התפתחות הבלוג שלכם

התפתחות הבלוג שלכם

איך נראה הבלוג שלכם בהשוואה לעבר? האם הוא השתנה,ובמה? מתי לדעתכם הבלוג שלכם צבר תאוצה? ובכלל, איזו היסטוריה עבר הבלוג שלכם?

הסיפור של הבלוג שלי הוא כזה

פתחתי אותו ביולי 2007 אחרי תקופה ארוכה שרציתי לפתוח בלוג, אבל היה לי קושי לפתוח כזה. כשהבלוג נפתח הוא היה בשבילי יותר מקום לכתיבת עניינים משעשעים. מצד שני חשוב הי לי לכתוב על נושאים רציניים ושילבתי בין השניים באותו הפוסט. כתבתי פוסטים בהפרשים של כמה ימים. החל מההתחלה שני פוסטים שלי(כמה מררויחה מרינה+דירה להשכרה ויקר להיות ירוק) קודמו בעמוד הראשון והכניסו 500 קוראים בערך לכל אחד מהם. לאחר מכן היתה תקופה שכבר לא התחשק לי לכתוב בתדירות גבוהה ועשיתי הפסקות של כמה חודשים בין פוסט לפוסט. בזמן האחרון הגברתי את תדירות פרסום הפוסטים. רוב הבלוג שלי עוסק בענייני כלכלה וחברה מזווית של מישהו שרוצה לשנות את המציאות. אני שמח שיש לי קוראים, ומטרת הפוסט היא השפעה. בהתחלה חשבתי שרק כשיש לי פוסט של עמוד ראשון צריך לפרסם, עם הזמן הבנתי שכל פוסט שיש לי בו מה להגיד, הוא מעניין וכתוב בצורה טובה אפשר לפרסם. יש לי בזמן האחרון קוראים שנכנסים לפוסט מסוים דרך גוגל ע"י הקשת מילות חיפוש שמובילות לבלוג. בקיצור, פעם רציתי להיות עיתונאי וזה כיף גדול לפרסם את דברי, גם אם קהל הקוראים קטן.

wranger

New member
אתה חושב שהבלוג שלך משיג את מטרתו?

כלומר, הבלוג שלי נועד למטרות פריקה ותיעוד בלבד, וככזה הוא משיג את המטרה שלו, אבל אתה אומר שהבלוג שלך נועד להשפיע. אתה חושב שאתה מצליח?

השפעה בקטנה

גם אם מישהו אחד קיבל חומר למחשבה, עשיתי את שלי. כמובן שאני רוצה להשפיע מה שיותר, כמובן שאני גם ריאלי. כשאני קורא בלוגים הם נותנים לי חומר למחשבה וגם משפיעים בחלקם.

התפתחות הבלוג שלי ../images/Emo13.gif

בעבר הבלוג שלי כלל פוסט אחד שנכתב בשנת 2003, כשרק פתחתי אותו וגם הפוסט הזה היה פוסט סתמי. באותו זמן עניין הבלוגים בתפוז עוד היה ממש חדש וסתם הסתקרנתי לראות איך זה עובד. בינתיים עברו השנים, כבר הספקתי לשכוח שיש לי בלוג תחת השם הזה ורק לפני כמה חודשים, כשרציתי לפתוח בלוג פתאום גיליתי שבעצם יש לי בלוג תחת השם הזה.
ואז כתבתי איזה פוסט או שניים אבל לא פרסמתי אותם ורק לפני כשבועיים-שלושה הקמתי את הבלוג לתחיה והתחלתי לכתוב, מאז משתדלת לעדכן כל יום. כך שלמרות שפיזית הבלוג שלי נפתח כבר בשנת 2003 אני רואה אותו כבלוג חדש לגמרי שבשלושה שבועות האחרונים כבר הספקתי ללמוד מחדש את כל אפשרויות העיצוב והעניינים הטכניים האחרים, מה שלא ידעתי לפני כן (בכל זאת בתקופה שפתחתי את הבלוג באופן פיזי לא היו כל האפשרויות האלה שיש היום) ולהקים את הבלוג לתחיה, הן מבחינת העיצוב והן מבחינת התוכן כמובן.

wranger

New member
ההגיגית שלי

היא נראית פחות או יותר אותו דבר לאורך כל ה(כמעט)שש שנים של קיומה. בהתחלה, כששמרתי על אנונימיות מוחלטת ולא גיליתי לאף נפש חיה בעולם מי אני ומה שמי, היה לי קל יותר להיפתח ולכתוב על הכל. מאז כבר גיליתי לבני המשפחה ולחברים את קיומו של הבלוג, ולכן אני לא ממש חופשי לכתוב כבעבר, למרות שאני עדיין מרשה לעצמי לכתוב שם דברים שאני לא מרשה לעצמי לומר בקול רם, חוויות מהעבודה שלא אכפת לי שקולגות יקראו וכן הלאה. לשמחתי, היה לי מזל והבלוג שלי צבר תאוצה ממש מההתחלה. הרשומה השניה מתוכו כבר קודמה למה שהיה אז שער הבלוגיה (אפילו לא קראו לזה ככה אז), ולאט לאט הצטרפו עוד ועוד מנויים - למרות שתמיד יש מקום לעוד! תיכנסו! תקראו! קישור בחתימה!

בלוג הפרסומות ללא פרסומאים: "יופי, לתלות!"

נולד כדי לסקר את הפרסומות הישראליות המשתתפות בפסטיבל קאן לפרסום לשנת 2009. כשהוא הסתיים, המשכתי לסקור ולבקר פרסומות ישראליות (בעיקר כשנחשפתי לכאלה שהרגיזו אותי באופן מיוחד או טובות במידה יוצאת דופן), ובחודשים האחרונים התייצבתי על רשומה שבועית קבועה, בה אני מביא בכל יום שלישי כמה פרסומות הסובבות סביב אלמנט מרכזי אחד: שלום, ג'ון לנון, גשם - ברגע שהתחלתי עם הקונספט הזה, הוא התחיל לצבור תאוצה נאה. לאחרונה אני שוקל לנסות שינוי נוסף, אבל לא סגור על זה לגמרי. נראה.

אני חובב פרסומות

אני גם בוגר קורס קופירייטינג, כותב תכנים שיווקיים לפרנסתי ואף מתגאה בכמה יצירות לא רעות שלי ברחבי האינטרנט, אבל בשורה התחתונה אני פשוט אוהב פרסומות טובות, שונא פרסומות גרועות, ונהנה לחלוק את דעתי.

הבלוג שלי הוא מן עבודה עצמית

נסיון למצוא דרך להביע את עצמי ולהתפתח באופן אישי וכמובן! לקבל תגובות! זה לא הבלוג הראשון..כבר פתחתי וסגרתי בעבר תחת כינויים שונים.. הנוכחי..מקווה שהאחרון והנמשך ללא הפסק..קיים מ3/2009 אז פתחתי ופתאום לא רציתי לכתוב.. אבל שכחתי למחוק אותו...גיליתי אותו שוב..והתחלתי... מקווה לפתח עוד רעיונות ליצירות שהן מעבר למילים וצילומים..

motior

Member
בעצם כבר כתבתי על זה בבלוג...

ברשומה "שאלון תפוז הראשון" בספטמבר התייחסתי לשינוים בבלוג שלי: "דמיינתי בלוג בו אני מפרסם אחת לשבוע רשומה משעשעת על חיי, בסגנון הרשימות של רבי ומורי אפרים קישון זצוק"ל. משהו כמו טור שבועי הומוריסיטי. בעקבות עידוד מהר הקסמים וההצלחה העולה של הבלוג (הכל יחסי) הגברתי את הקצב ואני מפרסם בממוצע שלוש רשומות לשבוע. אחת מהן מוקדשת ל"סיפור לשבת" – סיפור הזוי לחלוטין ממוחי הקודח שבד"כ לא קשור לכלום (או לפחות לא לחיי). האחרות עוסקות במגוון נושאים – חלקן אפילו עולות בקנה אחד עם הרעיון המקורי שלי." (אגב בזמן האחרון ירדתי לממוצע של שתי רשומות בשבוע) הבלוג שלי "צבר תאוצה" לראשונה כשפורסם ע"י הר הקסמים ומאוחר יותר כשכמה רשומות שלי זכו להופיע בעמוד הראשי של הבלוגיה ואפילו בעמוד הראשי של תפוז בנוסף מפעם לפעם המליצו עליי בלוגרים אחרים ברשומות שלהם - וזה ממש לא הזיק

TheWhiteTigris

New member
אואה...

הבלוג שלי בן 6 וחצי שנים. רכבת הרים זה תיאור קטן על מה שעבר מבחינת הכתיבה על הבלוג. בהתחלה הייתי אופטימי. פתחתי את הבלוג קצת לפני שסיימתי את הצבא, והתחלתי לשפוך את כל מה שיש לי. הפגזתי כמה שאפשר. אך לאחר זמן מה עזבתי את הבית ועברתי לעבוד באילת שנה. כתוצאה מכך הייתה ירידה חדה בכמות העידכונים (כי עדכנתי רק כשהייתי חוזר הביתה, פעם בחודש ככה). לאחר שהות שנה באילת חזרתי הביתה לשנה, ועבדתי בעבודה משעממת לאללה. זה נראה לי היה התורם העיקרי ל"תור הזהב" של הבלוג. הוא היה בפריחה עצומה מבחינת איכויות הכתיבה שלי, לדעתי האישית כמובן. ואז הגיעה האונ'. ללמוד כל הזמן וגם לכתוב בלוג זה לא קל. בטח לא כשאתה משתדל שהכתיבה תהיה איכותית. אז בשנה הראשונה הוא עוד איכשהו החזיק מעמד, בשנה השניה הוא כבר הראה סימני דעיכה, ובשנה השלישית כבר לא כתבתי הרבה. בשנה שעברה כבר לא כתבתי כמעט בכלל, ושקלתי פעמים רבות לסגור אותו סופית. לא עשיתי זאת כי ידעתי שהמצב של למידה ממושכת באונ' לא ימשך כ"כ הרבה זמן. בזמן האחרון החלטתי לנסות לחזור לכתוב. יש המון חלודה, וצריך להתרגל לחזור לכתיבה אט אט. את רובם המוחלט של הקוראים איבדתי, היוקרה שהייתה לי בבלוג נעלמה זה מכבר, ועמיתיי הבולגרים ברובם כבר סגרו את בלוגיהם. אבל יודע מה אומרים - כל התחלה היא אתגר חדש. וכך אני מתייחס למצב הנוכחי. מעין התחלה חדשה.

girl number six

New member
לאחרונה כתבתי על זה רשומה

שהבלוג שלי מתגבש - אתם מוזמנים לקרוא זהירות!!!! למבוגרים בלבד מעל גיל 18

למעלה