התפתחות גיל 10 חודשים

התפתחות גיל 10 חודשים

|בתי בת 10 חודשים. נולדה בשבוע 34. מגיל 6 חודשים זחלה אחורה. מגיל 7 וחצי חודשים זוחלת באופן מהיר. זחילת גחון (לא בהצלבה). מגיעה לכל מה שהיא חפצה בו. בערך מגיל 8 וחצי חד' מתרוממת על הברכיים כאשר יש מדרגה/ דרגש לפניה. מגיל 9 חד' מטפסת מדרגות כאשר הן נמוכות. קצת עוברת מכשולים (לא בקלות) למשל עוברת מעל הברכיים / ירכיים שלי.וכן, נעמדה כמה פעמים על חפצים נמוכים, התרוממה על הברכיים וקצת ממעבר לזה. שאלותיי:
נראה לי שמאז גיל 7 וחצי חודשים היא למעשה "תקועה" בערך באותו השלב. לא כך?
שאלה נוספת: היא עדיין לא יושבת. ואני גם לא מנסה להושיב אותה לבד. אבל בפעמים שאני כן "מנסה לראות" האם היא מסוגלת, אם אני מושיבה אותה היא ממש לא יציבה. הגוף שלה די מהר נוטה קדימה או הצידה עד "נפילה" חזרה לשכיבה. (חייבת להדגיש, שאני לא מושיבה אותה. אלא רק ניסיתי כמה פעמים לראות את היציבות שלה. האם קיימת). האם כל זה תקין לאור השבוע בו נולדה? האם ישנם תרגילים לחיוזק הגב כדי לעודד ישיבה? אני קצת דואגת... לא מאוד. אבל בכל זאת חושבת על זה. זקוקה לעצה מקצועית בנושא. תודה מראש

זחילה והתיישבות - 10 ח'

שלום מנגו כתום, לאור שבוע הלידה שלה, בתך אמורה להגיע כרגע לשלב ההתפתחותי התואם את גיל 8.5-9 ח'. לפי התיאור שלך, דווקא הייתה התקדמות בגיל 8.5 בו היא החלה להשתמש בברכיים למעבר מעל מכשולים. זו אבן דרך חשובה בדרך לזחילת 6. מאז ועד היום (חודש וחצי), לפי התיאור שלך, לא היתה התקדמות לכוון של זחילת 6. אני מתמקדת בזחילת 6 מאחר והיסודות שלה חשובים כעת יותר מהתיישבות. יתרה מכך, להתיישבות מגיעים רוב התינוקות מעמידת 6, כך שאת "תופסת שלוש ציפורים במכה": זחילת 6 על כל היתרונות שלה, הצלבה (זחילה של יד ורגל נגדית) והתיישבות. יציבות בישיבה קשורה ליכולת של השרירים הזוקפים של הגב והשרירים הצידיים במותניים, לתפקד בהרמוניה ולשמור את הגוף במצב אופקי. גם למנח האגן בישיבה יש תפקיד בישיבה זקופה. באופן כללי, את יכולה לנסות לאחוז אותה עם הגב אליך, כשאת עומדת וידייך מחזיקות סביב הבטן התחתונה שלה. לאט לאט הטי אותה מעט קדימה, בכל פעם קצת יותר.כנ"ל לצדדים. הטיות כאלה מאפשרות לה לנסות ולאזן את עצמה וכך להפעיל את השרירים הזוקפים ואת הצידיים, שקשורים בין היתר לישיבה יציבה. אשמח אם תכתבי לי איך היא מגיבה לתרגיל.

שאלת הבהרה

ענבל תודה על תשובתך. אני רק רוצה להבין: התרגיל שנתת לי הוא עבור חיזוק שרירי הגב? (בשביל ישיבה?) למעשה, אני צריכה לעמוד (כפוף מן הסתם) ולהחזיק אותה בבטן. האם בהטייה קדימה את מתכוונת עם הגוף / הפנים קדימה? מה בעצם היא אמורה לעשות מתנוחה זו? מה מצופה ממנה? האם יש איזה שהוא תרגיל גם לעידוד לעמידה על 6 וזחילה? (האם קורה שמדלגים על שלב זחילת 6?) אשמח לכל הבהרה בנושא. ובטח שאעדכן אותך בהמשך.

כן

התרגיל הוא לבדיקה וחיזוק של זוקפי הגב והשרירים הצידיים - סט השרירים שתומך בשלד בצורה אנכית. העמידה שלך זקופה, היא מוצמדת עם הגב אליך. הידיים שלך, שלוחצות אותה אלייך, נמצאות באזור הבטן התחתונה כך שאת פלג הגוף העליון היא אמורה להחזיק לבד (מהמותן ומעלה), בעזרת שרירי הגב. לאט לאט את מטה את עצמך קדימה. היא נוטה יחד איתך בגלל שהיא צמודה אלייך. ההטייה הזו קדימה מגבירה את המאמץ שהיא צריכה להפעיל על מנת לא לקרוס קדימה, מאחר ואין לה תמיכה בבית החזה. כאן יש עבודה חזקה מאוד של שרירי הזוקפים וזו אחת הדרכים לחזקם. אני מצפה שהיא תקשת את הגב לאחור על מנת למנוע "קריסה". בעניין הזחילה על 6 - קורה שמדלגים על הזחילה הזו. לא הייתי ממליצה לדלג, מאחר ולזחילת 6, מעבר לאיכויות של מערכת ההצלבה (יד ורגל נגדית) יש גם חשיבות של תמיכת הידיים ברצפה, חיזוק חגורת הכתפיים וכו' מאחר וזחילת 6 הנה פעולה מורכבת יחסית ולא ראיתי את בתך, אני מצרפת לך קובץ עם אוסף תרגילים שניתן לבצע בבית. אשמח אם תעדכני אותי.

ענבל מודה לך מאוד. ומעדכנת

ענבל, קודם כל - המון תודה על המקצועיות והאדיבות שלך. באמת תודה. בעקבות מה שכתבת הבנתי איך לבצע את התרגיל. ואכן, בפעמים הראשונות נראה שהיא אפילו לא מרימה את הגב, לא מקשתת לאחור. היא פשוט "נשארה" עם הפנים קדימה. ואגב, גם כאשר אני עומדת זקופה ורק מחזיקה אותה בבטן התחתונה (ממש באזור המפשעה) היא כבר נוטה מאוד קדימה. עוד לפני שאני בעצמי נוטה קדימה. האם זה מה שמראה שבאמת שרירי הגב שלה חלשים? לאחר כמה פעמים באמת ראיתי שהיא מקשיתה את הגב לאחור (פונה אליי) - האם זו הכוונה? והיו גם פעמים שהיה נראה לי שהיא ממש מזדקפת לאחור, כאילו, חוזרת עם הגב שלה קרוב אליי (לבטן שלי). זו הכוונה? האם להמשיך עם תרגילים אלו? האם זה מה שאמור לחזק את שרירי הגב? באם יש עוד משהו לתרגול, אשמח לדעת. האם מומלץ לטפל בזה באופן עצמאי בבית? (האם זה בגדר הנורמה?)

למעלה