהתקנות יכנסו לתוקף, ימצא את עצמו מסיים תהליך הגירה תוך זמן לא ארוך.

michaelbl

New member
עוד שאלה קטנה

שוב תודה על ההסבר, יש לי שאלה אחרונה. רשמתי בהגדרת העבודה מס מקצוע 2147 שזה מהנדס מחשבים (וכעת ראיתי שמודגש לא תוכנה). אני מתעסק בתוכנה וחומרה EMBEDDED ולאחר התשובה שלך ראיתי שיותר מתאים לזה מס' 2173 שזה מהנדס תוכנה. האם מס' המקצוע שרשמתי גם בקטגוריה מועדפת? אם לא, האם יש ביכולתי לשנות את המספר שרשום בבקשה (ע"י הגשת טופס בקשה חדש במקום הקודם לשגרירות)?

כדאי שתמתין לפרסום התקנות.

תוכל לשנות את ה NOC ברגע שתדע שזה כדאי. אני לא חושב שזה יעלה או יוריד, ראה את הרשימה המלאה של הפטורים בקישור.......

BEAR1

New member
דבר אחד אני לא מבין

אני לא מבין את התוכנית החדשה של השרה, אם מה שאתה כרגע תיארת יתקיים הרי זה יעזור רק חלקית. מצפייה ברשימת המקצועות הדרושים לפחות חצי בכל רשימה זה בכלל עבודות ללא השכלה או השכלה בסיסית בלבד (שרברבים, נהגי משאיות, נגרים וכו') ובלי השכלה של לפחות הנדסאי במסלול פדראלי קשה מאוד לצבור נקודות. היא רוצה למשוך לקנדה היי-טק והנדסה...כמה כבר יש כאלה, היום זה מקצועות נדרשים ומשתלמים בכל העולם למה להם בכלל לעבור. היו פשוט מגדילים את המכסות ופותרים את הבעיה של תור.

קליטת המהגרים עולה הרבה כסף בשירותי חינם שהם

מקבלים כמו כיתות ESL וקורסים של הכנה לעלם העבודה הקנדי, וכן כח האדם לעיבוד הבקשות ולכן הם לא רוצים לשנות את היעדים.

amirshuval

New member
השינויים בחוק לא קשורים לתור

התור נובע מכך שבנציגות כמו ניו דלהי יש 130,000 בקשות בשנה והממשלה קובעת יעד של 10,000 הנפקות.הם מגיעים ל10,000 כי הם לא שולחים מספיק כח אדם לטפל בכל הINVENTORY.בבאפלו יש INVENTORY של 45,000 תיקים,אבל יש כח אדם להנפיק קרוב ל25,000 ויזות.הם מוכרים את הסיפור של הBACKLOG כדי להעביר את החוק.זה בסדר שיש תור,וזה בסדר לשנות את החוק.אבל זה לוקש פוליטי שהשינוי קשור לניסיון ל"טפל בבקשות באופן יותר יעיל",או "לקצר את התור".

אדי812v

New member
שיטת נקודות

אם המקצוע שלו מצוי ברשימת המקצועות במחסור לפי כללים החדשים אני גם צריך 67 נקודות?

השיטה, הטפסים, והקריטריונים הישנים בתוקף

מה שיקרה זה שהחוק ייאפשר להם לשלוף את בעלי המקצועות המבוקשים, ולעבד את הבקשות שלהם בעיבוד מועדף ומהיר, ולא בשיטת FIF0 כמו שהכתיב החוק הקודם. בחוק הקודם אפשר היה לעקוף את התור באמצעות עבודה מוסדרת מראש בלבד, עכשיו יהיו 2 תורים אחד של בעלי מקצועות מועדפים שירוץ מהר, שני של בעלי מקצועות שיש התכנות להגירה עבורם שירוץ לאט, והחידוש הוא שהם יהיו רשאים להודיע לאל שלא מתאים להם שיבואו לקנדה שבקשתם נמצאת בתור שלישי של בעלי סיכויים נמוכים או אפסיים ואלה יקבלו את כספם חזרה ויוותרו על החלום הקנדי. בלי 67 נקודות גם בעלי מקצוע מועדף לא יוכלו להתחיל תהליך. המקצוע המועדף נכון לכרגע למיטב ידיעתי לא יוסיף נקודות כלל, וכל מקצועות A B 0 ייתנו אותו ניקוד.

amihaic

New member
מקצועות נדרשים ביעד

אם אני מהנדס תוכנה ורשמתי בטפסים שאני רוצה להגר לטורונטו (שם לא דרושים מהנדסי תוכנה), האם מתחשבים בזה בתהליך הזה, למרות שבסופו של דבר אני כנראה אהגר למקום אחר שבו כן דרושים מהנדסי תוכנה?

למעלה