התפתחות גיל 10 חודשים
|בתי בת 10 חודשים. נולדה בשבוע 34. מגיל 6 חודשים זחלה אחורה. מגיל 7 וחצי חודשים זוחלת באופן מהיר. זחילת גחון (לא בהצלבה). מגיעה לכל מה שהיא חפצה בו. בערך מגיל 8 וחצי חד' מתרוממת על הברכיים כאשר יש מדרגה/ דרגש לפניה. מגיל 9 חד' מטפסת מדרגות כאשר הן נמוכות. קצת עוברת מכשולים (לא בקלות) למשל עוברת מעל הברכיים / ירכיים שלי.וכן, נעמדה כמה פעמים על חפצים נמוכים, התרוממה על הברכיים וקצת ממעבר לזה. שאלותיי:
נראה לי שמאז גיל 7 וחצי חודשים היא למעשה "תקועה" בערך באותו השלב. לא כך?
שאלה נוספת: היא עדיין לא יושבת. ואני גם לא מנסה להושיב אותה לבד. אבל בפעמים שאני כן "מנסה לראות" האם היא מסוגלת, אם אני מושיבה אותה היא ממש לא יציבה. הגוף שלה די מהר נוטה קדימה או הצידה עד "נפילה" חזרה לשכיבה. (חייבת להדגיש, שאני לא מושיבה אותה. אלא רק ניסיתי כמה פעמים לראות את היציבות שלה. האם קיימת). האם כל זה תקין לאור השבוע בו נולדה? האם ישנם תרגילים לחיוזק הגב כדי לעודד ישיבה? אני קצת דואגת... לא מאוד. אבל בכל זאת חושבת על זה. זקוקה לעצה מקצועית בנושא. תודה מראש
|בתי בת 10 חודשים. נולדה בשבוע 34. מגיל 6 חודשים זחלה אחורה. מגיל 7 וחצי חודשים זוחלת באופן מהיר. זחילת גחון (לא בהצלבה). מגיעה לכל מה שהיא חפצה בו. בערך מגיל 8 וחצי חד' מתרוממת על הברכיים כאשר יש מדרגה/ דרגש לפניה. מגיל 9 חד' מטפסת מדרגות כאשר הן נמוכות. קצת עוברת מכשולים (לא בקלות) למשל עוברת מעל הברכיים / ירכיים שלי.וכן, נעמדה כמה פעמים על חפצים נמוכים, התרוממה על הברכיים וקצת ממעבר לזה. שאלותיי: