התפתחות בעניין Kosovo תחליטו בעצמכם...

התפתחות בעניין Kosovo תחליטו בעצמכם...

הנשיא הסרבי Tadić הודיע שסרביה מוכנה לפשרה, האמנם? כך לפחות אמר בכוונה לרצות וההסבר הדיפלומטי עפ"י דבריו " כי אירופה לא שלימה ללא הבלקן וסרביה." מה דעתכם? רובי סרבי

Fleddermaus

New member
אני נוטה להתנגד לעצמאות קוסובו

אין כאן לאום ללא הגדרה עצמית (הקוסובנים הם אלבנים), ועצמאות עלולה לחדש את הקונפליקט באיזור. עצמאות לקוסובו תגרור עצמאות לרפובליקה סרפסקה, בכך אין ספק, ובוסנים רבים לעולם לא ישלימו עם זה. אני מאמין שהסדר של אוטונומיה עצמאית בעלת ייצוג יחסי בפרלמנט היא הפתרון. וכמובן שאין בכך הצדקה להתנהלות סרבית בלתי-צודקת בקוסובו.

faridi

New member
אתה בטוח שאתה נוער מרצ? אתה סותר את עצמך

אתה אומר שהקוסובנים הינם אלבנים ועצמאות תחדש קונפליקט...פה מרצ רואה בפלשתינים עם בפני עצמו (למרות שהם ערבים מוסלמים לכל דבר ויכולים להתאקלם במדינות ערב). הם דורשים הגדרה עצמית לקבוצה אתנית זו מבלי לחשוש לחיכוכים.

Fleddermaus

New member
הפלסטינים הם עם בפני עצמו

כך הם מגדירים עצמם, הקוסובנים לא. יש 6 מיליון פלסטינים בעולם שרואים בעצמם פלסטינים, וזאת לפני שהם ערבים, והעובדה היא שהם לא יכולים להתאקלם במדינות ערב. עצמאות לפלסטין תפתור קונפליקט ולא תחדש אותו, וכמובן שאני מתנגד להפרות של זכויות אדם מצד סרביה בקוסובו. מצד שני, עצמאות היא לא הפתרון פה.

faridi

New member
גם יהודים שנולדו כאן בתקופת הבריטים

נקראו פלשתינים מאחר וזה היה השם לפני מדינת ישראל. אחרי מלחמת ששת הימים המושג הזה אומץ ממניעים פוליטיים וחבריך סיפקו את הסחורה ל"עם" הזה ולעולם. אך זו כבר שיחה לפורום אחר.

Mr China

New member
The Serbian foreign minister

The Serbian foreign minister just warned Montenegro that they should stay aside and not take a position in favor of Kosovo's independence, claiming it will create a disbalanced Balkan I don't think Serbia has any willingness to reach a settlement on that issue, honestly. It is too sensitive. But we'll see how Russia & the US proceed...

למעלה