התפתחויות בעולם בנושא ברית מילה

התפתחויות בעולם בנושא ברית מילה

שלום חברים,

אני חושבת שנושא ברית המילה נוגע לכל מי שחושב לאמץ וחשוב שנדע את העובדות המדוייקות.

מעוצת אירופה, ארגוני רופאים בעולם, וארגונים להגנת הילד בעולם קובעים פה אחד שברית מילה (כריתת ערלה) היא הפרה גסה של זכויות אדם.
לדבריהם, כריתת ערלה היא נזק בלתי הפיך לכל החיים. לא חוקי ולא מוסרי לכפות אותה על תינוק חסר ישע.

הערלה היא איבר גוף (יש שאומרים חלק מאיבר גוף) תקין וחשוב. היא מכילה אלפי עצבים רגישים, כלי דם, קרום רירי, ושליש מעור איבר המין.
אצל התינוק היא מחוברת לעטרה ומגנה עליה מפני צואה ושתן בחיתול. אצל גבר בוגר היא ממלאת תפקידים (יותר מאחד) חשובים ביחסי מין ותורמת להנאת בגבר ובת הזוג.

בכל העולם יש ירידה חדה באחוז הנימולם וכיום כ- 80% מהגברים בעולם לא עוברים מילה.
ישראל נותרה המדינה המפותחת היחידה בעולם שבה עדיין רוב הגברים עוברים השחתת איבר מין כפויה (ברית מילה).
MGM - Male Genital Mutilation - חפשו בגוגל את המונח.

בבקשה - למען ילדנו - בואו נפסיק עם ניתוח פוגע זה.

בתמונה - הפגנות נגד ברית מילה בעולם - בקרוב גם בישראל.

הדברים שכתבתי כאן הם עובדות, לא דעות. מי שמטיל ספק מוזמן לציין עובדה שכתבתי ולבקש מקור מידע.
אשמח לדיון מעניין ולתגובות שלא כוללות עלבונות אישיים והצהרות סתמיות ש-"הכל שטויות".

תודה,
ליטל

Otisco 12

New member
ליטל, את לא מרפה וחבל.

אני איתך בנושא (לא מלתי את בני) אבל פורום אימוץ הוא לא מקום מתאים. היו פה כבר שרשורים בנושא, כולל כאלה שאני יזמתי, אבל הדרך שאת נוקטת (גם אם היא מבוססת על מידע עובדתי) רק פוגעת במאבק שלך למען הנושא.

את צריכה להבין שעל מנת שנגייר את ילדינו אנו חייבים למול אותם. טקס הגיור שאנחנו ערכנו ולא כלל ברית אינו מקובל על המדינה. בני לא נחשב יהודי בפני המדינה. אני חיה עם זה בשלום (הקטנטן עוד יגיד את דעתו בנושא שיגדל), אבל זה מאד לא מובן מאליו לאור הגזענות שחוגגת, החוקים שהכנסת מחוקקת, שלא לדבר על נושאי נישואים וקבורה (אלף אלפי הבדלות). כול עוד דת ומדינה יהיו כרוכים ביחד, ילדים מאומצים חייבים לעבור ברית על מנת להיות שייכים לאותה דת של הוריהם. לרוב ההורים המאמצים זה מאד מאד חשוב ואני מבינה את זה לגמרי למרות דעתי השונה.

Daria34

New member
בחיים לא תהיה הפרדת דת ומדינה בישראל

זה נוגד את המהות שעליה קמה.

KallaGLP

New member
אוטיסקו כתבה לך יפה.

הדילמה במקרה של הורים מאמצים היא קשה ביותר ולא טריוויאלית בכלל, גם בקרב אלה מהם שעקרונית מתנגדים לברית מילה או היו מוותרים עליה במקרה של ילד ביולוגי. מסיבה זו, למשל, הייתי מאמצת רק בת, אך ברור שאי אפשר ולא הגיוני לצפות שכל ההורים המאמצים יאמצו רק בנות. בתור אתאיסטית ומתנגדת לברית מילה בעצמי, אני מבינה היטב את הבעייתיות של לא לגייר ילד של הורים יהודים, במיוחד כאלה החיים במדינת ישראל, בייחוד לאור העובדה שהיהדות היא (גם, ולפעמים רק) לאום וחלק חשוב מההגדרה העצמית של (כמעט) כל אדם. עלולות להיות עם זה המון בעיות, החל מזהות עצמית של הילד ביחס למשפחתו, לאחיו ולחבריו וכלה באפלייה ממסדית, כפי שנכתב לך. מי שמבטל את הבעייתיות הזו לא מתחשב בה כשהוא מעלה את נושא ברית המילה במקרה של הורים מאמצים, גם עושה עוול להם ולאמת וגם גורם נזק למטרה שלשמה הוא פועל. כדי להגיע לאנשים, צריך קודם כל להבין את הסוגייה לאשורה ולהיות אמפתיים כלפי המצב המורכב שבו הם מוצאים את עצמם. לדבר רק על נזקי המילה במקרה זה, ולהתעלם מכל ההבטים האחרים במשוואה, זה פשוט חוטא לאמת ולמטרה במקרה זה, לצערי.

למעלה